28 juli 2012

Blåögd......

Det är många som frågar VARFÖR? Många har så mycket frågor kring detta med huset, arbetet vi gjort, skolan och flytten att jag känner att jag svarar i ett inlägg istället för att skriva svar på kommentarer, mail, pm, sms och annat. Så alla ni som undrar, har frågat eller bara är nyfikna läs detta inlägg :)

Vi köpte huset för 3 år sedan och påbörjade en ganska omfattande renovering med bla. flytt av kök från ett rum till ett annat. Det gav mycket jobb och hinder på vägen. Men nu är köket klart nästan 3 år senare och så kan det gå när man inser behovet och att flytten av köket var nödvändig för att få det bra. Allt tar sin tid med barn, jobb och vardagssysslor. När man bara har fritid att spendera på renovering liksom.  Allt detta har vi ju gjort för att få det som VI vill ha det och med planen att bo här. Nu har vårt liv tagit en annan väg och ett beslut togs om att flytta. Givetvis snyggar vi då till huset så gott vi kan för att det ska falla i smaken för någon annan. Alltså har vi städat, gjort klart (vissa saker) och lagt ner tid inför fotograferingen av mäklaren. Nu är det gjort och bilderna i mitt förra inlägg kommer ungefär vara lika de mäklaren tog. Vi vill ju presentera vårt hus på bästa sätt...vem vill inte det som ska sälja hus?! Därför lägger vi ner lite extra arbete nu.....

Men till det stora VARFÖR? vi flyttar då.... som jag skrev en annan gång så är det av många olika anledningar bla. att vi har tröttnat på att renovera bort barnen... ja att lägga tid på den istället för dem. Vi vill kunna ge barnen all den tid dom behöver istället för att bygga om ett hus, byta fönster, dränera eller byta tak. Istället vill vi lägga tid på barnens intressen.

Skolan då....Kommer vi BYTA SKOLA på barnen?.... som läget är nu vet vi inte så mycket men troligtvis kommer de att få byta skola. Barnen är medvetna om detta och ser det faktiskt bara som roligt... trodde de skulle ta det mycket värre men så var inte fallet. Vi pratar om saker i vår familj och sätter värde på allas åsikter och känslor vilket då var självklart när beslutet togs att vi skulle sälja, att alla var med på det! Vi vände alla fördelar och nackdelar tillsammans allihopa, vi är ju en sammanhållen familj på alla nivåer.

Sedan kommer vi till frågan VART? ska ni ta vägen.... och som jag skrev vet vi inte än. Om det blir ett NYTT PROJEKT tror vi inte, men det vi vet är att vi alla vill ut på landet. Vi bodde på landet innan vi köpte detta hus i ett samhället och nu har vi testat på båda delar vilket gjort att landet vinner :) Så nu får vi bara vänta och hålla tummarna :)

Idag är en dagen efter... ja festen igår var jätte lyckad med underbara vänner, god mat och gott att dricka. I säng sent på natten och sömn borta har gjort att denna dagen blivit lite seg. Med pizza, mys med barnen och film (snart). TACK underbara Vänner för igår och sängplats, ni är GULD! & TACK Farmor som hade barnen var verkligen super snällt av dig!

Blåögd har han helt klart blivit också....
 Underbara Emanuehl
Ja så fick då den blåögda sidan en till på sin sida :) Vi är ju övervägande brunögda ändå :) 5 blå och 6 brunögda hihi.....

Nåja nu ska jag ta en film med mitt hjärta och sedan försöka sova i denna värmen... sovrummet har verkligen blivit stekande nu när vädret varit underbart!
Hoppas att ni njutit av underbara dagar och att ni fått ta flera siestor :)
Var rädda om er och ta hand om varandra!
Lev, njut och må bra!
Mängder med hjärtliga kramar och varm kärlek till er.
LOVE TO YOU ALL!!
Image and video hosting by TinyPic

5 kommentarer:

 1. Förstår er ang detta med flytten...
  Härligt med Fest mm & visst är mormors lille Emanuehl vackert Blåögd ♥
  /Kram Kram

  SvaraRadera
 2. Han är ju så söt :) Jag håller tummarna att det blir liiite närmare i alla fall! O att ni hittar ert drömställe :)

  SvaraRadera
 3. Du är ganska fantastisk du! Mer än ganska, faktiskt..
  Inte ska du behöva berätta allt, även om vi är nyfikna hela gänget.
  Det blir säkert bra, som jag förstår det är det ju ett gemontänkt beslut och barnen är positiva :)

  Hoppas allt går fort , lätt och smdigt :)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej Anna, vill bara ge er ett perspektiv på detta med att bo på landet...alla skjutsar...vi bodde så i elva år och med fyra barn, beslut om att flytta in till byn togs när vi insåg att vi fick lägga så otroligt mycket tid på just det..skjutsar...dagarna och helgerna i ändä....

  SvaraRadera
 5. Oj..meddelandet gick ibäg för fort..men alltså jag ville bara berätta hur det lev för oss och att detta är bra att ha i åtanke när ni beslutar er. När vi så småningom flyttade in till byn gick det upp för oss att vi borde gjort det mycket tidigare för plötsligt hade vi tid till annat...som att umgås med barnen. Lycka nu till med allt och hoppas ni finner er drömbostad. Kram!

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck, det skulle glädja mitt hjärta ♥