23 april 2012

GravidGnällig men det går mot slutet nu.....

Ja nu tror jag att jag faktiskt ska skriva ut mitt gnäll, jag vet att det inte är jag för jag gnäller väldigt sällan men idag måste jag. Och jag vet att jag verkligen trivs med att vara gravid, att jag inte har ont någonstans och tycker inte det är jobbigt men NU måste jag verkligen gnälla... nej jag har inte ont och inga förkänningar inför någon förlossning heller MEN jag har svullna fötter, energin och orken är slut, den hårda och stora magen är i vägen och tar emot när jag ska böja mig. Jag har ledsnat. Men vad längtar jag efter då... ömma bröstvårtor, avslag, slapp mage, sömnlösa nätter och bebis skrik? Nja även om jag vet att det kommer så är det ju självklart inte det jag längtar efter. Jag eller jag får nog säga VI längtar efter mys med Prinsen, ja hela familjen pratar om det, funderar, myser med magen och har öppna tankar kring honom. Timothy är den som är mest på min mage, ska krama och pussa.... men Noha är den som är mest  fundersam på NÄR bebis ska komma... och det är så roligt att höra deras funderingar.  Sen längtar jag ju givetvis lite efter att få bort den tjocka magen, svullna fötter och halsbrännan. Vore ju super skönt att bli fri från det :) Nu låter jag verkligen gnällig och jag som verkligen njuter av att vara gravid... dock inte den sista månaden som ni kanske förstår och hör hihi.... men alla får vi ju gnälla lite ibland eller hur?! För visst gör vi det någon gång allihopa!
Har trots min gnälliga och trötta dag tagit hand om tvätten idag... men det känns att man är helt slut nu så medan Hjärtat nattade pojkar så slängde jag mig på soffan med datorn :)
Nej nu får det vara nog med mitt gnäll!!

Hoppas att ni alla haft en underbar dag!
Var rädda om er och ta hand om varandra. Lev, njut och må bra!
Mängder med hjärtliga kramar och varm kärlek till er!
LOVE TO YOU ALL!!
Image and video hosting by TinyPic

11 kommentarer:

 1. Hej på dig..
  Självklart får man gnälla,vare sig man är gravid med 1:a barnet eller 10:e..
  Det är ju jobbigt vilket som..

  Jag är i v 29 nu och jag har det lungt än så länge men vet ju vad som kommer ..
  Man får njuta av den tid man har utan alla olika smärtor,sen kommer mitt gnäll oxå..ler..

  Hoppas du inte fött på lördag så vi hinner ses:-D ..

  Mvh camilla

  SvaraRadera
 2. Dina barn går inte på dagis eller? Funderar bara på hur de kommer in i gruppen sen när de ska börja skolan å de andra redan känner varandra? Börjar de när de är förskoledags?
  Lycka till med prinsen i magen å det är tillåtet att gnälla när man är höggravid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej vi har inte dagis. Tycker nog att våra barn kommer in lätt i gruppen när dom börjar förskoleklass ändå eftersom dom är väldigt utåt och sociala. Dessutom har dom inte varit ensamma om att vara "nya" i gruppen :) men detta avgör vi ju från barn till barn för dom är ju olika allihop.

   Kram Kram

   Radera
 3. Nä,du gnäller väldigt sällan hihi men man får gnälla lite....
  Förstår att du/ni längtar efter lillprinsen ♥
  Ha en gooer Da' /Kram Kram

  SvaraRadera
 4. Jag förstår faktiskt inte varför man måste gnälla. Graviditen är ju självvald. Det klart det är jobbigt på slutet men det visste du väl innan du blev gravid. Orkar du med resten av familjen eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du egna barn så du varit gravid? Självklart är det självvalt att vara gravid och man vet precis allt innan, men oavsett om man är gravid eller inte måste man väl få ha bra och dåliga dagar? Alla gnäller vi över något någon gång eller?! Givetvis orkar jag med resten av familjen, dessutom är vi TVÅ som tar hand om barn, hem och annat!

   Kram Kram

   Radera
  2. Du anonym! Har du egna barn och vart gravid??? Vissa graviditeten är ju rena drömmen medans andra är rena mardrömmen!! Å visst fan får man gnälla! Oavsett hur många gånger man vart gravid!!

   Radera
  3. Annika från Skellefteå24 april 2012 21:26

   Hej! Måste bara börja med att säga att jag tyckte jättemycket om att följa er familj i Familjen annorlunda! Å läser din blogg nu och då också:) En härlig go storfamilj verkar ni vara! Från Skellefteå är jag å gravid med mitt fjärde barn nu som beräknas komma om tre veckor. Sista månaden är tyngre å självklart har man rätt att klaga! Är ju din blogg och ingen är tvingad att läsa den ju! Jag har också lätta graviditeter å mår jättebra nu också men visst är man less ibland.Vill bara att kroppen ska bli lättare å framförallt få träffa den lilla där inne:)
   Är ju inte precis så att man klagar alla dagar!Försår om folk blir less på en då men du är då en av dom positivaste människorna jag vart med om så lite klagomål nu å då är nog bara sunt å ett friskhetstecken:)
   Lycka till med lilla bebben!
   Kram Annika

   Radera
 5. Ho ho! Jag gnäller som faaaan! Jag tycker inte ett dugg om att vara gravid! Tycker sParkarna är hemska och jag vill bara va mig själv igen! Men måste genomlida leveranstiden på 9 månader för att få den där underbara bebisen!

  Beundrar alla som inte gnäller!!!

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Det var en som skrev
  "Dina barn går inte på dagis eller? Funderar bara på hur de kommer in i gruppen sen när de ska börja skolan å de andra redan känner varandra?"

  Jag är född 1967. De flesta mammor var hemma med sina barn då.
  Sen när man blev 6 år så fick man böra på lekskolan (så hette det då medans nu heter förskole klass.

  Och för oss som är födda på 60-talet. Det gick hur bra som helst att komma in i gruppen.

  Så DU gör helt RÄTT tycker jag som är hemma med dina barn.
  Själv jobbar jag på förskolan med 3-5 åringar.
  En del föräldrar lämnar sina barn p.g.a. att de inte orkar ta hand om dem.
  Stackars barn säger jag. Skaffa kan man men inte orka ta hand om dem. När man som föräldrar är hemma

  Så stå på dig. Strunta i vad andra säger.
  Vad hemma med dina barn. För de blir ett minne för dem <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var jag inte ute efter att låta taskig eller ngt sådant. Utan jag undrade bara så de kommer in i gruppen bara.. Jag själv vet hur svårt det också kan vara!
   Men alla är vi olika, så det var bara en undran jag hade!

   Å jag själv hade också velat vara hemma med barnen mer men ni går det inte rikrigrför min del

   Radera

Lämna gärna ett avtryck, det skulle glädja mitt hjärta ♥