29 juni 2010

Nytt boende!!!

Och nej det är inte JAG som hittat nytt boende eller har tankar på att sälja, avyttra eller göra mig av med mitt boende! Jag trivs i mitt hus som fisken i vattnet och för er som undrar så fungerar det TOPPEN!! Både ekonomiskt och med renovering. Sen att det tar tid med ett gäng barn och hjälp som man måste vänta på. Det är ju en helt annan sak!!!! Men allt går sin sakta gång framåt! Och jag är nöjd!! Så för alla er som funderar kring vårt hus kan jag bara säga Välkomna att hälsa på! Men ta det för vad det är....

Tillbaka till det nya boendet! Givetvis är det ju inte MITT boende då... men BARNEN har fått ett boende! En liten röd stuga, vi hitta den som bortskänkes på Blocket.se och givetvis nappa vi direkt! Hämtade den igår kväll och fick den på plats ....se så fint:
Visst behöver den lite färg, några nya delar trä och lite omvårdnad
men sånt är ju bara roligt!
Dörren ska få ny färg (=FUL, hihi)
Huset ska också få lite möbler, nya gardiner och lite annan inredning!
Givetvis ska det målas upp på väggar & tak även där!
Finns att göra men åh så glada barnen är nu! :)

Photobucket

Veckans Favoritbild V.26


Vill du se fler Veckans Bilder gå HIT!!!
Veckans Bild denna vecka går i badet & solens tecken......

Min lilltjejja Mhy badar!
Photobucket

28 juni 2010

Rest In Peace

R.I.P 
Göte Setterberg
1940-08-02 - 2010-06-28

Photobucket

27 juni 2010

Veckans Bloggrubrik

Vill du läsa fler Rubriker gå HIT!!
-Typiskt Svenskt-

För mig är detta svårt.. för vad är Typiskt Svensk, är det falukorv med potatismos eller är det en bil som Volvo eller Saab?? Vad klassas egentligen som SVENSKT idag? Vi har ju blivit ett väldigt stort nysvenskt land även om man tycker om det eller inte..... 
Men för mig får det nog ändå bli MIDSOMMAR!

Med allt vad det innebär, sill, nubbe och jordgubbar! Regn och midsommarfester utmed havet...kanske en Pripps Blå också.... "Dina färger var blå"...... Ja det får helt enkelt vara min tolkning på Typiskt svenskt!
Jordgubbar i mängder det vill i alla fall JAG ha på midsommar!!!
Photobucket

26 juni 2010

Glad Midsommar...eller skit midsommar....

Ja det beror på vad man upplever, är med om eller hur man tolkar saker och ting...

Dagen före midsommar var jag i Tibro med minitrollet. Var ute och gick och var förbi min bror och familj en sväng. Var underbart kul! Vi grilla och prata och hade det super trevligt! Så söta syskonbarn jag har! Och så roligt det var att få en pratstund med både bror och hans sambo! Det får vi VERKLIGEN göra om igen och då med alla mina Troll!!

Sen kom Midsommarafton och.......

Jag har GIVETVIS haft en underbar midsommar! Glad, trevlig och med god mat och trevliga samtal. Men den har också bjudit på ledsamheter och tråkiga saker. C:s pappa ligger inför döden och det kom som en chock (beskedet alltså). Nu har C fått åka flertalet vänder in till sin pappa och detta gör ju även ont för mig, även om vi inte alls haft någon kontakt. Men åter till det roliga och trevliga. Firade ju min far som fyllde 50 igår på midsommarafton! Det bjöds på god mat och mycket trevliga människor träffade jag! Många kända ansikten men även okända. Barn och vuxna och ett strålande väder så vi kunde sitta ute! Av oss syskon fick han en folkrace upplevelse! Ska bli roligt att åka och se hur det går för honom sen :)
Barnen var duktiga och jag fick många fina kommentarer på att de var fina barn jag har! Roligt jue! Jag är ju super stolt mamma och när man får höra det av andra växer man ju lite extra! Det var också sååå roligt att träffa mina syskonbarn! Dom är ju bara så söta allihopa! Trevlig Midsommarafton helt enkelt!

Idag Midsommardagen har varit underbart lugn. Strålande väder och bara en hel dag i trädgården med barnen. Givetvis kom farmor en sväng för att hälsa på och äta med oss lite. Roligt! Har verkligen njutit massor av sol, grillat och barnen! Sen att jag tvätta så tvättmaskinen bröta ner och "kanske" har gått sönder. Och det spruta vatten i hela tvättstugan det hör ju inte till det roliga eller till njutningen idag :( men men det ordnar sig...i värsta fall får jag köpa mig en tvättmaskin. Och jag säger bara TUR jag har två maskiner! För jag står ju inte utan tvättmöjligheter nu :D så det löser sig säkert! Tänk positivt så blir livet mycket enklare!
Nu har jag fått några barn att sova och "bara" två som inte riktigt kan varva ner...men det kommer. Minitrollet är den snällaste man kan tänka sig. Äter och sover... myser och bara är!

Nu ska jag bara slappa på sängen!
Midsommarkramar till er alla!

"Innan du säger något, tänk då på om det du tänker säga är SANT, för en LÖGN kommer du inte långt på......." - Skrivet av Mig


Photobucket

24 juni 2010

Veckans TemaBild

Veckans Tema Bild: Svartvit
Trollet!
Som får symbolisera min Trollfamilj.
Jag älskar ER och är glad att jag har ER!
Ni sviker inte, ni lämnar mig inte utanför,
Ni förtalar mig inte och ni dömer mig inte,
Ni finns för mig och stöttar mig
Ni ger mig styrka när jag är svag.
Ni ger mig glädje när jag är ledsen.
Ni omfamnar mig, ger mig, och Älskar mig som jag är
Så som jag ÄLSKAR ER precis som ni är!
Ni är mitt allt mina Troll!

-Trollmamma-

 

Photobucket

23 juni 2010

Minitrollet :)

Född: 19 Juni Kl.07:14
Vikt: 3835g
Längd: 51cm
Huvud: 35.6cm

Många har önskat GRATTIS!
Från Pippi från Fixa Forumet
Från Anneli på Fixa Forumet!
Från Sanny på Fixa Forumet!

Fick också ett super gulligt kort på posten av Familjen HerzigTACK underbara ni!!
PhotobucketFunderingar kring....Skitprat

Alla har vi nog säkert råkat ut för detta med skitprat eller kanske bara rent prat om dig och ditt. Din familj eller bara dig själv. Detta med rykten känner vi väll alla till? Men vem är det som pratar då? Vem är det som VET så mycket? Eller åtminstonde TROR sig veta så mycket? Ibland kan jag verkligen bli förundrad över hur ett rykte verkligen "not so ever" stämmer, men att ändå någon går och sprider det....jag menar vad är det som är så roligt med att prata i andras saker som man egentligen INGENTING vet om? Och det där med vart det kommer ifrån... det gör mig fundersam. Vem är det som VET? Vem är det som HITTAR PÅ? Eller är det faktiskt bara påhitt för att få något att prata om. Är vi så osäkra när vi träffar någon så att vi "måste" prata lite skit eller i någon annans liv bara för att ha något att säga?  Kan vi inte bara hålla oss till FAKTA som är SANN! Kan vi inte bara försöka prata i sådant som vi vet säkert. Sådant som vi faktiskt VET stämmer. Att man sedan får ha åsikter om saker och ting. Ja det får man. Alla behöver inte tycka att det jag gör är rätt men från att tycka en sak till att prata skit eller sprida saker som inte är sanna det är ju en hel annan sak. Som så många gånger förut säger jag samma sak nu. Vill du veta något om mig och mitt fråga mig! Jag tänker inte döma dig eller bli arg på dig. Är du så nyfiken så du vill veta saker om mig och mitt så hör av dig då!! Då lovar jag att du ska få svaren och de sanna svaren eftersom du har kommit till källan "her self". Jag skulle uppskatta att du ville komma till mig. Fråga mig eller bara prata med mig! Istället för att hitta på, tro eller prata i saker som sen visar sig vara helt fel.
Jag är sådan som person att jag inte pratar skit, inte pratar i saker som jag ingen aning om har. Jag vill ha fakta innan och oftast brukar jag bry mig om rätt person vilket enligt mig är källan "him/her self". Därför kan jag vara så rak och så ärlig att jag frågar rakt ut det jag funderar på eller undrar! Då vet jag ju att jag får svar från rätt person. Och ett ärligt, öppet samtal! Det känns för mig mycket bättre.
Jag tror också att det faktiskt ofta är så att det är nära som pratar eller att det faktiskt kommer ifrån den du minst anar att det ska komma från. Familj som tycker en massa, som ingen fakta har men som känner sig tvungna att prata för att ha något att säga. UTAN att ha FAKTA! Jag tror och känner just nu att jag inte kan lita på någon. INGEN verkligen. Men jag önskar och vädjar genom detta inlägg till alla ER som läser, bryr sig eller som rent av är min familj. PRATA inte i det du inte VET! TRO inte att du VET! Kom till mig om du vill veta saker! Då VET jag och även du att vi pratar i saker som är SANNA! Lögner kommer man inte långt på här i världen! Sen vill jag också säga att vad du/ni än tycker så sårar det mig mindre om du/ni säger det till mig än att ni ska gå bakom min rygg och prata! Kolla vart jag står, få en åsikt från mig. Kanske får du då mer förståelse för hur jag är, kanske lär du känna mig bättre också! :)

TACK till er alla som läser, bryr er, tar åt er och finns där!

Sanna ord är inte alltid vackra, vackra ord är inte alltid sanna! Men att vara ärlig underlättar så mycket mer än att leva på en lögn!
Photobucket

Tömma hjärnan :)

Ja då var det dags att få skriva lite igen. Tömma huvudet och få ut lite känslor, tankar och funderingar. Var ett par dagar sen jag skrev och nu fick jag tillfälle. Tre barn sover, två leker snällt och två är iväg på simskola. Så nu fick jag en stund vid datorn. Dessutom är laptopen tillbaka från service så jag kan sitta i sängen, amma och surfa samtidigt haha!!
Det har varit ett par dagar med strålande sol och det har vi verkligen njutit av. I måndags hade jag besök av min kära vän Hanna och vi satt ute hela eftermiddagen och bara myste med Minitrollet, kikade på de andra Trollen när dom lekte, studsade och bara njöt av solen. Jag har tvättat (såklart) och hängt ute i det underbara vädret...åh det luktar så gott sen. Minitrollet är världens snällaste, sover äter och har små vakenperioder (redan) vilket är super mysigt. Fick frågan om inte nummer 8 nu kändes som "bara en i mängden" blev givetvis irriterad över hur man ens kunde fråga en sådan sak och GIVETVIS känns det INTE som en i mängden. Alla mina Troll är ju unika! De är en egen individ och är inte alls likadana! Minitrollet är minst lika unik som mina andra Troll. Och det är en underbar känsla VARJE gång man får en bebis!!!! Blev fundersam över hur man ens kunde tänka så...men men alla är vi olika! :)
Har fått många grattis till Minitrollet och jag är verkligen glad över dom! Ni är underbara Vänner!!!!
Mitt huvud, min kropp ja hela mitt liv är verkligen fyllt med massor av glädje och lycka! Saker och ting börjar gå mot lösningar och det känns underbart!
Midsommar börjar närma sig och jag har inget direkt planerat för den. Men den blir nog bra ändå i slutändan. Bara skönt att få ta det lugnt också ju. Dessutom fyller ju Pappa 50 år och har öppet hus på fredag.
Idag tar jag det soft... barnen leker och vi har inga måsten, det känns underbart. I morgon är det dags för sjukhuset. Fotografering för tidningen och återbesök för Minitrollet... Sedan ska det tvättas bil och ev. blir det en resa lite längre men det får jag se. Farmor är underbar och kommer för att vara med tjejjer som inte kan missa simskolan :) TACK till henne som är TOPPEN!!

Nehe nu ska jag ta och plocka fram en fika :)
Kram på er alla mina goda vänner ja alla ni andra också!
Photobucket

21 juni 2010

Veckans Favorit Bild

Vill du se fler Favorit Bilder gå HIT!!!
Veckans Favorit Bild!

Blir ju givetvis min ljuvliga Prins!

Född: 19 Juni Kl.07:14
3835g 51cm
Photobucket


20 juni 2010

Minitrollet :)

10 dagar över tiden och efter 2 timmar på förlossningen har ♥ ÄNTLIGEN ♥ lille prinsen kommit! 19:e Juni 7:14, 3835g, 51cm lång och alldeles ljuvligt underbar!!!!!! Är så S T O L T! Nu är vi hemma och mår super! Foton kommer!! Besök? OJAAAA men ta det för va det är ;) Kram till alla er som grattat oss ♥ LOVE YOU ♥Bilder och mer uppdatering kommer!


Photobucket

Helgen :)

10 dagar över tiden och efter 2 timmar på förlossningen har ♥ ÄNTLIGEN ♥ lille prinsen kommit! 19:e Juni 7:14, 3835g, 51cm lång och alldeles ljuvligt underbar!!!!!! Är så S T O L T! Nu är vi hemma och mår super! Foton kommer!! Besök? OJAAAA men ta det för va det är ;) Kram till alla er som grattat oss ♥ LOVE YOU ♥Bilder och mer uppdatering kommer!


Photobucket

17 juni 2010

Strålande väder! Roligt besök & trädgårdsmys!!!

Idag har vi som igår haft strålande solsken! Varmt och trädgården har varit full med lekande barn, skratt och prat! Har haft besök av Anna och hennes barn från Borås. Super roligt att de kom och barnen hade mycket roligt! Vi bestämde också att vi snart skulle komma till dom för att grilla! Tjejjerna ville sova över hos varann och det blir framöver! Ska ev. också ut en helg tillsammans på en liten semester! Mycket hann vi prata om :D Nöjd med dagen helt och hållet!!!!! Njutit massor och jag har "nästan" glömt att det är 8 dagar över tiden. Hoppas snart att bebis vill titta ut, nu börjar jag bli trött på detta! Inte så att det är jobbigt egentligen men jag vill ju ha bebis nu!!
Nu har snart barnen somnat och jag ska ta en dusch för att sen bara ta det lugnt.
Ni får ha det så gott alla!!!

Photobucket

Veckans Temabild

VeckansTemabild: Närbild
Lilltrollet i närbild :)

Vill du se fler Tema bilder gå då HIT!!!!
Photobucket

15 juni 2010

Dop, födelsedag,övertid & Sol!!!

Lördag bjöd på Dop i Grevbäcks kyrka i Hjo! Lille Colin Silas Cristian skulle döpas. Min brorson! Han var så duktig, sa inte ett ljud och är bara sååå söt! Efter själva dop ceremonin bjöds det på fika i intilliggande byggnad! Gott och mycket trevligt! Roligt att träffa familjen. Inte så ofta vi blir samlade alla syskon sådär. Men det var riktigt roligt! Nu fick vi pratat allihopa och det var mysigt!! Såhär söt är den lille Colin:

Colin Silas Cristian
Sen har vi fortsatt i kalasandet och tårtträsket ;)  Igår firade vi min stora tjejja som fyllde 9 år! Hon fick mysig frukost med paket! Och sedan kom farmor senare vid lunch. Hon gjorde pannkaka till oss och gav presenter! Sockar och ett fint halsband bl.a. Senare på eftermiddagen kom Mormor & Micke och tjejjan fick sagoCD, puttkulor och några nummers prenumeration på Kalle Anka! Hon är mycket nöjd! Roligt att det blev så bra!
Vi åt grillat och det var sååå gott! Åt nästan så jag mådde illa haha......Farmor kom också till kaffet och tårtan! Mycket gott!! Vi hade super trevligt och hade mycket att prata om! När barnen kommit i säng fick vi "vuxentid", prata, skratta och hade det mycket trevligt!! Roligt!! Så jag är mycket nöjd med denna dag! TACK för att ni kom! Det förgyllde både tjejjans dag men också min övertid :)

Stora Tjejjan!
Går nu min 6:e dag övertid. Det börjar bli tröttsamt nu. Jag vill ju ha bebis nu!! Det är ju dock inte jobbigt eftersom jag inte har ont någonstans, men jag VILL ju ha ONT nu!! Vill ju liksom att bebis ska ge med sig och sätta sig redo för att komma!! Men det finns ju inte så mycket att göra nu än att vänta!
Idag är det SOL! Underbart! efter allt detta regn som varit nu i en vecka och väl det så var det verkligen behövligt för att pigga upp både kropp och själ! Strålande sol och blå himmel, dock blåser det lite men det är ju bara sååå skönt!! Idag blir det en lugn dag! Har tagit hand om all disk som blev igår.... tur man har diskmaskin säger jag bara!!! Så nu återstår bara lite vila och tjejjerna ska ju börja simskola idag! Lilltjejjan får dock vara hemma tyvärr... hon har 40 graders feber idag :( tråkigt men det funkar!
Nåja nu ska jag ta tag i saker här hemma!
Ha det så gott alla!!!
Photobucket

14 juni 2010

14 Juni! Nathalie 9 År!!!

Idag säger vi STORT GRATTIS till våran Stora Troll Tjejja!!
Här har det kommit fina kort:
 Från Mormor & Micke!
Från Mamma, Pappa, Farmor, Mhy, Theodore, Noha 
Timothy & Wihlmer 

MASSOR med STORA GRATTIS KRAMAR
TILL DIG!
Photobucket


Veckans Favoritbild


Vill du se fler favorit bilder gå HIT!
Min Favorit Bild denna veckan:
 Blir min Stora Tjejja som IDAG fyller 9 År!!
En duktig och hjälpsam stora syster och dotter!
Hon är värd alla kramar hon bara kan få!!! 
GRATTIS KRAMAR!

Vill du se hennes fina Grattis kort gå då till Elva Små Troll!

Photobucket


13 juni 2010

Veckans Bloggrubrik


Vill du läsa fler rubriker gå HIT!!
Detta älskar jag att göra.....

Detta var svårt, för det finns så otroligt mycket jag älskar att göra. Som scrappa, ta hand om mina barn, äta god mat, träffa mina underbara vänner, möblera, ändra och förnya. Renovera, sy, åka på kryssning och bara vara med min älskade!! Bo i husvagn, shoppa och se nya platser! Ja som sagt det finns så otroligt mycket! Men jag får nog ändå säga att SHOPPA är något jag verkligen ÄLSKAR! Oavsett om det är mat, kläder eller inredning...om det är second hand, annons eller i butik! Märkes vara eller inte! Så är det bara så underbart att shoppa! Jag mår bra av att få shoppa någon gång emellanåt!! Vad det än är! 
Photobucket


10 juni 2010

Skolavslutning, jordgubbstårta och Sommarlov!

Nu har det blivit 10 juni! Solavslutning och en början på Sommarlov!! Yippie!! Skönt! Tjejjerna var iväg med pappa och småbröder på avslutning i kväll. De sjöng och var duktiga!! Nu har dom fått sjunga in sitt sommarlov. Lilltjejjan sitt allra första!! Tjejjerna är stolta och glad nu! Dessutom hade jag gjort en STOR jordgubbstårta som vi fikade på när de kom hem! :) Farmor var också här och uppvaktade de små flickorna! Åh så glada dom blev. Nu har då sommarlovets förväntningar börjat att spekuleras i :D roligt!!
Här kommer bilder på de söta tjejjerna och på den STORA tårtan jag gjort själv!

Annars har det inte hänt mycket här. Jag tvättar, väntar, städar, väntar, har det mysigt med trollen, väntar.... ja för nu vore det faktiskt mysigt om det ville komma en liten bebis!! Nåja det är bara att vänta ut den!!
Nu ska jag ta en dusch och sen bara slappa. Svullna fötter behöver vila! Sista magbilderna kommer att tas ikväll också. Så är du nyfiken på dem eller på hur min graviditet har gått går du till MirakelTrollet!!

Nu får ni alla ha en skön SOMMAR! & Många KRAMAR till er alla där ute!!

Photobucket

SOMMARLOV!!!!

Skolavslutning för tjejjer idag! Här bjuder jag på mina söta flickor!
GRATTIS till ert Sommarlov!

Vill du se den STORA jordgubbstårtan gå då till
Mammas Blogg!!

Photobucket