31 augusti 2012

IKEA!!

Tror att även Elijhan tycker om IKEA!!
Här sitter han bredvid mig och kikar i katalogen :)
Åh jag vill verkligen åka till IKEA! Får försöka planera in detta!
Nästa helg kanske?!
Image and video hosting by TinyPic

Att våga vara ärlig......

Läste ett inlägg på Fb i en grupp idag... det var en hel ramsa om hur det faktiskt är att var hemma med sina små barn...Inlägget handlar om att det faktiskt inte alls alltid är så mysigt att vara hemma med små barn som kräks, ska ha uppmärksamhet, ammas eller få sömn som inte fungerar. Läs gärna själva om ni vill: Här!
Jag håller med om att man ska vara ärlig i vad man tycker för det underlättar alltid. Men man får heller inte glömma att alla tycker vi olika vilket också är olika sanningar. Jag exempelvis trivs verkligen med mina små barn trots spyor, trots, blöjbyten, amning och allt annat. Men då är jag ju ärlig. Och när vi ändå är inne på detta med ärlighet så var mitt förra inlägg min berättelse. Och att få eller kunna öppna sig så är väldigt skönt. Att livet inte alltid har eller ska vara lätt har vi nog alla förstått. En del saker som sker kan vi heller inte styra över. Vissa saker är väldigt orättvisa som till exempel när någon går bort tidigt eller när barn blir allvarligt sjuka. Men jag har tron att allt händer med en mening även om det är tunga saker som gör oerhört ont i hjärtat. Man tar sig förbi och blir starkare på andra sidan. Av erfarenhet vet jag att det är så i alla fall för mig. Jag och Hjärtat har gått igenom mycket men vi står nog starkare än någonsin tillsammans idag. Och det är jag glad för! Oerhört lycklig!
Att vara ärlig för sina vänner och familj är också väldigt bra att vara. Att inte gå bakom någons rygg. Vänner och familj betyder ju ändå mycket för en, ja i alla fall vill jag tro det. Finns tyvärr många fall där de inte alls tänks som jag. Där man inte har kontakt med sin egen familj osv. Men jag kan säga att de enda som kan ändra på den kontakten är ni själva och kanske kan det vara värt att göra det! Allt går att förändra, förbättra eller förnya man måste bara inse att det är man själv som måste göra något och sedan våga göra det!
- Våga vara ärlig även om det gör ont att höra sanningen -
♥ LOVE TOYOU ALL!! ♥
Image and video hosting by TinyPic

30 augusti 2012

Kryssnings Tävling!

Är med och Tävlar med Mammabloggmingel i Skövde om en Kyssning! 
Jag vill vinna denna kryssning för att ett dygn på båten gör en gott.
Att få äta gott, mysa i en fin hytt, träffa trevlig personal och dansa vore mycket flott.
Nu håller jag tummarna för vinst!
Image and video hosting by TinyPic


29 augusti 2012

Anmäl er nu!!!

Vänner och varenda kotte som  jag känner... Ja alla ni bloggande mammor där ute!! 
Gå in och anmäl er nu på Mammabloggmingel i Skövde! 
Oavsett vad du bloggar om, har små eller stora barn, om du bloggar varje dag eller sällan så är alla
VÄLKOMNA!
Plats: Hotell Scandic 
Tid: 11:30-16:00
Pris: 280:- 
Då ingår lunch och eftremiddags kaffe, goodibag, tävlingar, mingel och gemenskap :)
Jag ska dit KOM MED DU OCKSÅ!!
Vid 50 deltagande Mammor kommer en resa tävlas ut!
Gå gärna in på vår Fb sida också! Där ser ni sponsorer, nyheter och andra viktiga saker!
(Klicka på bilden för att anmäla dig!)
HOPPAS VI SES!
Image and video hosting by TinyPic

Kärlek - Den djupa sanningen... Min egen berättelse....

Livet är inte en dans på rosor sägs det och alla vet vi nog att det stämmer. Törnena gör ont att landa på. Oja! Mycket här i livet kan smärta otroligt och framför allt när det kommer till Kärlek. Den kan göra ont, smärta, svida, gråta men också vara glad, lycklig och alldeles underbar!
Även mitt liv har varit otroligt tufft med massor av tårar, smärta och sorg. Både som barn men också som vuxen. Många saker i mitt liv som hänt kan ibland kännas overkliga nu när jag tänker tillbaka till dom.
Misshandel, splittrad familj, mot-arbetan, gräl, separation och brustet hjärta. Och nu går jag tillbaka till min barndom när jag radar upp detta. Mycket av det jag har fått uppleva önskar jag inte någon. Och framför allt inte ett barn. Även jag och min man, mitt Hjärta har fått stå pall mot mycket. Ekonomi, påtryckningar, åsikter och tankar kring vårta val. Oftast är det saker som cirkulerat bakom våra ryggar men som sedan kommer fram av någon vänlig (?) själ som antingen vill vara elak eller vänlig? Som vill att vi ska veta vad som sägs eller som bara vill knäcka oss ännu mer? Hur som helst kommer ju sanningen alltid fram.
Jag och hjärtat har separerat (flera gånger) vilket också varit något som i vårt liv varit tungt. Men som vi idag har övervunnit, byggt upp en styrka ifrån. Idag skulle vi inte ens komma på tanken. Hellre fäktas än fly för nu är vi så starka tillsammans. Men precis som alla i livet har vi gått igenom bitar som varit otroligt tuffa. Visst stöter man fortfarande på sådant men inte alls i samma utsträckning och nu kan man använda sin sköld.
Men att ha ont i hjärtat av smärta, sorg eller något annat gör under tiden det pågår fruktansvärt ont. Jag vet.
Jag har en hel del vänner omkring mig som jag vet har ont och jag sänder er verkligen massor av tankar och kramar! Ni kommer att komma ut på andra sidan som starkare även om det inte känns så nu. Jag ger er verkligen en varm hjärtlig kram för jag bryr mig om er! Att mista någon gör ont. Att inse att det inte var den kärlek man trodde på är otroligt smärtsamt. Jag vet för någon gång under mina levnadsår (nu lär jag jätte gammal) har jag också upplev det. En stor kärlek som sedan inte finns, inte är kvar mer än som ett fint minne kan också vara jobbig och smärtsam att bära på. Min första kärlek bär jag fortfarande med mig, han betyder än idag mycket för mig. Även om jag inte har någon som helst kontakt med honom så finns han där i mina tankar. Saker som man både genomlidit och upplevt i livet finns ju med en på ett eller annat sätt och just Kärlek är så stort för mig. De ryms mycket i mitt hjärta och jag känner mig väldigt varm. Det hoppas jag även att ni mina vänner känner att jag är. Jag bryr mig, tar åt mig, ger och känner! Och allt jag fått vara med om (hittills) har ju format mig till den jag är. Åtminstone till viss del!
LOVE TO YOU ALL!!
Image and video hosting by TinyPic

Har ju helt glömt :)

Har helt glömt att uppdatera er med fredagens bravader. Då bar ju jag och hjärtat ute och åt i gott sällskap med Mamma & Micke. Här bjuder jag er på bilder från fredagkvällen!
 Hjärtats förätt 
 Min förrätt
Varmrätten blev en god Black Rock men tyvärr missade vi helt att fotografera detta :/
Efterrätten en Pannacotta med sylt
Tack för en trevlig kväll!
Image and video hosting by TinyPic

28 augusti 2012

Vad blir känslan?

Mitt nya boende kanske?
Vad får du för känsla/tanke av bilden?
Jag får känslor & tankar som:
Trångt, Mysigt, Gulligt, Ensamt, Skönt, Varmt, Sol
och mycket mer.....

Image and video hosting by TinyPic

Sista fråge delen :)

Här kommer sista delen i frågestunden!


Hur ofta får ni magsjuka och hur gör ni om alla barn får samtidigt och hur gör du för att undvika att få det kram
Vi får magsjuka en gång per år och som detta året drabbades vi allihopa samtidigt. Vi löser det med hinkar till alla barnen utom de som klarar av att springa till toa. När man är inne i den där sjukdomen löser man det så är det och man måste det ju. Jag och maken hjälps åt med skura, tvätten och duscha barn. Tror inte man kan undvika att få det när det går på skolor, bland kompisar och förskolor. Man får helt enkelt bara ta det hur äckligt och vidrigt det än är.

Varför började du blogga?
Jag har alltid älskat att skriva dagbok (gjorde det som ung.. men den stals och usch vad ledsen jag var.. den har heller aldrig hittats.. L..) därför blev detta med att blogga en dagbok i ny tappning för mig. Ja alltså på internet och i en blogg J

Hur kom det sig att du började blogga?
/Kram Kram
Det är faktiskt tack vare min vän R. Helgona på nätet som jag började blogga. Jag blev inbjuden att läsa hennes blogg som var låst och jag såg min chans att börja skriva jag med. Så TACK vännen för att du introducerade mig i bloggvärlden J

Åh kunde inte låta bli att läsa frågorna =) Jag har nog ingen direkt fråga just nu med så bor ju inte vi så långt bort heller, vi träffas ju ibland. Du är jättegullig och jättefin vän ♥ Hoppas husbyte inte medför en spricka mellan oss. Även om man inte träffas varje dag så vet man vart man har varandra och när vi ses har vi ju görasketakul!! :) Älskar både dig och din familj ♥
Tack Vännen! Klart att ett husbyte inte ska innebära en spricka mellan oss. I Riktig vänskap spelar inte ett husbyte, partnerbyte, bilbyte eller arbetsbyte någon som helst roll eller?!

Hej undrar hur det går med huset? Funderingar på flytta, Är det inte jobbigt att ha alla barn utom ett i närheten av dig att inte kunna träffa honom när du själv känner för det och vill. Vad är den värsta kritiken du får för du har många barn? Hur får du tiden att räcka till för alla barn? hur får in ekonomin att gå ihop till kläder blöjor och mat? Gillar läsa din blogg ska du veta :) /S
Huset är ute på annons men ännu inga bud. Vi håller tummarna för att det kommer. Självklart är det JÄTTE jobbigt att inte ha min son i närheten och kunna träffa honom när jag vill! Givetvis vill jag vara nära alla mina barn och kunna ge dom det bästa jag kan. Men nu är detta valet inte så enkelt. Bäst för min son är att han bor hos sin pappa och han vet att jag finns för honom precis lika mycket även om vi inte kan träffas som jag gör med de andra barnen. Många tårar får falla på mina kinder och många sömnlösa nätter får jag gå igenom så självklart är det inte ett lätt beslut vi tagit. Men att se hur han mår bra av det gör att jag klarar av dagarna. Värsta kritiken… hm…vet inte om jag fått något sådär rakt i ansiktet. Ekonomin går ihop för att man mättar munnen efter matsäcken och för att man tänker på sina inköp m.m. Mycket kläder köps begagnade men i super fint skick. Mat och blöjor tänker man och planerar man sina inköp av. Storhandlar istället för småhandlar. Inga onödiga köp. Kollar av annonsvaror som är nedsatta priser på osv. Tack för att du gillar att läsa min blogg J

Hej!
Funderingar kring hur du svarar kring kommentarer kring att ni vill ha många barn. Väntar själv mitt fjärde och får så många kommentarer från omgivningen, kan ju fundera på hur de orkar engagera sig i andras liv ;-)
Ja man kan fundera på hur de orkar. Jag har tagit åt mig väldigt mycket av negativ kritik men har på senare tid lärt mig att inte lägga vikt på det. Vi väljer ju alla olika hur vi vill leva. Och skulle jag få någon kommentar nu skulle troligtvis mitt svar just bli ” vi väljer alla olika liv”

Hej! Skulle vara kul att veta hur du och din man träffades. Undrar även om ni är troende och vilken religion isåfall. Skulle även vara kul att höra om dina förlossningar. Har du fått missfall någon gång?
Jag och min man möttes tack vare en gemensam dåvarande vän. Han stod i min lägenhet tillsammans med honom och just då hände det inte mycket. Midsommar 1999 var då allt hände och vår kärlek blev offentlig J Tack Johan för att du tog med honom upp till mig! Om jag skulle tillhöra någon religion är det kristendomen men jag skulle inte säga att vi är troende genom att gå i kyrkan eller tillhöra någon församling. Mina förlossningar har jag berättat lite kort om lite längre upp, har man fler frågor funderingar kring dom får man gärna fråga på nytt! Jag fick missfall 23 juli förra året, mitt första och det var fruktansvärt kan jag säga! 

TACK ni mina fina läsare & Vänner för att ni ställt frågor jag hoppas att ni ska vara nöjda med svaren. Får ni följdfrågor är det bara att skriva igen så ska jag försöka hinna svara er :) Hoppas att ni har en toppen kväll. Här är det mysigt regn som slår mot rutan och jag känner mig på riktigt mys humör. Ska ta en kopp te med mitt hjärta nu och prata igenom dagen. Ha det nu riktigt gott och ta hand om er!
Var rädda om varandra! Lev, njut och må bra!
Mängder med hjärtliga kramar och varm kärlek till er!
LOVE TO YOU ALL!!
Image and video hosting by TinyPic

Mer svar :)

Här kommer fler frågor och svar :)

Hej Anna vilka söta barn du har .
Tack det var gulligt sagt av dig!

Hej min fråga kommer här :
Blir du inte trött på alla frågor om varför din äldsta son inte bor med er?
Tror du att hans pappa hade fått svara lika mycket på varför om han bara bodde med dig?
Off record :
När jag separerade från min man valde min son att bo med sin pappa på heltid och träffa mig varannan helg, jag ser det som en kärlekshandling att sätta sitt barns behov före sina egna.
Tycker ni är en härlig familj 
Hälsningar Sofie
Vet inte om jag kan säga att jag blir trött på frågan om min sons boende men det känns på något vis som att jag måste försvara mig. För att det inte är så vanligt att mamman släppt sitt/sina barn till pappan men tvärtom förekommer massor. Jag tror inte hans pappa hade fått försvara sig alls lika mycket om han hade bott här. Det är trist för vi måste inse att saker och ting ändras och så länge man tänker på barnens bästa så är det ju lugnt!
Tack det värmer att höra att du tycker vi är en härlig familj!

Hej, va roligt med frågestund! Lite frågor kommer här, du väljer själv vilka du vill svara på och inte! :)

- Hur kommer det sig att ni har ett h med i alla era barns namn? :)
- Har du någ någon kontakt med din äldsta sons pappa? :)
- Vad tycker dina barn om att ha många syskon? :)
- Hur gammal var du när dina föräldrar skiljde sig och hur reagerade du då? 
- Tycker du det känns naturligt att prata pubertet (och mens med dina tjejer) med dina barn när de "har åldern inne"? Nu är de ju inte så gamla men sen när de blir äldre? :)
- Ville du ha många barn redan som liten? :)
- Känner du de andra mammorna som var med i FA? :)

Några av dem har du säkert redan svarat på men i alla fall :)
Kul att du tycker det är roligt med frågestund J
Barnen har med ett H i namnet för att när vi fick Mhy så fick det bli en ”röd” tråd eller hur man nu ska säga. Det spann vi vidare på precis som vissa väljer namn på bara M (ex. Magnus & Monica etc.) Så därför har vi alla H någonstans och framförallt i vårt efternamn J
Jag kan tyvärr inte skryta med att jag och pappan har så god kontakt. Men givetvis pratar vi med varandra när det behövs!
Precis som alla barn tycker dom det är roligt men också jobbigt ibland. Framför allt när brorsan ska bråka eller syrran ska vara ”mamma” haha. Men det är väl ganska naturligt. Mestadels tycker dom om att vi är en stor familj och svaret blir ofta att det bästa är att man alltid har någon att vara med, att man aldrig känner sig utanför!
När mina föräldrar skilde sig var jag 14-15 år. Jag reagerade nog inte så mycket som jag kan komma ihåg. Men kanske var min flytt till dåvarande pojkvännen en reaktion. Såhär i efterhand kan man ju kanske tro det i alla fall. För annars flyttar an kanske inte som 15 åring hemifrån. I alla fall hoppas jag inte mina barn gör det!!
Eftersom jag själv var 11 år när jag fick mens så har det för mig känts väldigt naturligt att prata om det redan nu med mina döttrar. Jag tror att sånt här kommer man in i när man väl behöver prata om det.
Jag drömde/sa aldrig hur många barn jag ville ha som liten. Men jag visste ATT jag ville ha barn och önskade mig det redan som 16-åring.
Jag har träffat Mirka och Tina från FA. Har också tänkt träffa Maria och Carola,det har vi pratat om. Madeleine har jag haft mailkontakt med men det skulle vara roligt att träffa henne också!

Hur ser du dig själv om ca10år?
Vad gör du då?
Vad har du för drömmar?
Oj då är jag 42 år J och jag som har så svårt att planera eller tänka så långt fram i tiden. Jag lever nu och njuter av alla moments jag får. Vad som blir då är ju en stor fråga. Jag tror i alla fall att jag bor på landet, finns för mina barn, jobbar och kanske fått barnbarn (Alexsander är ju 24 år då) Min dröm just nu är att få bo på landet och det är ju på gång… men jag drömmer också om att ha en sommarstuga att få vara familjehem/stödfamilj. Att åka på kryssning i Karibien J

Hej Anna! 
Tack för en bra blogg!
Jag undrar hur dina förlossningar har varit, om du vill berätta. 
Tack för att du gillar min blogg. Denna frågan dyker upp lite längre ner och där kommer svaret J

Vad tror du att dina barn kommer jobba med när de blir vuxna? Om du fick leka lite med tanken.
Oj jag hoppas att dom kommer jobba med det dom vill och drömmer om. Att dom får trivas i det dom gör. Men om jag skulle ”spåna” lite så jobbar Alexsander inom databranchen. Mhy inom djurvård, Nathalie som gruppchef/ledare, Theodore som plats chef, Noha som poet/författare, Timothy inom det millitära. Wihlmer, Elijhan och Emanuehl vet jag inte. (några av dom är ju så små)

Skulle vilja veta lite om dina förlossningar - följande:
- har dem startat naturligt eller blivit igångsatt?
- har din man varit med på alla eller även någon mer person?
- smärtlindring du har tagit?
- vilken förlossning har varit den jobbigaste/lättaste?
- har du fött alla barn vaginalt?
- har någon av dina förlossningar varit dramatisk eller har bebisen mått dåligt när den kom ut?
- har du blivit sydd alla gånger?
- hur länge har du ammat dina barn?
- har du drabbats av amningspsykos eller förlossningsdepression?
Ska försöka svara så gott jag kan och så gott minnet minns J
* Natyrliga startet varje gång. Vattenavgång på tjejerna och värkarbete på pojkarna.
* Min man har varit med på alla även om han missade Elijhans ankomst för att han var på toa haha…Ingen annan person har varit med förutom på Alexsanders då det var en super go barnmorskestudent som kändes lite som en doula och var jätte skönt att ha med.
* Har tagit ryggmärgsbedövning och lustgas men bara på vissa. Utav 9 förlossningar är det 5 som är utan bedövning.
* Jobbigast var Noha och lättast var Theodore (20 minuter totalt på sjukhuset.)
*Alla är födda vaginalt.
* Noha mådde inte bra och det blev lite dramatiskt (enlig mig) krafterna tog slut och en barnmorska tryckte på magen, sugklocka förbereddes men behövdes aldrig. Han kom ut blå (hjärtljuden gick ner) dom klippte navelsträngen och sprang. Jag förstod inte vad som hände direkt men var så utmattad att jag inte orka reagera. Min man fanns vid Nohas sida och han repade sig fort J
* Har bara blivit sydd första gången.
* Har inte ammat länge. 2-3 månader som längst.
* Jag har nog inte drabbats av förlossningspsykos eller allvarlig depression. Visst har man lättare blivit nedstämd, gråtmild och känslig men jag skulle nog inte säga förlossningsdepression. 

Sista delen kommer snart!

Image and video hosting by TinyPic

Frågorna kräver ett svar...


Ja kräver och kräver men självklart vill ni ha svar på era frågor :) Men jag måste börja med att säga att det var roligt att ni blev så positivt inställda till min frågestud :) Tack alla för era frågor och dyker det upp mer så är det bara att fråga på. Jag kommer att dela in inläggen i tre eftersom det var många frågor :)
Här kommer första:

Vad jobbar Christian med ?
Christian jobbar som servicetekniker och säljare av universalmaskinen KIRBY.

Vad är ditt yrke? Har du ngn utbildning?
Jag har inget yrke direkt men är Konsulent för Living and Room. Jag har ingen utbildning.

ÅH, vad kul med frågestund! Har ett gäng frågor till dig:
* Vilka av barnen har fått blå respektive bruna ögon?
* Hur många barn har diabetes och vid vilken ålder upptäckte ni detta? SKRIV gärna lite om hur det är att leva med diabetes så nära inpå. Har det t.ex varit jobbigt eller ta ni det för en "lätt sjukdom?" Har barnet(en) pump eller ger ni sprutor? 
* Har ni eller barnen några andra sjukdomar/allergier/funktionshinder? Och hur påverkar det vardagen?
* Skulle du kunna tänka dig donera ägg?
* Skulle du kunna tänka dig att adoptera ett barn?
* Skulle du kunna tänka dig att vara stödfamilj/familjehem? Ni verkar ha så mycket kärlek i er familj så det kanske räcker till fler barn... Tacksam för svar!
Roligt att du gillar min frågestund :)
* Blå ögon: Alexsander, Nathalie, Theodore och Emanuehl.
Bruna ögon: Mhy, Noha, Timothy, Wihlmer och Elijhan
* 1 barn har diabetes och det är Mhy detta upptäcktes när hon var 3 år. Givetvis var det och är ibland jätte jobbigt. När önskningar i julklapp blir att ”jag vill inte ha diabetes” då känner man sig maktlös som förälder. Det går upp och ner men oftast är vi så inne i rutinerna för detta att det faktiskt går bra och man tänker inte så mycket på det. Mhy har pump och givetvis ser vi det inte som någon ”lätt” sjukdom. Det är något vi tar på största allvar och har respekt för!
* Vi har inga andra sjukdomar/diagnoser eller funktionshinder i familjen.
* Jag skulle nog inte vilja donera ägg är mitt spontana svar mest för att jag inte vet hur dom gör och för att jag inte alls tycker om sjukhus/att någon ”donar” i min kropp. Men jag skulle faktiskt kunna tänka mig att vara surrogatmamma för det finns så många som inte kan få barn men som ändå såå gärna vill. Och om jag kunde hjälpa dem med kärleken till ett barn så gör det mig väldigt glad och tårögd vid bara tanken 
* Jag skulle kunna tänka mig att adoptera ett barn. Jag älskar att ta hand om barn och även här finns det såå många barn som behöver föräldrar och kärlek att jag verkligen skulle kunna ge av mitt stora hjärta.
* Även denna frågan är ett ja på. Även här finns det så många barn som behöver stödfamilj/fosterhemsplacering. Och mitt mål är att någon gång i mitt liv ska jag finnas för dem med mitt stöd och min kärlek!
Du har så rätt vi är en familj med jätte mycket kärlek och det är nog en av anledningarna till att vi är så många och att kärleken räcker till!

Man kan läsa mellan raderna i bloggen att du mår dåligt över något. Vad har hänt? Eller är det något som tynger dig? Är detta anledningen till att ni ska flytta? Har folk varit dumma mot er? Undrar även varför din äldsta pojke inte bor hos er?
Nu vet jag inte hur långt tillbaka du har läst eller vad du syftar på. Men givetvis har livet gått upp och det har gått ner. Många bitar har varit tunga i mitt förflutna, en del saker har varit tungt även den sista tiden. Huset har varit en orsak som påverkat  mig väldigt mycket. Bara att ha tagit beslutet att det ska säljas och att det nu är på annons har gjort mitt välmående riktigt gott! Så jag kan inte säga att jag idag mår dåligt över något! Dumma kommentarer har vi givetvis fått till och från och jag är en känslig person som gärna tar åt mig men har genom Tv-inspelningar och den ”offentliga” person jag blivit lärt mig att ”skaka” av mig. Anledningen till att vi flyttar har inget med dåliga kommentarer eller folk att göra. Min son bor hos sin pappa för att det var när beslutet togs det bästa för honom.

Kommer ni försöka skaffa fler barn?
Har du varit orolig inför dina förlossningar?
Om vi kommer att få fler barn får tiden utvisa.
Självklart har jag varit orolig inför mina förlossningar. Spelar faktiskt ingen roll om det är första eller nionde förlossningen så har jag varit orolig. För både att något ska hända, att jag inte ska hinna in till sjukhuset eller att barnet inte ska må bra. Tror att denna oron hör till.

Kanske intima frågor, därför väljer du såklart själv vad du berättar och inte!

Apropå att jag minns att du och maken skojade "kommer de så kommer de i familjen annorlunda" :)

Är det sant? Har du aldrig letat ägglossning eller tänkt på bästa tiden i månaden? Och tvärtom, ätit p-piller eller använt andra preventivmedel? 

Och så är jag så klart nyfiken på var var ni ska? Ska ni köpa eller hyra osv?

Stort tack och kram!! /S
Jag har aldrig letat ägglossning eftersom jag inte säkert känner av den och att kosta på sig tester har inte alls varit någon prioritet för oss. Lite ”blir det så blir” det tanken men naturligvis inte utan planeringen att vi VILL ha barn! Jag har aldrig under tiden jag och maken varit tillsammans ätit p-piller, inte heller andra preventivmedel. Vart vi ska flytta kommer snart att komma fram därför svarar jag inte på detta än.

-Hur lång är du?
-Din favoritstad?
-Hur många barn ville du ha när du var "ung"?
-Hur ser en typisk frukost ut hos er?
-Hur hinner du hjälpa alla barnen med deras läxor?
-Har barnen frititsaktiviteter, hobbys? (som fotboll, dans, körsång, kampsport t ex)
-Vad gör du helst om du får några timmar helt utan barn?
-Vart handlar du helst barnkläder?
-Hur ofta badar barnen? Tvättar händerna?
-Ditt bästa tips ang barnavård/disciplin?
* Jag är 161cm lång (kort hihi)
* Oj får nog bli Jönköping.. eller nej Ulricehamn…. Åh det finns så många fina städer.
* Jag har aldrig sagt eller drömt om hur många, bara att jag VILLE ha barn faktiskt redan som 16-åring.
* Typisk frukost hm… som hos alla andra antar jag, youghurt (om det finns hemma) smörgås och många olika pålägg att välja mellan. Te och mjölk.
* Vi har skapat en rutin då vi sitter vid köksbordet och gör läxorna tillsammans. Har barnen läsläxa sitter vi gemensamt och gör det som en sagostund där övriga syskon får lyssna på den som läser sagan (läxan). Är det mattematik eller andra läxor som de större barnen har gör vi de tillsammans när de små sover.
* Två av pojkarna har testat (innan sommaren) att spela fotboll men när jag fråga ville dom inte fortsätta. Nu är tanken att testa på lite olika aktiviteter för att se vad som passar. Brottning står på första testplats. Tjejerna vill rida så jag har äntligen fått ett tips av en annan mamma på skolan på en ridskola som är bra! Nu får vi testa detta så får vi se. Annars finns ju hobbies som scrap/pyssel.
*Helt utan barn. Då ägnar jag mig åt mig själv alltså gör det jag tycker om. Går en tyst promenad längs med vattnet, lunchar med väninnor, gör ett frisörs besök eller läser en bok.
* Jag handlar på olika ställen och sätt. Ibland kan det bli begagnat på annons eller också blir det HM, Kapp Ahl, Lindex (ja de vanliga butikerna). Men kan också hända att jag letar speciella saker på Tradera! Mina favorit märken är Polarn & Pyret eller andra märken där man vet kläderna verkligen håller. Men ibland är det skönt att få mycket nytt för pengarna och då får det bli Ullared :) 
* Tvättar händerna för vi givetvis före och efter mat, innan  sängdags men också många gånger på en dag ifall man kladdat ner sig :) . Badar/duschar gör dom varannan dag.
* Oj mitt bästa råd är att vara den bästa föräldern man kan vara! Att sätta/ha regler och gränser men på ett kärleksfullt sätt där barnen vet vad som gäller. Bästa rådet när det gäller föräldrar är att man gärna har samma regler (någorlunda) för då spelar inte barnen ut en mot varann. Men framför allt ge barnen tid, kärlek, regler och gränser men på ett lagom vis som ni trivs med som familj! Alla är vi ju olika och det ska vi få vara! Vad som är rätt/fel för mig kanske inte är samma för andra men givetvis gäller det att tänka med sunt förnuft :)  
Fortsättning följer.......


Image and video hosting by TinyPic

Trollens händelserika helg :)

Vi är en familj som gärna hittar på massor med roligt med barnen det tror jag ni mina läsare och också tittare från Tv-programmet har förstått, så även när mamman är borta och roar sig så hittar familjen på massa roligt. Denna gången tog pappan med dom på Bilutställning!

 En Himmelsblå skönhet
 Otroligt läckert ekipage :) 

Lite suddigt men husvagnen Cadilägg
Många fina bilar och barnen som älskar "Raggarbilar" :) 
De fortsatte efter denna utställning tillsammans med Vännerna till Kolmilan som skulle tändas. Här grillades det hamburgare och hade det mysigt!
 Kolmilan
 Bäste grillmäster fixar hamburgare
 Mums vad gott! Mitt Troll Elijhan i mitten 
 Nathalie äter
Noha och Mhy
Alla bilderna i detta inlägg är tagna av Hjärtat.
Söndagen hade dom spenderat tillsammans med pappa. Dom hade lekt spion, kurragömma och andra lekar. Städat rummen och plockat ordning lite :) Verkligen njutit av att få pappatid! 
Som ni förstår hade barnen mycket att berätta för mig när vi träffades igår till frukost. Underbara barn!

Nu fortsätter vi denna "tomma" dag genom att hitta på något att fylla den med :) Hörs snart igen Vänner!
LOVE TO YOU ALL!!
Image and video hosting by TinyPic

27 augusti 2012

Egobild och Vinsten....

Här kommer bild på den otroligt fina åkpåsen jag vann!
 Och så en egobild från kvällen ombord :)
- Kärlek till er -
Image and video hosting by TinyPic


Lite Shopping

Givetvis blev det lite shopping också. Jag ville ju ge barnen något när jag varit borta. Och eftersom inte godis är sådär värst bra tycker jag. Dels för att hy har diabetes men också för att vi faktiskt inte har lördagsgodis. Självklart äter vi godis ibland men det blir bara någon gång ibland och då kan det hända att det ändå inte blir godis utan snacks som popcorn :) Men vad handlade jag då?
Barnen förväntar sig egentligen inga presenter och än har dom inte fått dom eftersom dom är i skolan. Men när dom kommer hem får: Nathalie färgpennor i ett etui eftersom hon älskar att rita. Theodore ett set med penna, linjal, sudd och pennvässare som blir roligt för honom nu när han börjat första klass. Elijhan får hinkset/sandleksaker. Alla barnen får dela på Angry birds drickor (barnen älskar dom där figurerna och spelen som finns). Mhy får en rosa dagbok med fjärilar eftersom hon älskar att skriva och har blivit riktigt duktig på det. Noha, Timothy & Wihlmer får mjuka bollar de kan kasta till varandra eftersom dom gärna leker tillsammans och tycker om bollspel.
Emanuehl får set med byxa, body och mössa från Lundmyr of Sweden. (Älskar verkligen deras kläder)
Givetvis shoppade jag till mig själv också. Smink och sminkborste (ej på bild)  fick det bli men också något drickbart till oss :)
Hjärtat älskar mat och gott vin. Matlagningsprogram kan han se hur många som helst och en favorit är ju Moberg så givetvis överraskar jag honom med ett rött vin av honom. Själv älskar jag rosa och hittade denna söta väska med rosé vin :) (hoppas nu vinerna är goda hihi)
Tror att både barnen och Hjärtat ska bli glada nu och nöjda över min överraskning!
Är ni nyfikna på vad Hjärtat och Trollen har pysslat med under tiden jag var borta?
Då tycker jag att ni kikar in ytterligare en gång ikväll för då kommer nämligen ytterligare en uppdatering :)
Ha en god Måndag eftermiddag nu! Lev, njut och må bra!
Mängder med Hjärtliga kramar och varm kärlek till er!
LOVE TO YOU ALL!!
Image and video hosting by TinyPic

Goodiebagen från Mammabloggkryssningen

En otroligt stor, tung, proppfylld och rolig gooodiebag fick vi med oss hem!
Med otroliga saker som spel, drickbart, smycken, presentkort och bra att ha saker.
Från företag som:
och många många fler som ni kan läsa HÄR! 
Blir du sugen på att få en goodibag? Vill ut på kryssning?
Då tycker jag du ska följa med oss NÄSTA ÅR!!!!
Image and video hosting by TinyPic

Mammabloggkryssningen :)

Vi har ju som ni redan förstått haft det underbart! Här kommer lite bilder och annat smått och gott från vårt fantastiska dygn på Bikra Paradise :)
Den 25-26 Augusti
Vi har njutit, skrattat, kramats och haft det festligt tillsammans.. Näsa år är redan givet att jag åker med :)
 Utsikten från hytten strax innan avgång....
 Solen är på väg ner och vi har glidit en bit ;)
 Goodiebagen (mer bilder kommer)
 Lördag kvällens egobild :)
 Söndagens prisutdelning. JAG VANN!!! Vinst: Åkpåse från Buppa Brand YES!!!
 Förätten på Söndagen Kycklingfilé på grönsaksbädd
Varmrätten: Entrecote med varma grönsaker och klyftpotatis och sås 
Många underbara bloggmmmor fanns på plats
Här är Tina (från Familjen Annorlunda), Annika, Anette och Jag :)
TACK alla underbara Mammor, arrangörer och sponsorer!
LOVE TO YOU ALL!!
Image and video hosting by TinyPic