31 januari 2011

Veckans Favorit Bild!


CharmTrollet!
Image and video hosting by TinyPic

När ska det ta slut???

Har haft en bra dag. Trots sjukdom och spyor är det under kontroll. Men när ska det ta slut? När ska vi få vara eller bli friska. Nu är det visserligen bara ett av trollen som spyr och är sjuk. Men jag håller skolbarnen hemma ändå. Vill ju inte smitta ner andra barn på skolan. Denna hemska sjuka vill man inte sprida till någon liksom! Men nu ikväll har inte trollet spytt mer. Så vi får väl bara hoppas helt enkelt. Har röjt runt lite hemma idag. Möblerat lite av det som fanns i planen att göra. Ock såhär långt trots att det inte är gjort så mycket är jag super nöjd! Dessutom är barnen som fått byta rum väldigt nöjda. Jag känner liksom att allt går åt rätt håll när det gäller möbleringen. Sen har vi många bitar kvar att ta hand om. Många bitar på många plan. Alltså handlar det inte bara om huset. Jag fick idag min tid till kirurgen också. *mycket glad*, tyvärr inträffar den samtidigt som mitt hjärta ska gå sin utbildning för starten av sitt nya jobb :( mindre kul eftersom jag gärna hade haft med honom. Men jag får väl åka själv :/ nej det är inte jobbigt eller så men jag trivs med att ha honom med mig. han är min trygghet, min klippa jag lutar mig mot. När jag är sjuk eller har ont är han verkligen den som får mig att känna mig lugn. Nu ska jag bara på ett samtal så jag klarar mig själv haha gör jag ju ändå men när man har en trygghet (precis som barnen har sina snuttefiltar, nappar eller vad det nu kan vara) vill man ju gärna ha den med sig. Nåja jag klarar mig. Glad är jag att tiden kom så fort ändå. Nu får vi se vad dom vill göra åt den gravida gallblåsan ;)...... Har fått se mitt favvo program idag också och det är ju bara så underbart. Älskar verkligen att se familjerna! Idag var vi också hela familjen uppflugen i soffan för att se. Verkligen ner mysande allihop, det var toppen! Nu har barnen kommit i sängarna och ska sova. Sen ska vi nog bara ta en lugn stund innan det är dags för oss att sova också. Har också kommit på det där med löftet om att ha ett inlägg per dag i bloggen. Det går bra. Men jag måste bara poängtera att det är MINST ett inlägg per dag som mitt löfte gäller. Alltså att när detta året är slut ska det finnas inlägg på alla datum på detta året. Det ska bli kul att se om jag kan ordna detta. Men som sagt blir det ETT eller flera inlägg på en dag har ingen betydelse. Bara det blir ETT inlägg per dag. Ja nog om det ni fattar nog haha :) Jag har också fler bloggar för en som missat det! Gå gärna in och läs i dom också! Mina hemlighet har blivit flera också hihi... men för att ni inte ska vara alldeles för utelämnade och förkrossade så ska jag avslöja en av dom imorgon! :) Så håll ut och glöm inte att återkomma ;) Nu hoppas jag att trollet blir frisk. Att vi ska slippa detta. Nu vill vi må bra!

*hoppas*

Nu får ni alla ha det underbart. Ta hand om varann och visa att ni tycker om varandra! Jag Älskar Er mina vänner, Min familj och ett gott råd: Pussas mycket och kramas massor! Kramar i mängder till er Alla!
Image and video hosting by TinyPic

30 januari 2011

Vi ropar inte hej....

Vi ropar inte hej än... men vi hoppas hoppas hoppas.
Nu orkar vi inte mer, nu vill vi bli friska HELT! Sen igår har det dock inte kommit några mer spyor. Tur det! Nu vill jag bara bli av med det. Nu vill vi leka, träffa vänner och bara ha mysigt!
Idag ska jag fortsätta med köket, tvätten och plocka lite i rummen som ska få nya skepnader och inneboenden ;) ja ett barn ska få byta rum då det behövs lite ändringar inför hjärtats jobb ;). Jag ska göra det jag orkar idag så får vi se hur långt jag kommer helt enkelt. För övrigt blir det ju att ha barnen hemma från skolan och för säkerhets skull tänker jag ha dom hemma ett dygn extra så om det inte kommer något mer nu så blir dom hemma till torsdag. Fredag får dom gå till skolan om det är friska här. Jag vill ju inte smitta ner några på skolan. Och jag vill inte skicka dom halv krassliga till skolan. Brukar jag ju inte gör annars heller men jag vill bara poängtera att jag inte alls brukar skicka barnen så det finns risk för smittan. Och jag hoppas att skolan också kan ta sitt förnuft tillfånga när det gäller magsjuka. För det måste ju finnas bärare i familjen? Eller? Nåja dessa frågor har jag ställt förut. Och tycker ni något kommentera gärna!!
Så nu ska jag ta hand om lite tvätt, städ och annat! Ni får ha det toppen och till alla mina underbara vänner som finns där för mig vill jag bara säga Jag Älskar Er och Saknar Er massor!!! Många varma kramar till Er!
Och till alla mina underbara läsare vill jag sända en stor kram! Ta hand om er nu alla!
Image and video hosting by TinyPic

29 januari 2011

Mitt i allt detta....

De rullar på...magsjukan är kvar, dock har ingen spytt mer sen i eftermiddags. Så kvällen har varit lugn. Men trots detta och mitt uppe i allt är vi i full gång med köksarbetet. Ja det måste ju bli färdigt trots sjukdom. Även om det gått på mycket mycket lägre fart nu när det blivit mer tvätt, spyor och blöjor att ta hand om. Skura och dammsuga likaså. Nej det går sakta framåt men det händer ju saker ändå. Idag har jag fått bättre ordning i vårt hemma byggda skafferi. Hyllplan och struktur blev det :) det gillas skarpt av mig. Att få ha ETT skåp till alla skafferi varor det är super det. Dagen har liksom inte hunnit bli mer. Men det gör inget. Nu ikväll blir det bara att njuta och ta det lugnt. Nu saknar jag verkligen mina vänner. Liksom ett umgänge med andra eftersom man mer eller mindre varit instängda för att man är sjuka. Skulle umgåtts med en vän i helgen och det kom en så skön kommentar när vi ringde och sa att vi var magsjuka..det löd så här: "mycket kan jag ta, alltså förkylning, feber eller ont i halsen...men magsjuka där går gränsen" haha det var lite roligt faktiskt. Men visst är det så. Magsjuka vill ju INGEN ha direkt. Nåja nu saknar jag verkligen ER mina vänner. Jag VILL umgås, prata lite, äta gott tillsammans och bara ha trevligt umgänge med er. Miss You All! Nej nu är det dags att bli friska. Där med basta! Har hittat ytterligare en super positiv sak med att vi är sjuka. Vi har verkligen fått röjt, städat, skurat och fint i så gott som alla hörn. Och det känns underbart mitt uppe i all renoveringskaos. Så en positiv sak i det negativa.
Nej nu ska jag bara ta det lugnt med mitt hjärta.
Ha det gott alla! Lördagskram på er!
Image and video hosting by TinyPic

28 januari 2011

Ja...vad ska man säga...

I alla lägen tycker jag verkligen om att vara hemmamamma. Att ta hand om allt som hör till familjelivet. Jag njuter faktiskt varje dag av att ha det som jag har det, även om vissa bitar är mindre kul och som man inte alls kan känna sig glad över. Men det finns alltid något positivt i det negativa. Ja som detta med magsjuka på i stort sett alla barnen i familjen, i detta tragiska och negativa hittar jag ändå något positivt, som tex. jag har klarat mig, jag var i kapp med tvätten så det var bara att gå ner med äckliga saker och slänga dom i maskin för att sen starta dom. Ja jag har två tvättmaskiner vilket verkligen är GULD när man är så många som vi är. Så alltså hittade jag något positivt i det negativa. Nu ikväll börjar det gå åt rätt håll. MiniTrollet mår något bättre har inte alls feber men ingen aptit. Får upp allt utom vällingen så det får bli det han får leva på just nu. LillTrollet som feberyra i natt har ingen feber alls och har inte alls någon tendens till magsjuka. TokTrollet är illa där an. Han har magsjuka och den lilla tarm han redan är så är det verkligen synd om honom. Feber dessutom. Men nu ikväll vid sängdags var han faktiskt något piggare. CharmTrollet har ju klarat sig bra. Han har bara fått en dags feber och lite förkylning. Men är pigg och charmig som alltid :) BusTrollet är frisk nu men har haft magsjuka och feber. Han var snabbast med att bli av med det. Lilltjejjan fick gå hem från skolan igår och hade då ont i magen/mådde illa men inget mer än ont i halsen och feber satte sig på henne. Stora tjejjan klara skolan hela dagen men blev igår febrig och givetvis magsjuk. Men är bättre idag. Febern har gått ner och inga mer kräkningar. Så skönt att det gått åt rätt håll. Och ja detta var säkert super onödigt vetande...men för er som är intresserade eller bara bryr er för sakens skull där fick ni veta precis hur det är med mina Troll. Och vi hoppas nu att det ska försvinna snabbt ifrån vårt hus! Nu har vi under ett par dagars tid tvättat, skurat, tvättat, skurat och bytt en aning fler blöjor. Nu vill jag att det ska gå tillbaka till det normala! Och när man är drabbade såhär många som vi faktiskt är kan jag inte låta bli att tänka på det där med att skolan säger att man ska skicka sina skolbarn till skolan trots magsjuka syskon. Hur tänker man då? Menar smittan måste ju bäras eller?? Jag skulle inte alls ha något emot att hålla mina barn hemma vid magsjuka. Men enligt skolan ska man alltså inte göra det. Hur tycker du??? Vet du hur det ligger till med bärandet på magsjuka?? Bär man på det som icke sjuk? Ja man kan nog fundera och debattera detta en del det tror jag.
Nåja nog om denna sjukdom, nog om detta negativa. Men till något positivt. Mitt hjärta har fått jobb och börjar i februari. Positivt och roligt! Jag önskar honom STORT Lycka Till redan nu och ger honom en lyckospark där bak :)
Snart ska jag bara njuta i soffan med mitt hjärta..men först ska jag ta en dusch och springa ner till tvätten :)
Ha det gott alla ni där ute. Ta hand om varandra och visa att ni tycker om varann.
Pussas mycket och Kramas massor! Kramar i mängder till er alla!
Love to you all!
Image and video hosting by TinyPic

27 januari 2011

Love GÖTE Elijhan

Grattis lille killen på din namnsdag då det är Göte idag.
Love Göte Elijhan
Photobucket

5 år sedan.....

5 År sedan Lilltjejjan åkte in akut. Givetvis inget man firar men man minns det ju som om det var igår. 
Hon fick diagnosen diabetes Typ 1.
 Glad liten 3 åring på sjukhuset
 Får en "känning" (lågt blodsocker) och får en söt glass och då blir man ju givetvis jätte glad :)
Lilltjejjan på sjukhuset.
Photobucket

Maraton....

Har idag gjort inläggs maraton. Har också fått någon maraton sjuka här hemma. Ja den löper maraton på nästan oss alla.  Barnen är dåliga. Själv har jag migrän och hjärtat känner sig frusen och trött. Maraton har jag också gjort i alla mina inlägg på bloggen om vårt hem. Usch vad det känns jobbigt att barnen är sjuka. Dom blir så ynkliga och ännu mindre än vad dom redan är. Jag försöker ta hand om dom så gott jag kan (såklart). Nu är det alla barnen utom två som är sjuka. Magsjuka får vi nog kalla det :( så det blir en lugn helg och bara rå om varann och piggna till. Får se hur mycket det blir gjort nu när det mer blir arbete med tvätt, byta sängkläder eller skura golv. Men köket springer inte ifrån oss, nu får vi ta hand om barnen och ta nya tag när barnen är friska igen. Ingen tar ju jobbet ifrån oss direkt. Idag är det årsdag för Lilltjejjans diabetes. 5 år sedan var det vi åkte in akut. Det är ju inget man firar såklart men man minns det ju som att det var igår. ...................................Paus................................................................
Fick ta en torka-spy-sätta igång tvättmaskin-paus här nu och jag måste säga att jag blivit mycket bättre på att ta hand om denna sjukdom. Förr har detta verkligen varit det värsta jag vet även att ta hand om. Och visst det tycker jag ju fortfarande. Men har man ett gäng Troll får man lära sig att fixa detta. Det har jag gjort. Och jag känner mig duktig ;) Nåja ni vill ju inte läsa om detta hemska. Menar det värsta ALLA vet är ju magsjuka. Så nog om detta. Nu ska jag bara softa innan det är dags att sova eller kanske ta hand om någon liten sjukling. Så tjingeling på er...

Och nej jag har inte glömt hemligheten.... men än får ni vänta ;)

Kram på er alla underbara!
Image and video hosting by TinyPic

26 januari 2011

Sena inlägg.....

Det är först på kvällen som jag får tid att skriva här...i alla fall idag. Och därför blir det ett sent inlägg. Idag har jag och hjärtat varit ute på resande fot. Mannen fick en tid för en intervju och det blev även ett besök på varuhuset. Bänkskiva till köket är beställt och det var leveranstid på va 4-6 veckor. Men ack så snyggt det kommer att bli. Har inte hänt så mycket mer idag. Trollen mår bättre och det känns skönt. Nu laddar jag upp energi för att ta tag i det som ska göras i morgon. Blir mycket pill, fix och arbete. Kommer att bli bra, det känner jag. Nu ska jag fortsätta att bara njuta innan det bara är dags att sova.
Ha det gott alla mina underbara läsare.
Image and video hosting by TinyPic

25 januari 2011

Sjuklingar...alltså en lugn dag....

Här hemma har det stått stilla idag. Hjärtat har kört sin mamma till VC och sedan handlat, fikat med en vän och klippt sig. Så fin han blev :) Har också fått två sjuklingar natten till idag. BusTrollet och MiniTrollet har fått någon sorts magsjuka... inte den där det luktar vidrigt utan bara den där det luktar spy :( Inte bara en spya och sen är det över utan stackars BusTrollet har spytt hela dagen :( Och en så liten och tagen kille MiniTrollet blev. Han har dock bara spytt en gång men han orkar inte ens le. Farmor kom en sväng men inte ens då ville han prata eller le som han brukar. Han har verkligen inte alls varit sig själv idag. Jag har haft han i mitt knä idag, bara slappande eller sovande. Helt orkeslös. Stackarn. Själv har jag tagit vitpeppar och duschat så jag ska ha fått bort en del av bakterierna.(hoppas jag). Hjärtat har skurat med klorin och vi hoppas nu att ingen mer ska bli sjuk. I morgon bär det iväg på lite uppdrag. Farmor kommer till barnen...Hon är verkligen GULD! Nu tar vi en liten kvällsfika och ska snart lägga oss. Hoppas att ni har haft en toppen dag och att ni slipper vara sjuka. 
Många kramar till er alla!
Image and video hosting by TinyPic

24 januari 2011

Det går framåt....

Idag har det fortsatt med arbetet i köket. Små pill och fix som tar tid men som kanske inte ger så stor syn. Menar det syns inte mycket men det tar tid. Jag känner mig så nöjd, även om det är långt kvar till ett helt färdigt resultat. Men för att ta sig dit krävs ju att man gör jobbet också. Det går framåt helt enkelt.  Fick oväntat besök av Rasmus idag och det var skoj. Tyvärr hade jag inget gevalia att bjuda på men han fick lite mat istället ;) roligt när det bara dyker in någon sådär! Uppskattar jag verkligen. Eller Vi! Tv tablån var som vanligt idag vilket innebär att mitt favvis program sändes. Är så otroligt mysigt att se familjerna :) Nu ska jag ta en dusch sedan blir det att bara njuta en stund i soffan med hjärtat! Ha det toppen nu alla mina läsare! Många kramar till er alla!
Image and video hosting by TinyPic

23 januari 2011

Veckans Rubrik V.3


-Mina Planer Sommaren 2011-

Givetvis är ju planerna att åka ut med husvagnen! Åh vad jag längtar. Vart det blir och hur de blir vet vi inte. Dom planerna är bara eventuella. Men vi skulle vilja åka upp till min son i Norr. Men som sagt vi får se hur det blir!
Image and video hosting by TinyPic

Vänner är GULD!

Söndag och inte bara en slö och lugn Söndag. Utan en dag full med vänner! Avslutade en del "arbete" som vi behövde hjälp med. Så i förmiddags bar hjärtat, Emil och Patrik in golvet från källargaraget. Så i morgon kan vi lägga golv i köket. Efter detta bar det iväg. Lämna av Emil och hans dotter hemma i Tibro. Rullade vidare ner till Hjo för att umgås med Therese familj. Här fick vi god mat, fika och super trevligt sällskap. Eftersom de köpt nytt badkar fick vi de som satt innan. Perfekt så mina små Troll kan få bada! Blir inte så lätt att bada i en duschkabin liksom haha..... Men vi fick det av dom och jag bugar och bockar! Tack snälla ni för det! Tack för mat, fika och allt idag. När vi ändå var i Hjo åkte vi också hem till min vän Renate med familj. Här blev det en snabb visit med "faddermys" och trevlig pratstund. Även om det blev kort är det väldigt uppskattat av både mig och barnen tror jag. Tack för att vi fick komma! Ni är verkligen underbara mina vänner. Tack för att ni finns i mitt liv. Är verkligen GULD värt! Älskar Er!
Eftersom vi inte varit hemma så länge har det bara hunnits med att få barnen i säng, hjärtat nattar dom och jag har ju då satt mig med datorn. Det blev sent ifrån vännerna och jag hoppade över att kika in till mamma :( men jag prioriterade att åka hem för att lägga barn som ska orka upp till skolan. Sorry Mamma! Får snart ta och träffas!!!! Kram till dig.
I morgon ska det läggas golv och jag hoppas på att få höra något från kirurgen i veckan men man ska nog inte hoppas för mycket för allt i sjukvården tar ju tid tycker jag. Veckan innehåller inte så mycket annat. Tjejjerna har ledigt från skolan på fredag eftersom dom hade öppet hus i lördags (igår). Stora tjejjan har friluftsdag på torsdag och ska åka pulka men också vara inne i Kinnarpshallen  (gympahallen), så det ska nog bli roligt för henne. Är trött nu så jag ska låta mig bara slöa och njuta på soffan nu. Mina tankar, funderingar och mitt svammel kommer en annan gång.
Kram till er alla!
Image and video hosting by TinyPic

22 januari 2011

För sent...

Idag har vi haft en toppen lördag. Fixandet med köket har fortsatt och det har verkligen varit guld värt att ha Emil här i helgen. Barnen har lekt med Emilia och det har verkligen fungerat super bra! Förmiddagen gick dock till tjejjerna och deras öppet hus på skolan. Hade tydligen varit mycket bra. Eftersom jag var hemma med barnen blev det hjärtat och Emil som besökte tjejjerna på skolan. Om det låter som att jag mer eller mindre "bara" är hemma så kan det bero på att just nu är det svårt. Gallstenen gör att man inte vet vart, hur eller när anfallen kommer. Man vet heller inte vad man klarar att äta. Detta har gjort det lite komplicerat för mig. Men jag hann göra en del hemma istället. Som tvätten och lite bilbanebyggande med pojkarna :) Riktigt roligt. Fick tag på en begagnad tvättmaskin på blocket för ett tag sen och idag var Lars & Håkan här och koppla in den, TACK super gulliga vänner. Ett fika besök av familjen Wessman har också förgyllt våran dag! Sist men inte minst dök också Renate upp på en snabb visit. Inte alls planerat men ack så roligt!! Underbara vänner! Jag är verkligen glad att jag har er. Ni är GULD värda! Nu ska vi ta en liten lugn stund i soffan innan det är dags att sova. Imorgon väntar nya uppdrag, en bilresa och umgänge med underbara vänner!!
Har massor med tankar just nu som jag både vill och borde skriva ner i detta inlägg, men jag väntar för jag tycker att det är för sent nu. Jag är helt enkelt för trött. Och för att inte få ett dåligt eller för rörigt inlägg tänker jag hoppa över detta, kommer jag ihåg vad mina tankar föll på skriver jag troligtvis ner dom i morgon! Återstår att se.  Nåja nu får jag ta och bara njuta av en stund i soffan. Ha det nu gott alla mina underbara läsare!
Stor Kram på er alla!
Image and video hosting by TinyPic

21 januari 2011

En bra start på denna helg :)

Fredag med allt vad det innebär. Har "arbetat" med köket eller snarare hemmet över lag. Städat upp...fått lite möbler på plats och funderat ut de nya planerna som komme att påbörjas när köket är under kontroll. Allt kommer att bli super. Det känner jag. I helgen har vi vår underbara vän Emil och hans dotter på besök. Vi ska bara ha en trevlig helg med lite små pyssel och barnen ska leka. Dom har idag lekt super bra och det var riktigt roligt att höra på dom. Kan säga att nattningen tog bara ett par minuter. Toktrollet har testat att "försöka" bli blöjfri idag. Han har gjort det stora behovet på pottan men alla gånger har det rinnande behovet kommit i "kallingarna"... till slut kom han själv och sa "ha blöja mamma". Tror han lessna lite själv på att han inte kände när det rann. Gullegrisen. Alla kan ju inte vara redo samtidigt. Men det kommer snart för han VILL. Jag är stolt över att han ändå varit så duktig som han faktiskt har varit idag!
Skulle ha lagt in bilder på mina smyg foton men har varken hunnit eller orkat så ni får hålla ut en liten stund till. Men det kommer!! Har pillat lite här på bloggen som ni säkert har märkt. Kika gärna runt för mer kommer att hända framöver ;) Har planer men som ni förstår hinner jag ju inte med allt. Har lite andra saker som är prioriterade före. Nej nu ska vi se en film och bara ta det lugnt.
Ha det gott alla mina läsare, nya som gamla. Vänner som bekanta, familj som okända. Ja ni alla.
Välkomna till min blogg. Återkom gärna!
Sänder er många mysiga fredagskramar!  Kram.
Image and video hosting by TinyPic

20 januari 2011

Ont i magen....

Har haft en dag som började mycket dåligt. Hängig, trött och huvudvärk. Mycket tråkigt. Men det vände och gick till det bättre. Tog tag i arbetet som jag absolut inte får tjänstledig ifrån hihi... så nu har vi vatten i köket igen och DISKMASKINEN kan tjänstgöra igen. Efter tre dagar utan vatten och diskmöjligheter var det underbart att få igång den igen så att diskberget kunde förpassa sig till rätt ställe. NÖJD! Blir kanon fint i köket och jag har smygfotat lite... nu inatt tänker jag inte krångla med att lägga in bilderna i bloggen Trollboét, utan ni får vänta till i morgon så ska jag förhoppningsvis hinna med detta. Dagen avslutades bra. Fick besök av vännerna Rasmus och Robert och vi har pratat om allt och inget. Men framförallt har vi skrattat så jag har ont i magen :) Underbart! Känns så otroligt roligt att ha sådana bra vänner. En kvällsfika och massor med roliga samtalsämnen gjorde verkligen denna dagen VÄRD! Jag är så tacksam för att jag flyttade hit, att jag fått träffa så otroligt goá vänner, att jag har min underbara familj, mitt kaos-hus och GIVETVIS mina Troll och  mitt Hjärta! TACKSAMMARE kan man inte vara just nu! Älskar att vara Mig i detta nu!
(kände inte alls så i förmiddags, men tack vare ER mina underbara Vänner har jag verkligen insett allt).
Sänder er massor med kramar Mina underbara Vänner.
Sänder också varma, mjuka och omtänksamma kramar till Er alla mina läsare!
You keep me going!
Image and video hosting by TinyPic

19 januari 2011

En skön dag :)

Har haft en underbart slö dag idag. Myst med barnen vid teve, pillat med min blogg och annat på datorn. Köksarbetet har haft tjänstledigt idag. Hjärtat har varit på sjukhuset med lilltjejjan. Men i morgon tar vi nya friska tag. Dessutom ska vi vara hemma hela dagen i morgon så då känns inte på början av ett arbete lika ogjort. Nu ikväll umgås vi med Vännerna från Blikstorp. Dom sover över så nu när jag är färdig blir det lite gott att smaska i sig och dricka. Umgås och bara ha trevligt. Så ser dagen ut. Idag blev inte inlägget lika långt som igår...lite kompensation kan man säga ;) I morgon fortsätter renoveringen. Inget mer tjänstledigt! :D
Ha det nu så gott alla läsare! Stor kram på er!
Image and video hosting by TinyPic

18 januari 2011

Passa in?

Här är det full rulle som vanligt. Men kanske lite mer än vanligt eftersom köket är under uppbyggnad. Ibland blir jag förundrad över att jag verkligen får tiden att räcka till allt som måste göras under en dag. Som disk, tvätt, städ, läxläsning, blöjor, matlagning, matning, lek, tandläkarbesök, insulin, blodsocker test, välling, nattning, tandborstning... ja allt man faktiskt gör under ett dygn. Nu är man inte hos tandläkaren varje dag men byt ut det till handla, köra farmor till sjukhuset, besöka en vän eller hjälpa en vän ja alltid är det något som "tar den platsen" liksom. Jag kan liksom ibland känna att hur sjutton får jag ihop allt. Det får jag ju och jag får verkligen gjort allt. Det går. Förundrad blir jag ju liksom för att vi är många. Menar alla familjer med barn har ju sådana här dagar. Men är man många är det fler att hålla koll på, fler som skitar ner, fler som ska ha uppmärksamhet osv osv. Ni fattar. Jag tycker att det ändå är underbart! Jag trivs i mitt liv, med mitt "att göra" med alla mina fullspäckade dagar/dygn. Det händer alltid något runt mig/oss. Och det är underbart!
Men hur ska man vara för att "passa in"? Hur ska man vara för att få vara med i en vänskap? Måste man vara en festprisse? moraltant? surtant? glad eller sprallig? Men kan man bara inte få vara den man är! Kan man inte bara bli omtyckt för den man är? Eller måste man vara på ett speciellt sätt för att passa in? Måste man tycka om samma saker som sin bästa vän bara för att passa som vän till denne? Eller är man vän för att man tycker om personen som den är? Om jag ska svara på alla dessa frågor är det GIVETVIS så att MINA vänner (till mig) får vara som dom är, och jag tycker om dom precis för dem dom är. Ja jag ÄLSKAR dom för dem dom är. Man måste inte alls vara på ett visst sätt för att "passa in" hos mig. Man får vara hur man vill. Surtant, glad, sprallig eller festprisse spelar ingen roll. Alla är lika mycket värda. Och för att ta denna diskussion till en högre nivå måste jag också fundera lite över detta med skitprat! Skitprat om andra personer om vänner. Finns en hel del som pratar i andras saker. Kanske är dom till och med din vän, kanske är det någon som bara är din bekanta eller rent av någon som faktiskt inte känner dig alls. Utan bara vet vem du är. Skitprat för mig är vansinne. Och vad menar jag med skitprat då? Är det sanningen? Skitprat för mig är när du pratar saker om någon som inte är sanna och som du faktiskt ingen aning om har. Skitprat är lögner. Säger man däremot något sant och något som man VET är detta (enligt mig) inte skitprat. Utan då är det en sanning även om det skulle vara något negativt. Sanningen är inte skitprat, lögnen är skitprat (enligt mig). Och om vi nu återgår till detta med vänner och "passa in" så enligt mig när man är vän med någon pratar man inte skit om denne. Det är inte alls så att jag hört något skitprat nu utan det är bara så att jag fått lite funderingar tack vare min inspirations källa, en vän till mig. Fick mig lite frågor som jag skrivit här ovan. Som Duger man som man är? Är man omtyckt vän som man är? Eller pratas det skit? Svaren kommer jag ju inte få direkt. Jag ville bara skriva av mig. Bättre älska, glömma och förlåta än att avsky, gnälla och älta! Bättre tala sanning än att föra fram lögner. Alla är vi lika mycket värda. Vad jag ville ha sagt var nog att vi ska tycka om våra vänner för dem de är inte för de man ville dom skulle vara. Vi kan inte göra om en människa men en människa kan göra om sig själv, utveckla sig eller växa som person. Älska mig för den jag är helt enkelt.
Jag vill poängtera en extra gång att jag ÄLSKAR mina vänner precis som dom är. Jag pratar inte skit om er. Jag bryr mig om er och finns här för er. Gör allt jag kan för att hjälpa er och ni betyder allt för mig!! Bara så ni vet (igen hihi) 
Nej nog svamlat om detta.
Idag har jag varit med tre barn hos tandläkaren och det gick kanon bra! Fina och bra tänder alla tre. Mamman S T O L T! :) Underbart att det gick så bra och givetvis underbart att allt såg bra ut. För övrigt har köks ön tagit form men än finns det mycket kvar att göra. Blev också bjudna på mat idag av farmor. Pizza från grannen, min mage säger inte direkt ja till denna men gott var det. Verkligen GULD att vi har henne! Är otroligt tacksam för det! Tråkigt också det där med sport, handboll...förstör ju hela tv tablån. Jag som ville sett Familjen Annorlunda igår och Bygglov idag men nehe då ska det vara den där dumma sporten. Nåja jag har fått njuta av läxläsning och girltalk med mina underbara döttrar! Lovely
Har förresten också funnit nya billiga bra möbler. Men det får bli en hemlis en liten stund till ;) Återkommer med bilder och annat! Nej jag har inte glömt den andra hemlisen men den får ni också vänta på haha :) Håller er på halster lite ;)
Nehepp 11 te och en gottebit  till det och sen sängen. I morgon är det nya uppdrag, arbeten och "att göra" saker ;) Ha det gott nu alla mina underbara läsare: Vänner, familj, bekanta, okända, snokare eller faktiskt ärligt omtänksamma!
Sov gott och givetvis Välkomna tillbaka! Många varma och mjuka kramar till er ALLA
Image and video hosting by TinyPic

17 januari 2011

Det händer.....

Mycket! Ja det händer mycket. Fortsättningen på köket är i full gång. Alltså händer det. Det händer också att jag läser en hel del bloggar. Vänners bloggar men även de som jag inte känner, eventuellt även de som är "kända" i från teve eller annat. Det händer också att jag blir trött. Idag är jag trött och skulle lagt mig för länge sen men har också lust att jobba med köket när barnen faktiskt inte springer runt benen så man snubblar över dom. Det händer att jag får till sådana där tänkvärda inlägg men nu var det ett bra tag sen faktiskt... undrar om min tänkande hjärna tagit semester? Eller om mitt liv just nu faktiskt inte innehåller en massa sorg, smärta eller tänkande saker på det sättet så att min hjärna skulle behöva och vilja skriva av sig? Tja just nu är livet väldigt underbart. Jag är lycklig. Nästan som om jag vunnit högsta vinsten på måltipset, just för att jag är lycklig över det jag har! Vinsten var mitt liv liksom. Jag är tacksam och jag är lycklig. Jag har vunnit!
Och vunnit har jag VERKLIGEN gjort på många olika sätt. Som min man tex. Hans hjärta vann jag eller kanske är det så att han fått nyckeln till mitt hjärta :) undrar om han då fått göra något av ett "Fångarna på fortet" grej för att vinna den. Ja så skulle man ju kunna kalla våra motgångar! Men vi har vunnit över dem. Även över dem som jobbat mot vår vinst, vår nyckel. Alltså motståndarlaget. Men vi har kämpat, jobbat, slagits och visat att vi vunnit! Vi står här idag. Med vunna nycklar. Han till mitt hjärta och jag till hans. Jag är otroligt tacksam. Och till motståndarlaget kan jag inget annat säga än "Bra kämpat, men vår kärlek var mycket starkare så ni kunde inte annat än att förlora". Men vi står starka nu! Ingenting skulle få oss att tappa nycklarna. Ingenting skulle få oss att inte kämpa för det vi har! Jag är glad att jag har det jag har! Jag är nöjd och jag är tacksam för mitt liv. Nu blev det säkert urtjatigt och upprepande.... men ni får ha överseende då jag är trött och ska nog bara upp för att lägga mig. Så innan det blir massor med dåligt svammel ska jag passa på att säga: Godnatt! Och till alla mina underbara vänner vill jag säga: Tack för att ni tror på mig, Tack för att ni finns vid min sida och Tack för att ni orkar, stöttar, lyssnar och läser. Ni behövs och jag är glad att jag har er! Många kramar på er alla!
Image and video hosting by TinyPic

16 januari 2011

Röd Tråd....

I mitt liv just nu går det en Röd tråd... och vad jag menar med det ska jag förklara en annan gång. Men en start är ju givetvis min röda tapet i mitt blivande kök. Ja för just nu är det köket som gäller. Här är vi nu i full gång med allt vad det innebär. Köks ö ska byggas, kakel ska väljas... tak och golv ska också få nytt liv. Allt med material vi har hemma... det i sig är en utmaning det vill jag lova er. Men nu när ritningen är klar och vi har fått våra geniknölar att arbeta fram en bra lösning, så känns det toppen. Allt kommer att bli så underbart bra!! Tids nog blir det nya köksluckor men det får vänta. Idag har jag även ägnat mig åt att plocka bort julen. Det kändes bra men ändå trist för alla ljusstakar lyste verkligen upp i mörkret. Visst går det mot ljusare tider men än är det ju mörkt på kvällarna och lamporna behövs. Eftersom jag saknar fönsterlampor eller ja lampor över huvudtaget så blir det lite mörkt och trist så jag hade gärna behållit ljusstakarna ett tag till... men nu åkte det ner. Julen är ju slut nu. Tvätten har fått sig en omgång också... trist att min andra maskin den som var bäst dessutom gick sönder... nåja det går ju i alla fall tvätta. Njöt av en god taco ikväll också, kändes underbart!
I morgon är det en ny vecka med allt vad det innebär. Tandläkarbesök för tre barn, sjukhusbesök för lilltjejjan och till helgen kommer min underbara vän och hjälper oss i köksrenoveringen. Underbara Vän. Jag har UNDERBARA Vänner!! Älskar verkligen Er Alla mina Vänner!
Nej nu får det bli chips och dricka!! Mys pys med mitt hjärta! Älskar Min Familj dom är mitt allt!
Ni mina läsare får ha en skön kväll/natt!
Sov gott och ta hand om er! Var rädda om Er! 
Love To You All!
Många kramar till er alla!
Image and video hosting by TinyPic

15 januari 2011

Missen....

Alltså jag känner att jag måste rätta till den där missen jag gjort. Att missa göra mina inlägg så det blir ETT om dagen. Därför rättar jag nu till det med ett inlägg till idag! Så det alltså blir TVÅ inlägg idag! Eftersom det då kommer att räknas ihop och ändå bli 365 inlägg då detta året är slut! Jag har säkert inte så mycket mer att tillföra er idag men eftersom det störde mitt eget huvud och mig själv känner jag mig tvungen att göra ett inlägg nr.2. Så det får ni mina kära läsare leva med!
Måste få uttrycka min tacksamhet också. Är oerhört glad att jag har Er mina vänner. Att jag har underbar familj runt mig och framförallt underbara barn och man! Mitt liv känns oerhört bra! Jag är lycklig och det är underbart just nu! Idag mår jag dessutom bra i magen så jag är väldigt glad just för idag. Tacksam för att det emellan smärtsamma dagar också kommer det där underbara dagarna då man mår toppen. Med en gravid gallblåsa (haha) är det väldigt sällan de bra dagarna kommer. Så därför tänker jag njuta en aning extra idag!! Jag ska STORNJUTA!
Så till er alla som
orkar läsa hos mig, följa mitt liv, stötta mig, bryr er ärligt, är min Vän, Tillhör min familj eller Älskar Mig! 
Vill jag bara säga:
I Love You! Och ger er massor med pussar och kramar!
Tack för att ni finns!! Jag behöver Er!
Image and video hosting by TinyPic

Jag bröt mitt löfte......

............ men för en god sak i alla fall!
Ja jag har ju lovat mig själv att blogga VARJE dag. Igår bröt jag löftet (inte bra alls) för jag bloggade inte igår. Anledningen var för en god sak. Jag var nämligen hos min pappa och hans fru för att äta lunch tillsammans, hämtade upp en vän där vi också bytte soffor med varann. Ja det är ett smidigt sätt att göra om hemma. Man byter helt enkelt möbler mellan varann haha... nja det är inget jag brukar göra haha. Men vi hade en soffa som vi bytte med hennes bäddsoffa... eftersom vi verkligen behöver en extra sängplats till våra underbara vänner som kommer och sover över...men också till farmor som vi uppskattat har som hjälp och behöver sova över ibland! Underbart nu kommer de att sova bättre än på en madrass på golvet. :) Vännen följde med hem och vi hade vår vinkväll/myskväll. Elin en tjej jag inte träffat på hur många år som helst kom hit och förgyllde våran kväll. Viktoria kika också in efter att hon slutat jobba miss i nassen ;) och det var verkligen jätte uppskattat ska ni veta! Jessica som är kvar även idag var med och vi hade många olika samtalsområden igår och det var roligt! Idag blir det tvätt, plocka bort julen och börja med bygget av köket! I kväll får vi se vad vi lägger vår tid på. Är så otroligt skönt när man kan välja vad man vill lägga den på. För hos mig är det jag som bestämmer över mig tid! Hur är det hos dig?
Trots mitt brutna löfte är jag helt nöjd! Lycklig och idag mår jag toppen :)
Kram på er alla underbara där ute! Ha en riktigt trevlig Lördag!
Image and video hosting by TinyPic

13 januari 2011

Gravid!

Idag...vilken dag! Så otroligt vitt och fint det är ute. Det har fallit mer snö och jag kan bara säga att det är otroligt fint. Även om jag inte är den som hoppar, studsar och leker i snön...inte ens gör några snöänglar så tycker jag ändå att det är väldigt vackert. Vitt, ljust och fräscht. Man mår bra av ljus, i alla fall gör jag det! MYCKET!! Idag har vi varit inne i stan. Hade tid på Falköpings sjukhus. Skulle göra ultraljud. Och jodå mina misstankar stämde. Det var inte bara en ;) jadå det stämde gravid var den. Gallblåsan alltså ;) det var många stenbebisar där i. Och nu får jag bara vänta på tid för samtal med kirurg. troligtvis kommer dom att ta bort den, men allt detta vet jag efter att samtal har gjorts. Men nu VET jag i alla fall vad som är fel. Och jag vill nu bara säga: TACK underbara Emma Åström för att du brydde dig via sms idag! ♥ TACK mina vänner som ärligt brytt sig! ♥ Tack också till alla er som gett mig ETT RIKTIGT GOTT SKRATT!!! Och för ALLA er som tror, undrar eller spekulerar, det enda som är GRAVID i min kropp är min gallblåsa...och inte med en utan flera stenbebisar ;) Så nu kan ni sluta fundera, Jag är alltså INTE gravid :) Kram på er alla mina underbara vänner ♥ Och glöm inte att jag verkligen uppskattar er ärliga vänner!
Jag hoppas nu att det kan vara slut pratat, spekulerat kring detta!! Visserligen klandrar jag ingen för att tro att det skulle vara så. Men som jag skrivit innan.... jag VET! Och vill bara lämna en vädjan till alla er som undrar, är nyfikna eller spekulerar.(oavsett vad) FRÅGA mig! Så sprider du i alla fall inte skit! Utan REN FAKTA! Bättre prata (sprida... OM man nu tycker det är så roligt. Själv föredrar jag att inte prata i andras eller att sprida runt någonting!!) sanning än att det är lögn eller inte ligger någon fakta bakom. Och vädjan innefattar VAD ni än vill veta eller undrar :) Kom till mig, maila, ring, smsa eller hur ni nu vill kontakta mig för att få svar på era funderingar! Ni vet vart jag finns! 
Nu var inte detta de enda vi gjorde idag. Mitt hjärta hade ett möte idag och det verkade lovande så nu håller vi alla tummar vi kan! Känns bra säger han i alla fall och då får vi bara hoppas att han känner på sig rätt!
För er som tror att vi undvikit er eller helt gått i ide vill jag bara säga att det hänt en hel del de tre senaste månaderna, saker som jag tror ingen vet. Inget jag tänker skriva om här heller. Något måste man ju hålla för sig själv eller åtminstone inte skylta med i en offentlig blogg. Men det har inte alls varit så att vi undvikit er. Vi vill också bara säga till er att dra med oss, kom till oss eller i alla fall hör av er! Vi saknar er Vänner! 
För övrigt är vinkvällen/myskvällen färdig planerad. I morgon kväll ska vi ha den. Jag och  Jessica som det ser ut nu. Ev. kikar Johanna över och jag hoppas att fler har en liten stund över för att kika hit. Oavsett ska det bli super mysigt. Lite musik, spel och bara ha trevligt. Fredags kul kan man säga! Men först ska vi ut och åka allihopa i morgon, skönt för nu har vi inte varit det sen julafton :) (inte allihopa i alla fall). Nåja nu blir det en kvälls te och sedan sängen. Ha det gott nu alla mina vänner/familj ja alla ni som står ut med att läsa hos mig!!
Jag behöver er! Saknar många av er. Kramar i mängder till er alla som vill!! Till alla er som har det jobbigt nu säger jag: Jag tänker på er! Och jag sänder er en extra varm kram (ni vet vilka ni är)
KRAM!
Image and video hosting by TinyPic

12 januari 2011

*spännande*

I morgon gäller det. Då är det dags att åka till sjukhuset för ultraljud. Känns spännande men också nervöst. Allt kommer säkert att gå jätte bra, men jag tror att det är naturligt att bli nervös. Mitt hjärta ska följa med mig och det känns skönt. efteråt ska vi luncha och hjärtat ska på ett möte. Jag håller verkligen tummarna för bår honom och  mig.
Idag har det inte hunnit bli så mycket gjort av det jag tänkt mig, men lite är undan röjt nu. Skönt det.
Jag har i hemlighet lovat mig själv att blogga varje dag detta året...i hemlighet för er andra ;) nu har jag avslöjat den men givetvis var det inte den hemligheten jag har menat i  mina tidigare inlägg ;) haha så för er alla nyfikna kan jag bara säga "ni får vänta ytterligare" så ja ni får vara nyfikna ett bra tag till :) Och om jag kommer att blogga intressanta saker varje dag...ja det kan bara ni mina kära läsare avgöra :D hihi....
Nej nu ska jag lämna detta. Snart är det dags att sova...det är en dag i morgon också och jag vet att jag kommer vara ännu mera nervös i morgon. Ha det nu gott alla mina läsare. Ta hand om er! Många kramar till er alla!!
Image and video hosting by TinyPic

11 januari 2011

Ett gott skratt förlänger livet.....:)

Idag har jag haft en underbar dag med min man. Vi hade farmor som barnvakt och åkte iväg redan i morse. Min underbara man skulle in till KSS (sjukhuset) för att göra ett par prover. Han har diabetes och behövde då hans värden inte var bra sist, göra en del prover för att se så det inte blivit följder. Detta får vi inte svar på förrän om två veckor men givetvis håller vi tummarna för att det inte ska vara något allvarligt eller något fel. Vi fick tid idag att både åka förbi en vän för en enkel fika, att kika på vitvaror men också hjälpa en vän att besikta sin bil. Han jobbade så det var ju lätt för oss att fixa. Vitvaror eller snarare en tvättmaskin blev det dock inte inhandlat. Just för att de "billiga" maskinerna inte direkt skulle hålla för våran användning. Vi är många och jag sliter verkligen på maskinen. Men sen kan man ju också se det som att en billig nu håller så länge den håller för att sen köpa en billig ny igen.... frågan är bara om man vill byta tvättmaskin stup i kvarten eller om man vill satsa på en något dyrare och den håller längre... fick höra många bra tips av säljaren idag. Men han var definitivt bättre än han vi var inne hos igår ;).... nåja vi får se hur vi ska lösa detta..... man är ju inte gjord av pengar och livet kostar ju utöver en trasig tvättmaskin. Vintern har ju inte varit snäll mot elfakturan...eller tandläkaren var ju inte heller gratis direkt :( livet kostar liksom. Nåja det får lösa sig!
Jag fick mig i alla fall ett gott skratt idag. Skrev ju att jag skulle på ultraljud i veckan... att det ska bli spännande, för det ska det ju bli. Jag skrev även detta i  min status på Fb. Jag citerar: "Ska bli gott med kyckling & ris :) ultraljud på torsdag *spännande*" och givetvis (och jag klandrar ingen) blir tolkningen att jag skulle vara gravid... lite roligt. Och det var precis den reaktionen jag var ute efter :) Jag skrattar gott till detta! Och jag VISSTE att reaktionen skulle bli så.....Men som jag skrev så klandrar jag inte någon, det är ju inte konstigt att man tror det då jag har fått barnen tätt och att det inte undgått någon att jag älskar bebisar/barn och säkerligen många tror att vi ska ha fler. Min man säger att vi ska ha tolv barn (haha) men mest för att få slut på allt diskuterande omkring detta ;) faktiskt väldigt roligt att så många engagerar sig i att prata i vårt liv, om hur många barn vi har eller ska ha eller om vi är gravida eller inte :) jag bjuder på detta och ni får prata hur mycket ni vill! JAG VET vad jag vill, hur jag tänker och hur det ska bli, någorlunda i alla fall eftersom allt styr man ju inte över själv eller råder över. Och då tänker jag inte bara på detta med barn/graviditet utan på allt i mitt liv. För ärligt kretsar inte allt i mitt liv kring att vara gravid eller kring barn, även om det kan se ut så eller att man skulle kunna tro det. Men Jag har andra tankar också. Som min hemlighet som jag ännu inte avslöjat. Och gör inte idag heller ;) Men för alla er som ger mig ett gott skratt och tror att jag har en bebis i magen vill jag en sista gång berätta att jag har ont i gallan/gallgångarna och ska alltså på ultraljud för att se OM det är det som är fel eller helt enkelt se vad dom hittar. Jag skall alltså INTE åka för att se om det är en eller flera bebisar ;) Men OM jag skulle bli gravid och OM det skulle vara så LOVAR jag att berätta för er som bryr er så mycket! Och för alla er som tror, pratar, undrar eller bara rent av är nyfikna men också till er som verkligen BRYR er vill jag bara säga HÖR AV ER! Jag svarar på era funderingar men om ni får det svar ni vill ha eller förväntar er det vet man inte :D....(beror ju på vilket svar Du anser vara det Du VILL ha är...) Nåja nu ska jag skratta vidare och faktiskt hoppas på att de hittar något på ultraljudet på torsdag :) så jag kan få bukt med mina anfall. Skrattande kramar och leende tankar till alla er som finns där ute och verkligen inspirerar och förgyller min vardag :) Massor med varma kramar till alla er underbara läsare!
Love to you all!
Image and video hosting by TinyPic

10 januari 2011

Ibland går det inte alls som man tänkt sig....

Blev inte alls som jag ville... köpte mig en tvättmaskin när jag flyttade till huset... den gick sönder och jag får köpa en begagnad igen. Idag gav den upp, den har brunnit helt...:( så tråkigt alltså. Den höll ca.4 månader. Så nu står jag där med en trasig tvättmaskin igen. Jag som hade hoppats på att den skulle hålla ett tag i alla fall. Men nu är jag i samma läge. Trasig tvättmaskin en diskmaskin som är på gång att ge upp och vad mer?! Ibland blir det inte alls som man tänkt sig. Tråkigt bara just nu eftersom jag verkligen behöver de sakerna som gått sönder. Hade det vart kaffebryggaren, datorn eller något annat hade jag överlevt utan det liksom. Tvätta våra kläder och diska vårat porslin måste jag ju kunna göra liksom. Visst går det bra att diska för hand men tvätta för hand det vet i sjutton :/ nåja jag får försöka hitta en lösning. Hur vet jag inte riktigt ännu....
Nåja nog om de bekymmer som tynger ner...
Idag har det varit föräldraförenings möte och det var bra! Mycket trevliga möten och jag tycker det är bra att engagera sig i sina barn och vara med där. Annars har jag inte hunnit med så mycket.. skulle ju tvättat...men som ni förstår....så gick det inget vidare.......
I  morgon är en ny dag och förhoppningsvis ska den bli en bättre dag!
Kram på er alla!
Image and video hosting by TinyPic

9 januari 2011

Veckans Bloggrubrik

Nytt År, Nya Möjligheter, Detta händer 2011!

Oj. Ett nytt år. Och vad ska hända då?! Ja en del planer finns det och man kan ju bara hoppas att det också ska fylla just detta året. Som att köket ska byggas, en ny soffa ska köpas, skulder ska betalas bort så man kan må bättre. Jag ska njuta av varje dag, ta vara på varje timma och jag ska verkligen måna om min familj. Kryssningar blir det eftersom jag älskar att kryssa. Jag ska engagera mig mer i föräldraföreningen på skolan. Jag ska besöka mina vänner, ha många vinkvällar, tjejkvällar, parmiddagar och också sätta ihop ett eget "halv åtta hos mig" (hoppas bara några vänner vill vara med). Jag ska försöka få tid till min scrapping men också lova mig själv fler promenader. Men jag vet ju att vintertid är min mysa-inne-tid så jag ska bara hålla ut någon månad till för snart är det tid för ute lek, promenader och annat. Händer det något stort då? JA! Det gör de. Vi ska för första gången ställa upp vår husvagn och njuta av den HELA sommaren. Och OM jag är sugen nu att ta fram den! Det blev jag redan när jag såg Familjen Annorlunda. Husvagnen och camping är mitt liv! Så underbart!!! Ja så ser nog vårt 2011 ut. Men givetvis kommer det att fyllas med massor av annat roligt. Som födelsedagar men också saker som inte är planerade. Saker som vi inte rår över eller som bara dyker upp. Ska bli kul att få uppleva 2011. Och framförallt kommer året att innehålla kärlek, mys och omtanke. Med, av och om min familj men även mina underbara vänner!!
Vår husvagn! Åh vad jag längtar!!
Image and video hosting by TinyPic


Men vad ska det stå här då???

Kom inte på någon bra rubrik. Vet inte vad det ska stå... rubriktorka liksom.... Jag ändrade också mina citat som förut var över mina nya inlägg.... de har hamnat längst ner på sidan istället. Så för er som älskar citat precis som jag. Gå längst ner på denna sidan för att läsa mina utvalda citat.
Idag har det varit en sådan där slö söndag. Super lugn, bara så där slö som en söndag får vara. Jag har visserligen gjort det vanliga som tvätt, disk, städ och plock. Men om jag skulle skriva när jag gör det så skulle hela den här bloggen vara fylld av bara sådant. Och det skulle innebära att det blev en väldigt tråkig blogg för er att läsa. Så jag ska spara er allt sådant. För ni VET ju att jag gör sådana tråkiga saker varje dag ändå. I veckan som nu ska börja (imorgon) är det dags för skolstart igen efter jullovet. Och det ska bli skönt faktiskt. Jag har också möte med föräldraföreingen, ultraljud men ska också titta på en tvättmaskin, bygga vårt kök och planera barnkalas och även en vinkväll. Så det händer alltid något här. Jag har för övrigt bokat kryssningen jag fick, så denna gången blir det en alla hjärtans dag kryssning. Ja vi åker inte exakt den dagen men helgen efter och det ska bli så otroligt roligt. Underbart såklart! För er som tycker att vi kryssar hela tiden är det så att vi FÅR kryssningarna, den vi bokat nu är till och med bussresan upp gratis på. Givetvis kostar det att äta mat men det gör de ju hemma med ;) så nu ska vi åter ut att åka båt! Och jag lovar... det gör vi snart igen efter denna gång. Vi har blivit en aning kryssningsgalna. Just för att det är lagom tid att vara borta (2 dagar) och det är lagom lång resa. Lagom avkopplande och lagom på alla sätt! :) Nåja nog snackat om kryssning.
Helt klart är det mest spännande i veckan. Mitt ultraljud men också en annan sak som jag än så länge håller hemlig. Och NEJ NEJ NEJ jag är INTE gravid. Då skulle jag ju inte direkt planera en vinkväll på fredag :)
Men hemligheten återkommer jag till vid ett senare tillfälle ;)
Nu ska jag bara njuta av livet tillsammans med mitt hjärta! Ska ta en dusch och bara ta tillvara på tiden vi får tillsammans innan det är dags att blunda en stund också. Ni alla får ha det underbart! Ger er massor med kramar mina läsare! ALLA ni som är här och läser! Love to you all!

"njut av nuet det går inte i repris"
Image and video hosting by TinyPic

8 januari 2011

Lördag....

Egentligen en super onödig rubrik för alla vet vi ju att det har varit Lördag idag... nåja...här har det varit en skön, lugn dag. Jag planerar, ritar och räknar! Mycket är på gång. Jag känner av magen och är glad att jag ska på ultraljud i veckan som kommer. Och NEJ jag är inte gravid igen! Jag har en gallblåsa dom ska kolla upp. Se om jag har gallsten eller hur det verkar. Ska bli spännande att se. Se om dom hittar något alls ;) Återstår att se alltså.
Idag har jag lekt med duplo lego. Barnen och jag hade super roligt. Jag hade kanske till och med roligare än vad dom hade hahaha... en riktigt mysig stund. Jag har också fått ett nytt citat att leva på "njut av nuet det går inte i repris" så underbart sant och ett mycket bra citat!
Nej nu är det dags att lägga ner för idag! Kram på er alla mina underbara läsare!!
Image and video hosting by TinyPic

7 januari 2011

Snart så.....

Nu är det Fredag igen. FREDAGSMYS på hög nivå. Och snart är det slut på detta jullov. Skönt med lov i all ära men ska bli underbart när skolan börjar igen och man kan komma in i de rutiner som man har då. Även om våra rutiner inte rubbas så jätte mycket även om det är lov (eftersom rutiner är bra och ännu bättre för en liten tjejja med diabetes) så ska det ändå bli skönt att skolan börjar. Idag har det varit en skön dag. Lite plock och pill (som vanligt), har känt av magen idag igen och gör fortfarande men bara pyrande. Vilket också är jobbigt. Nästa vecka ska jag ju på ultraljud så då får vi se vad svaret ska bli *spännande*
Nu har barnen hamnat i sängen, två sover och snart är det nog ändå bara två som kommer att vara vakna. Tjejer såklart :) Men dom är på sitt rum för att varva ner i alla fall. Jag och mitt hjärta ska bara ta det lugnt. Ha lite fredagsmys och ta hand om varandra! Är så otroligt glad att jag har min underbara familj! Är tacksam för allt jag har! Mina vänner, min familj, mina barn och mitt hjärta! Älskar Er alla!!

Många kramar till alla mina läsare!
Image and video hosting by TinyPic

6 januari 2011

Trettondagen....

13:on dagen idag! Våra vänner sov över och har stannat hela dagen. Sover även över i natt igen för att sedan dra sig vidare ner till Skåne (till hennes familj). Vi har haft en mycket slö och slapp dag. Ätit god pasta med köttfärssås, lekt med barnen, pratat, druckit kaffe och sett hockey (som är på nu med). Jag passar på att få ett inlägg här och vi ska snart ge barnen kvällsmat för att sedan få de i sängen. Idag ska vi nämligen få en vuxenmiddag. Det ska bli mysigt för det händer så sällan. Vi ska äta och sedan får vi se om det blir film eller vad det blir. Mysigt blir det i alla fall eftersom det är trevligt sällskap. Goa vänner så att säga! En skön dag! Känns verkligen som en söndag fast det är en torsdag-söndag! Ja röd dag helt enkelt. Ne nu får jag kila ner för att göra lite kvällsmat. Hörs mina vänner!! Ta hand om er. Många kramar till alla mina läsare!
Image and video hosting by TinyPic

5 januari 2011

Nöjd gårdag, fantastiska nuet....Trettondagsafton!

Igår var jag nöjd. Idag är jag också nöjd. Tycker dagen har varit fantastisk. Bäst av allt är att mitt Charmtroll har blivit blöjfri!! På eget bevåg och har sovit utan blöja, utan olyckor. Har gjort det stora behovet och allt fungerar toppen!! Jag är riktigt glad! Idag har jag fått ordning på många bitar av min möblering och mitt ombonade i huset. På fleras önskan kommer det att finnas bilder på mina lösningar i mitt hem i min blogg: Trollboet så går dit för att se hur vi har det nu. Och jag måste då tillägga att jag denna gången är jag riktigt nöjd. Det kommer ni säkert att förstå. I kväll har vi också ätit gott med vänner och just nu har vi en trevlig stund i soffan därför ska jag nu avsluta för att vara trevlig med dom :)....TACK mina kära Vänner för en trevlig trettondagsafton!! KRAM på er.
 Sänder er massor med stora kramar mina läsare, mina vänner, min familj!!
Image and video hosting by TinyPic

4 januari 2011

Nöjd!

Är otroligt nöjd med denna dagen. Känns bra. Jag har fått gjort en del och jag har varit duktig. *klappar mig på axeln* inte så ofta som jag gör det men idag tänker jag faktiskt säga och stå för att jag är duktig. Var på sjukhuset med lilltjejjan, träffade en psykolog och det gick riktigt bra. För att sedan fördriva tid mellan det besöket och tandläkaren för mig åkte vi runt i lite butiker. Så sällan vi gör det men idag blev det både commerce i Skövde och butiker i Falköping. Har samlat på mig kataloger på allt från diskmaskiner och leksaker till barnvagnar och tandvårdsförsäkring. Har fått både, drömma, tänka, önska och köpa idag! Känner mig mycket nöjd! Även om det inte alls blev så stora inköp idag så är det en lycka att finna det som blir bra! Nu känns det skönt att jag i morgon bara skall vara hemma! Jag måste än en gång TACKA farmor för hjälpen med barnen. Du är verkligen GULD!! Finns där, ställer upp och är dessutom den enda barnvakten vi har! Alltså GULD för oss!!! Har varit otroligt mysigt att få en dag med bara tjejjerna, eftersom stora tjejjan valde att också följa med oss idag. Annars brukar hon stanna med farmor för att hon trivs med det. Vi njöt av mat på max och tjejjerna fick drömma lite i leksaksbutikerna. Stora tjejjan fick handla för sin "lön" (pengar hon tjänat genom att sälja jultidningar). Hon köpte sig också en sådan där hamster som lilltjejjan fick av Mormor igår, så nu har dom ikväll lekt jätte bra tillsammans. Jag var tillbaka hos tandläkaren idag också. Hon skulle titta på det jag var där för igår. Gjorde en undersökning när jag ändå var där. Allt såg super bra ut! Inga hål, inga saker som inte ska vara där. Dessutom putsade hon bort en del av det jag inte trivdes med på framtanden...är nöjd nu!! Mycket nöjd!! Än en gång en super bra tandläkare!! Tack än en gång för det tipset! Nu ska jag bara mysa i sängen för att ta nya tag inför i morgon!! Många kramar till alla mina läsare!
Image and video hosting by TinyPic

3 januari 2011

Vilka vänner!!

Fick tips om en bra tandläkare idag av mina nya vänner här omkring. Eftersom man inte helt känner till det trots att man bott här i 1½ år. Fick en tid idag och var där. Vilken bra tandläkare säger jag bara!! TUSEN TACK Maria och Karin för ert tips! Verkligen urgulliga ni!! Så visst har jag fortfarande ont men det ska nog ordna sig. I morgon ska jag tillbaka för att kolla hur det gått. Exakt vad dom gjorde behöver jag ju inte skylta med här eller heller informera så onödiga fakta ;) Idag har också Mormor och Micke varit här för att fira av vår nyblivna 8-åring. Var roligt. Hon fick exakt vad hon önskat sig och det kändes ju toppen. Hon är mycket mycket nöjd :) Bilder kommer i barnens blogg framöver. Ska bara starta upp min andra dator som just nu håller på att byta plats. Därför är jag bara på laptopen just nu, den vill jag inte proppa med en massa bilder!! Så jag ska försöka hinna med att fixa detta under morgondagen. Men först är det ett sjukhusbesök med lilltjejjan som gäller. Denna gången till en psykolog. Sen ska vi hämta julkorten också (haha) lite knas ja...för de borde ju varit skickade för länge sen...men men antingen får jag använda dom detta året eller så får jag skicka dom med "bättre sent än aldrig" eftersom det står God Jul & Gott Nytt År på dom är det lite svårt att använda dom som "Trevligt 2011" på er eller "God fortsättning på det nya året" så hur skulle DU gjort??!!
Nåja nu har jag ont och tänker sova... Ha det gott alla där ute! Kram på er.
Image and video hosting by TinyPic

2 januari 2011

Varva ner....

I en storfamilj som min kan det ibland bli lite lurigt att få nervarvningen på kvällen att fungera så bra som man hade velat att den skulle fungera. Är många som ska varva ner på samma gång eller ja någorlunda i alla fall. 7 barn som har ungefärligt samma tid som läggdags eller nervarvning. Och med flera i samma rum kan detta vara svårt. Vi är ju olika. Någon är kvällspigg, någon morgonpigg. Någon har svårt att  varva ner, någon gör det jätte lätt. Någon vill inte riktigt komma till ro och stör de andra som faktiskt är trötta och vill komma till ro. Någon har sovit middag och är inte alls så trött att det går att somna. Tjejerna är också större och kan få vara uppe lite längre. Men då är dom ju bara två, och det kan bli det där tjejgnabbet, pip och bråk över saker som egentligen är onödiga men som tydligen behövs och ibland kan störa de pojkar som vill sova. Dessutom har dom ju inga pojkar att bråka med då, utan bara är de två. Så ibland kan det vara svårt att varva ner och komma till ro på kvällen, kan man säga. Jag tycker ändå att jag fått till en bra kvällsrutin, med städning, pyjamas, tänder och sedan ner i sängen, läsa en stund och sen sova. Men som jag skriver är alla olika och någon är inte alls nervarvad efter detta, medan någon redan somnat. Vi är ju olika och ska vara olika också. Men som mamma kan detta vara lite jobbigt. För efter en hel dags jobb kan ju även mamman vara trött. Jobbet idag har inneburit möblering, städ, plock i garderober och mycket mycket annat. Jag är trött.... barnen krångla en del och det gjorde ju inte mamman direkt piggare. Men vissa kvällar är det ju så. Det ska få vara så också! I morgon är det Måndag! Sköterska besök för Lilltjejjan, jag ska ringa tandläkaren, trevligt besök kommer och fortsättningen på mitt underbara hem ska "jobbas" fram. Har nu kommit fram till en suverän plan. Men för att det alltid stör någon tänker jag inte lägga ut "planerna" inte heller några foton kommer att komma i Trollboet! Utan ni som är nyfikna får helt enkelt fråga eller ännu bättre: KOMMA HIT!! Se det "live" är ju helt klart bättre för att få en så bra bild som möjligt! Jag är nöjd! Vet att det kommer att bli TOPPEN, KANON helt enkelt!
Nej nu blir det en film sen sova! Natti Natti på er alla underbara läsare, Vänner, familj, bekanta och okända! Följare, snokare eller "snubblare" = ( ni som snubblar in av en ren händelse) ja ALLA,
God natt och Välkomna tillbaka!! Stor Kram till er också!
Image and video hosting by TinyPic

Otroligt inlägg.....

Vill att ni går hit och läser! Annmi´s Blogg Hos Min Mamma! Hon har gjort ett Otroligt inlägg!! Som är så sant och som är så otroligt eftertänksamt!

Gå dit och läs!
Image and video hosting by TinyPic

1 januari 2011

1/1-11

Idag har det varit Nyårsdagen! Lilltjejjans födelsedag men också den första dagen på ett nytt år! 2011.01.01! Och visst har det varit en bra dag! Lilltjejjan fick många fina presenter (som för övrigt går att läsa om i barnens blogg med adress: Elva Små Troll men då i morgon antar jag hihi ). Dagen har också medfört mycket energi och man kan säga att det blev en bra start på det nya året! Avslutningen på det gamla året var också bra! Helt otroligt underbar mat gjord av mitt hjärta. Mysigt i soffan och mycket lugn. Jag känner mig nöjd och jag vill härmed TACKA alla som funnits för mig 2010. Tacka släkt, vänner, bekanta, nära och kära. Ni som scrappat med mig, gråtit, skrattat, stöttat, lyssnat, umgåtts, fikat, ätit eller bara smsat, facebookat, mailat eller ringt mig. Jag vill Tacka alla Er underbara för att ni funnits där för mig i vått och torrt 2010. Jag hoppas också att ni skall följa mitt 2011 och att vi ska få många underbara stunder tillsammans. Scrap, grillning, fest eller bara fika, mat eller kryssning. Ja allt roligt, tråkigt, ledsamt och otroligt vi ska få uppleva 2011. Just Be There My Friend!
Jag älskar er alla och vill verkligen dela alla stunder med er även detta året! Så kom med...följ mig och stanna som min vän, bekant, nära eller kär!
Love To You All!
Image and video hosting by TinyPic

Nyårsdagen & Lilltjejjans dag!

Lilltjejjan fyller idag 8 år!!!
Många Grattis kramar till Dig från oss ALLA!
KRAM
Photobucket