31 mars 2010

Ångest, ågren och sjukt jobbigt...

Det är tufft att ha ett sjukt barn. Att dessutom vara sjuk själv är ännu jobbigare. Ja jag vet allt beror ju också på vad man har för sjukdom. Det finns alltid dom som har det sämre ja! Men när man är mitt uppe i en sjukdomsbild kan man inte riktigt tänka så. För då är det synd om sig själv och sin familj eller så är man så uppslukad av allt att det inte riktigt är lätt att tänka på hur andra faktiskt kan ha det värre. Jag har "bara" ett diabetesbarn, en dotter som är sjuk och kräver uppmärksamhet, stöd och hjälp hela dygnet. Hon har dessutom en väldigt pendlande diabetes vilket gör det ännu jobbigare. Eftersom jag allt som oftast tar hand om henne helt själv är detta ett stort ansvar. När jag dessutom själv är sjuk. Nej det syns inte. Kanske inte alla gånger märks utåt heller. Men jag är psykiskt nere. Deprimerad och allt vad dom nu vill kalla det. Jag går på samtal för att få hjälp och jag har det tungt och jobbigt med mig själv ibland. Lider av ångest, stress, ågren, folkskygghet och mycket stora humör svängningar.
Trötthet och orkeslöshet och ibland saknas livsgnistan. Saker som är super enkla för andra kan för mig göras jätte stora och jätte jobbiga. När detta krockar med att en liten dotter ska tas hand om kan detta bli väldigt jobbigt. När hennes trotsålder också ger sig till känna kan detta bli mycket stort. Många dispyter och annat kan förekomma. Det har gått mycket upp och ner och det är mycket som tynger mig i hennes sjukdom. I morgon ska vi till doktorn för kontroll. Och gissa om jag har ågren, ångest och mår super dåligt över detta. Jag får ett tryck över bröstet som gör ont i hjärtat. Jag får huvudvärk och lider av värsta tröttheten ever. Känner mig som en super dålig mamma, som inte klarar av mitt barns sjukdom. Trots att jag vet att pendlandet av hennes socker kan bero på väder, vikt, längd, feldoseringar eller vad som, så tar jag åt mig. Det är ju jag som ska hjälpa henne må bra. Det är ju jag som bär det största ansvaret. Usch detta ger mig sådan stress, press och prestationsångest. Jag mår verkligen dåligt idag... har inte kunnat göra något eftersom detta tar all tid i mitt huvud, all ork som jag har idag. :( Känner mig otroligt ledsen och nere nu.


Photobucket

30 mars 2010

Påsklov, pyssel och Påskfirande

Denna veckan är det ju påsklov för barnen. (ja mina två tejjer). Det tycker dom nog är både skönt och roligt. Att det har vart så strålande väder har ju också vart perfekt. Barnen har njutit av att få leka ute. Duktiga har dom också varit och städat trädgården från alla leksaker!!
S T O L T Mamma!!
Vi har också pyntat för påsken. Ute blev det ris med lite påskpynt i. Dessutom fortsatte vi med pyssel inne. Gjorde super söta hönor och tuppar att hänga upp. Satte ett ris på bordet och gjorde mina ljuscylindrar lite mer påsk inspirerade, blev riktigt påsk mysigt här hemma nu!
Men hur ska man fira påsken då? Vad ska ni göra?? Vad gör man i påskhelgen?? Långfredagen, Påskafton, Påskdagen och Annandag påsk. Vad ska man hitta på??
Tja än vet jag inte vad jag och barnen ska göra..... Men än finns ju tid att fundera ut det!

Ha det nu gott alla mina läsare!!
Photobucket

29 mars 2010

Gudmor/Gudfar eller Fadder/faddrar

Ja vad det än kallas så tänker jag här lägga ett inlägg om mina tankar kring detta med att vara fadder/faddrar/gudmor/gudfar. Vad det egentligen heter det får man bestämma själv. Och vad en sådan har för uppgift är ju också olika enligt vad man tycker. Enligt det kyrkliga dopet kan man välja personer som ska vara gudmor & gudfar (faddrar) och dom ska vägleda barnen i Guds tro. Lära dom och visa dom. Någonstans har det också sagts att om det skulle hända föräldrarna något så kan barnet ha chans att bli omhändertagna av sin Gudmor/Gudfar, om detta ens fungerar på det viset har jag ingen aning om. Och hur man tänker kring denna uppgift är nog väldigt olika. En del tycker att man ska vara som en "mor" eller "far". En del sparar pengar till sitt Gudbarn(fadderbarn), en del finns för dom som stöttan eller som en vuxen person vid barnets sida. Vissa har kanske bara kontakt ibland med sitt Gudbarn(fadderbarn). Andra har tät kontakt. Men hur ska en fadder vara då? Hur vill du att din fadder ska fungera?? Jag har mina åsikter om detta och jag tänkte jag skulle dela med mig av dom, inte för att klanka ner eller trycka på mina barns faddrar utan för att ni ska få ett perspektiv på hur jag ser på saken. Enligt mig ska en Gudmor/Gudfar/fadder/faddrar finnas för barnen, genom att gratulera dom på sin födelsedag, genom att finnas vid deras sida som en "kompis", som någon vuxen dom kan vända sig till i förtroende. Jag tycker man ska höra av sig ibland. Kanske ta med barnet ut på en fika eller bara ha det där telefonsamtalet (framöver då givetvis eftersom dom ska ju kunna prata i telefon). Jag vill att man ska visa att man finns där för barnet, tycker om barnet och bryr sig! Men hur väljer man den faddern då? Ja detta är ju svårt, ska det vara någon i familjen/släkten? Ska det vara en god vän? Ska det vara de nyfunna vännerna man fått? Eller ska det vara en person som man bara helt enkelt tycker om oavsett hur länge man känt han/henne/dom?? Vad tycker ni läsare?? Har ni valt fadder? Och hur resonera ni??
Jag har olika fadder till nästan alla mina barn. Bara två barn som har samma fadder! Jag är glad att ni har valt att ställa upp på denna uppgift!!TACK till mina barns faddrar!

(Kom att fundera på detta eftersom jag funderar lite kring detta med dopet och en fadder...)

Ps. Lämna gärna en tanke, åsikt eller annat! Alla har rätt att tänka, tycka vad dom vill! Vore jätte roligt att höra Era åsikter, tankar, funderingar eller hur ni gjorde/gör!!

Photobucket

Veckans Favorit Bild


Vill du se fler bidrag i Veckans favoritbild tryck på bilden ovan!

Mitt bidrag denna vecka!
Bilden är på min systers lille gudklimp Erik! Fotot är även taget av henne.
(Men givetvis har jag frågat om lov, att få publicera det här)
Visst är han söt!!!
Photobucket

28 mars 2010

Sista helgen i Mars...

Fredag!
Denna dag var lugn, jag orkade inte göra speciellt mycket. Kvällen var strålande. Åkte på en musikal i Skövde på Göteborgs operan. The Last Five Years hette den. Handlade om ett gift par som gått isär efter fem år. Han berättade från det att dom träffades och hon från att dom gått isär och fem år åt respektive håll. Helt otroligt fin musikal. Duktiga på att sjunga var dom och helt fascinerande gripande! Mysigt och helt otroligt. Kan absolut tänka mig att gå fler gånger på musikaler eller teater!!

Lördag
Efter en liten sovmorgon, bestämde vi oss för att ta en utflykt. Örebro skulle bli vår destination. Alla var glada och skyndade på med kläder och packning av det nödvändiga för att kunna lämna hemmet en hel dag. Satte oss i bilen och började rulla. Lyckan var total. Men den gick snabbt i kras. Utanför Stenstorp la bilen av. Stannade och ville inte alls vara med. Medan vi vänta på hjälp att bogsera, efter en stund testa vi att starta bilen och då gick han igång. Konstigt. Vi körde hem igen och beslutade att ta lilla bilen. Underbara farmor tog fyra barn och sen kunde vi andra rulla igen. Uppe i Örebro var det en liten sväng på ikea som gällde. Fick inget med mig hem...men det var inte meningen heller. Kollade på en barnvagn och sen bar det hem. Hemma sov barnen och det var bara att lägga de andra. Myste i soffan, somnade och vaknade till för att flytta mig till sängen.

Söndag

Förmiddagen började med frukost, städning och pill med diverse saker. Hämta tårtor och sedan klä på fina kläder. Idag firade vi Bustrollet 5 år och Charmtrollet 4 år!! Besökarna kom och paket öppnades. Nöjda pojkar kan jag säga!! Vi fikade goda tårtor, prata, skratta och hade det trevligt. Kvällen avslutades med god mat med nya gäster och kvarvarande! God mat blev det. Sedan var det dags att lägga barnen, mysa en stund i soffan och skriva detta :)... nu ska jag bara mysa för att sen sova. I veckan är det påsklov och det händer inte så jätte mycket. I morgon får jag besök av vänner! Det ska bli roligt!! Trots att jag inte kände att jag mådde hundra bra idag blev det bra till slut.
Tack till er som kom! Det glädjer oss verkligen!!!

Ha det gott nu alla. Och hoppas ni haft en lika bra helg som jag jag!


Photobucket

Veckans Bloggrubrik V.12


Min Favorit bok och varför?

Titel: Kärlekens fem språk
Författare: Gary Chapman
Varför?
Denna bok beskriver kärlekens fem språk. Vi har nämligen olika språk när vi visar, tar emot eller älskar någon. Kärleken uttrycker sig olika hos oss människor. Alla har vi ett visst kärleksspråk som vi talar, även om man inte tänker på det så är det faktiskt så. Det upptäcker man när man läser denna bok. I Kärlekens fem språk visar författaren på fem uttryckssätt för kärlek: ord som bekräftar, tid tillsammans, gåvor, tjänster, och fysisk beröring. Han menar att liksom människor är olika, är också sätten att kommunicera kärlek till varandra olika.Genom boken får man lära sig att tala varandras kärleksspråk. Att leva tillsammans är underbart men inte alldeles enkelt. Alla vill bli älskade och alla vill ge kärlek. Hur kommunicerar jag kärlek till den jag älskar? Och förstår jag det sätt som min partner uttrycker sin kärlek till mig?
Boken ger mycket insikt, förståelse och hjälp med att förstå språken. För mig var boken super!! Boken används också som samtalsunderlag i äktenskapskurser. I boken finns det konkreta råd och handfasta verktyg för att skapa en varaktig relation.
Vill man förstå kärleken och framförallt det fem språken ska man absolut läsa denna!!
Photobucket

24 mars 2010

Såld och ny sökning....

I söndags satte jag ut den, onsdag (idag) är mobilen såld! Jag är nöjd. Så nu letar jag, eftersom det finns medel till det. En barnvagn!! Har hittat en super snygg i Sthlm, den är kvar och det är jag som ska se hur jag kan och vill göra. Kostar en del men är ju så ny som en 08:a. Och då får man vara beredd att ge lite för dom. Men vi får se. Jag ska fundera lite till. Höra av mig till henne i morgon.
Har beställt tårta till söndag också!! Var ju önskemål från grabbarna vad det skulle vara på ;) så nu får vi hoppas att dom blir nöjda på söndag! Men det ska dom nog bli bra.
Idag har jag vart och shoppat lite mer mat, glömde ju köpa blöjor igår :D så det var bara att ge sig ut igen. Och vad tror ni?? Jodå jag köpte med mer kyckling hem :) det var ju extra pris på den...och jag ÄLSKAR kyckling!!! Så nu har jag kyckling i frysen... ja lite annat finns det ju också ;) annars har dagen vart väldigt lugn. Lilltjejjan har vart på miniorer och fick skjuts hem av min nya vän Maria!! Super snällt!! TACK för det!
I kväll har vi bara myst i soffan, sen var det dags att sova... lite jobbiga barn att lägga idag, men det är ju så det är antar jag. Ibland är man ju själv super pigg eller super trött... varför ska inte barnen också kunna ha olika dagar ;) men sen 21 så sover dom allihopa! NU är det bara jag och min dator. Idag är jag trött så jag ska försöka sova i tid (om det går hehe brukar inte göra det men vi får se). Men vad är i tid då??
Nu ska jag fundera lite och kanske ta något att dricka. Sen blir det sängen! Godnatt alla mina läsare!! Vänner, familj, bloggare, snokare eller vad du än är!!! Och du glöm inte att jag gärna tar emot ett nytt besök av dig här på min blogg!! Skriv också gärna en kommentar!!! VÄLKOMNA ÅTER!!
STOR KRAM PÅ ER ALLA!!

Photobucket

23 mars 2010

Upp tidigt, sjukhus och shopping!

Upp tidigt idag, körde tjejjer till skolan eftersom jag ändå skulle vidare till Falköpings sjukhus. Jag skulle dit med Bustrollet till ögonmottagningen. Bara en koll av synen eftersom han fått något sämre värden på ena ögat vid kontrollen på BVC. Men kollen idag visade på inga fel alls. Skönt! Så nu har vi fått gjort det. Jag, Bustrollet och Charmtrollet åkte. Vi fick fika eftersom dropparna skulle verka i 40 min. Chokladbollar och festis. Pojkarna var super nöjda!! Efter att besöket var klart åkte vi och handla. Shoppade så simpla saker som MAT. Men jag fyndade nog faktiskt maten idag. Handlade mycket annonsvaror så jag fick en hel del middagar och annat för under en halv tusing. Så roligt som det var att handla mat idag, det har jag nog aldrig känt förut. :)
Väl hemma gjorde farmor tunnpannkaka och det var riktigt smaskens. Super gott och super snällt av henne. TACK farmor för barnvakten och pannkakan.
I övrigt har jag försökt att få ordning på lilltjejjans "rum" men det var för tunga saker att lyfta för mig så jag fick släppa det. Får vänta till jag har hjälp av någon. Men fick undan lite saker. Igår möblerade jag ju om vardagsrummet. Barnen var så hjälpsamma, så det blev jätte bra! Är nöjd faktiskt. Än är det ju rörigt och kaos överallt i huset men det lilla som görs är alltid ett steg närmre ordning. Men det kommer att ta tid. Så för er som inte gillar kaos, rivna väggar, halvfärdiga saker eller rent av kartonger stående: KOM INTE TILL MIG!!! :D
Idag har jag haft ett snabbt besök av en nyfunnen vän och tre av hennes barn! Super roligt med besök. Jag känner mig så ensam nu igen, så detta var verkligen en förgyllning i min vardag. Trots att det inte blev ett långt besök så var det verkligen toppen. TACK snälla du!
Nu har jag fått barnen i säng och det är tyst i alla vrår. Jag sitter här och tar min lilla ensamma stund. Ska ta lite extra kontroller på lilltejjans blodsocker sen... annars blir det nog tidigt i säng idag eftersom jag är trött.
Ni får ha det underbart alla mina läsare! Och är du här och läser? Varför inte bara skriva en rad i kommentarer. Vore så roligt!
Ha det gott nu alla!

Photobucket

22 mars 2010

Veckans Favorit Bild


Vill du se fler Favorit Bilder tryck på bilden ovan!
Mitt bidrag denna Måndag 22 Mars

Tyckte att nu när det är på gång att bli vår, får vi ju se och känna solen mer.
Denna bild får mig att drömma om varma solnedgångar/uppgångar!
Våren med mycket sol....åh det längtar jag till!!

Photobucket

21 mars 2010

Helgen... och slö söndag.....

Igår lämna jag barnen. Åkte sen till Borås för att hälsa på underbara vänner. Fick super god kladdkaka och vi gick en kvällspromenad. Mycket skönt faktiskt. Sedan blev det körslaget och super god mat! Kyckling vilket är min absoluta favorit jue!!! Super trevligt att vara där och jag är super nöjd med kvällen. Dessutom fungerade ju bilen hela dagen. Den har valt att vilja när den själv vill. Så jag antar att det blir lurigt att hitta felet på den, eftersom ena stunden funkar den och andra inte. Idag starta den igen... så i kväll här ska jag hämta mina troll igen. Sen blir det hem och ordna inför skolveckan. Läsa med stora tjejjan och fixa nya kläder till i morgon. Sen blir det nog lugnt. Är ensam i veckan och ska nog bara ta hand om tvätt och göra det jag orkar eller har motivation till. Utöver det vanliga jobbet då såklart... som mat, disk, blöjor, städ, läxor och nattning. :) Utöver mitt mammaliv liksom :D
Planen är att jag ska hinna sortera, gå igenom lite foton, rensa lite i de flyttkartonger som fortfarande inte är uppackade. Rensa lite kläder i pojkarnas garderober... en del för litet och en del som bara ska flyttas över till en lillebror eller så... är ju så när dom är fyra pojkar, det som går att ärva, ärvs ju vidare till sin lillebror givetvis :)(Alla ärver efter Bustrollet och Charmtrollet... Men lilltrollets kläder dom sorteras ner i en väska :) )
Men vi får se hur denna plan håller i veckan.
Ni får ha det gott alla mina vänner!!

Photobucket

Veckans Bloggrubrik V.11

Tryck på bilden ovan för att se/läsa om fler Bröllop!

Mitt Bröllop!
08-08-08

Jag TACKAR ALLA av hela mitt ♥hjärta♥ som var med och gjorde dagen
oförglömlig och ♥underbar♥
Jag TACKAR ALLA ER som stöttat oss och som fortsätter att stötta.
TACKAR för den fina tårtan som smakade suveränt.
TACKAR Best Man, tärna och givetvis näbbarna (mina barn)
TACKAR också för den underbart goda maten (som Mr X lagade)
TACK för denna otroliga ♥KÄRLEK♥
Från Mr X, Mina barn, mina nära och framförallt mina underbara vänner!!
♥LOVE YOU ALL♥
Photobucket

19 mars 2010

Fredag.....

Fredag och vad ska man säga. Jag är trött och vakna med huvudvärk. Lite trist sådär. Är ju en aning svårt att gå och lägga sig när barnen är runt benen på mig. Och om jag somnar hittar dom väll på alla bus som bara går att hitta på. Så nej jag får hålla mig vaken och hoppas på att huvudvärken försvinner. Det har inte hänt så mycket egentligen. Bustrollet fick följa med farmor på stan igår. Dom hade födelsedagsfirande med fika, köpa present och gå på stan. Han var riktigt nöjd när han kom hem. Roligt!
Själv går jag i planer om hur jag ska göra då jag själv fyller år. Ska jag ordna en fest? Ska jag bara ha en bjudning hemma? Eller hur ska jag göra?? Finns dom som säger att det inte är jag som ska ordna fest utan alla andra för mig. Men jag menar hur vanligt är det? Nästan alla som fyller år bjuder ju in till en tillställning eftersom då har man själv fått bestämma att det ska bli ett firande eller har jag fel?? Nåja jag lurar lite till på detta... är ju inte långt kvar och ska så många som möjligt kunna komma måste man ju PLANERA i god tid. Och man måste också ge de inbjudna en sportslig chans att ev. ordna en present. Nu är inte jag så åpen på presenterna utan jag vill nog allra helst att ALLA eller åtminstone så många som möjligt kan komma!!!
Idag har jag hjälp här utan C och K, dom ska måla tvättstuga och vad det lider ska det även dit klinker. Kommer att bli så snyggt det vill jag lova! Skönt också att kunna få hjälp nu då jag har barnen som tar så mycket tid. Tusen tack för att ni finns och hjälper mig!
Annars är det lugnt. Idag ska det bli fredagsmys. Lite god mat och bara mysa med barnen. I morgon åker dom ju så jag får lite ledigt till på söndag. Jag skall nog bara ta det lugnt, men ev. blir det nog en sväng till IKEA. I alla fall om jag får bestämma, men får bilen bestämma så åker jag ingenstans, för den har ju stannat igen :(... vet inte vad felet är men hoppas på att någon hittar det snart. Bilen är man ju så oerhört beroende av tyvärr... Som när man ska till sjukhuset med lilltjejjan tex. Alla tider går ju inte avboka bara för att bilen är trasig :(....
Nåja snart är den nog i rullning igen får vi hoppas.
Nu får ni ha det så gott alla mina vänner! Varenda kotte som jag känner!!!:)
Ha en god fredag allesammans!

Photobucket

17 mars 2010

Onsdag och med födelsedag i huset :)

Idag har vi haft födelsedag här. Bustrollet fyller 5 år!! Detta har firats med paket, tårta och besök! Tårtan hade jag gjort själv och den blev riktigt smarrig. Dagen har varit bra med mycket pyssel och bus. Fått ugnen inkopplad ♥ÄNTLIGEN♥, nu kan jag få laga den där maten om man ville ha hela tiden.. men som man också kom på att: just det jag har ju ingen ugn. Men nu har jag det och i morgon blir det hemmagjord pizza :D
Bustrollet var super nöjd med dagen och när han skulle lägga sig sa han "jag tycker det var en jätte bra födelsedag" så gullig han är!! Tur att jag gjorde som jag gjorde med allt då :)
Nu har jag fått barnen att sova, själv ska jag gå ner och städa alla kläder i hallen och sedan ta en varm dusch. Sen blir det väll en stund vid datorn och därefter sängen. Jag känner mig riktigt glad över denna dag! Över Bustrollets födelsedag!
Nåja nu är det dags att gå ner.
Ha det gott alla mina underbara vänner!! En hel del av er saknar jag så det gör ont i mitt hjärta! Hoppas att vi snart ska kunna ses, höras eller på något vis få kontakt!! Längtar efter en helg med god mat och i vänners sällskap!!
Ha det gott nu alla där ute!!

Bustrollet med sin nya leksak :)

Photobucket

Bustrollets födelsedag idag


♥Önskar vi alla♥
Photobucket

15 mars 2010

Nyklippta pojkar :)

Bilderna på mina snaggade killar :)
Bustrollet - Theodore
Charmtrollet - NohaToktrollet - Timothy
Lilltrollet - Wihlmer

Så söta eller hur??!!
Photobucket

Alltid händer det något....

Ja då var det dags att blogga lite igen. Få ur sig lite av det som hänt, eller det som ligger och gnager i mitt huvud. Har hänt en del sen sist säkerligen. Brukar ju vara så. Eftersom dagarna går ju på, och dessutom inte utan att något händer, eller att man har gjort ingenting. För inga dagar är ju tomma. Finns inte en dag i mitt liv som det inte finns att göra eller saker händer. Det händer alltid något eller så gör jag alltid något. Om det så är att jag sitter med min dator, myser med barnen eller tvättar, städar och diskar. Alltid händer det något.
Den sista tiden har dock varit både tråkigheter och roliga saker. Bland mycket har bilen gått sönder, kameran, glasögonen och som om det inte vore nog så har jag bitit sönder en tand eller fått fyllningen att lossa...så jag får ringa tandläkaren i morgon. Suck. En olycka kommer sällan ensam brukar det heta och just nu känns det verkligen så. Jag har egentligen inte alls råd att gå till tandläkaren, men vad ska jag göra. Kan ju inte gå med en tand med ett hål i. :( Nåja någon gång ska det väll bli bättre och vara positivt. Hämtade min bil idag och på vägen hem fick jag åka längs med världens finaste solnedgång. Det var positivt. Fick mig att drömma bort, tänka på mysiga saker. Det var skönt. Tänk att det är så lite som gör det.
Har också målat, tapetserat och möblerat mitt sovrum. Blev toppen fint. Jag är nöjd. Har ställt i ordning vardagsrummet uppe. Men har inte tagit några foton på just det. Sovrummet däremot går att se här! Jag har också fått klippt mina prinsar. Super söta blev dom. Vill du se hur det blev gå till Elva små Troll. Har hittat min gamla kamera så nu kan jag fota, dock är den inte alls så bra som jag hade velat att den skulle vara. Men men.. det blir bilder.
I veckan blir det mer ordningsställande av huset. I helgen ska barnen iväg. Får ha lite ledigt och ta det lite lugnt, det ska bli skönt. Annars blir det som vanligt, tvätt, städ, matlagning, blöjbyten och barnlek. Men jag trivs sååå med mitt vanliga liv!! Kan inte tänka mig något annat än att vara hemma med mina Troll!! Jag gör det bästa man kan göra!! (enligt mig) Trivs så mycket och är så nöjd!!!
Nåja nu får ni ha det så gott alla mina vänner där ute. Saknar er, behöver er och älskar er!!
Photobucket

Veckans Favoit Bild

Vill du se fler bidrag i Veckans favoritbild, tryck på bilden ovan!
Min bild denna vecka
Denna veckan blir favoriten en bild på mitt sovrum. Eftersom den nya tapeten precis är uppsatt! :) (dålig bild just för att kameran inte är den bästa :(... men men ni får ju se i alla fall :)
Vill du se mer interiör från mitt hem gå till Trollboet! Där ser ni också hur sovrummet såg ut innan denna förvandling :)
Photobucket

14 mars 2010

Veckans Bloggrubrik


Tryck på bilden för att se andra som skrivit Veckans bloggrubrik!
-En sak jag inte kan leva utan-

Ja detta är veckans bloggrubrik. Och egentligen borde man väll skriva sin dator,men ärligt så klarar jag mig faktiskt utan den (tro det eller ej). Sen skulle jag ju kunna skriva vad som helst egentligen. Eftersom det finns mycket som jag inte kan leva utan. Som mina barn, en dusch, mat, mina vänner, min mobil eller musik. Men nu handlade det ju om en SAK och det kanske inte går att kalla de saker jag nu skrev för sak. Och måste jag dessutom välja en sak som jag inte kan leva utan får det nog ändå bli min dusch. En varm dusch, skönt och rent. Menar jag skulle inte kunna leva utan att få känna mig fräsch och ren. Bara tanken på att gå runt smutsig gör att jag ryser i hela kroppen. Så en dusch får det helt enkelt bli som jag inte kan leva utan. För när jag tänker på en sak som jag inte kan leva utan, tänker jag liksom ur ett perspektiv att jag skulle få leva utan denna sak länge eller kanske rent av resten av mitt liv. Och jag menar då att gå smutsig så länge, det skulle jag aldrig palla bläää. Hehe. Så vet jag ju inte om en dusch kan definieras som en SAK men för mig gör den det ;)

Vad för sak kan du inte leva utan??
Photobucket

8 mars 2010

Livet....

Livet är fullt av up´s and down´s mer eller mindre. En del lindriga och en del kraftiga. Ibland så kraftiga nedslag att man knappt orkar ta sig upp igen. Men jag antar att det är så livet ska vara. Även om det är jätte tungt och jätte jobbigt med nedgångarna så på något underligt sätt tar man sig upp igen. Förr eller senare. Just nu känns det väldigt tungt. Vet inte om och hur eller när jag ska kunna ta mig upp. Känns tungt och jag känner att det är mycket som är orsaken. Detta är ju inget roligt inlägg för er mina läsare. Men jag känner att det är skönare att skriva av mig än att bara gå här hemma och gråta, må dåligt och klandra mig. Måste få det nedskrivet och vill eller orkar ni inte läsa så förstår jag. Just nu känner jag att jag borde ha lagt mig i sängen och sovit hela dagen. Men det kan jag inte. Ska snart fixa lite mellis till mina underbara troll. Tur jag har dom i alla fall.
Och TACK till er som finns för mig genom sms, mail, msn, telefon eller rent av umgänge. TACK för att ni finns!!
Photobucket

Veckans Favorit Bild

Ego?, Jag? Nej inte alls...:DTyckte bara att denna bilden var så bra. Och får mig genast att fundera på:
Ska jag klippa mig kanske?? :DVill du se fler bidrag i Veckans bild? Tryck på kameran här ovan. ;)

Photobucket

7 mars 2010

Veckans BloggrubrikMin favoritårstid

För mig är favoriten vår/sommar, försommaren eller vad man nu vill kalla den. Då får man vårkänslor och värmen kommer. Picknic, lekparken, fåglar som kvittrar, solen som värmer sådär lagom. Man kan vara ute, leka, plocka i trädgården, tvätta bilen och bara ha det sådär mysigt. När det dessutom nästan har gått över till sommar är det ju bara så underbart. Sitta i trädgården och njuta av sol, höra barnen hoppa studsmatta och leka! Kläderna kan vara lätta och inte alls som det är vintertid men mycket påpälsande. Helt enkelt den bästa årstiden enligt mig. Vad mer behöver jag skriva liksom?!
Photobucket

4 mars 2010

Sjuka...

Vi är sjuka här. Jag och barnen hostar, ont i öronen och feber uppåt 40 grader. Super trist och jobbigt. Men vad mer kan vi göra än att bara ligga hemma och kurera oss. Tråkigt bara att det blev merjobb för stora tjejjan. Ja då menar jag med alla läxor hon fick från skolan. Är det rimligt att lägga 7 läxor (6 sidor matte, svenska papper, 2 sidor svenska meningar, 2 sidor rättande i svenskabok, läsa ur en bok 15 minuter/dag och 4 sidor i en ny svenska bok) på en 9-åring??? Som ligger i 40graders feber och orkar knappt gå upp för att äta. (detta berättad jag när jag träffade fröken). Nåja nu har hon idag avklarat lite av läxorna för jag tror hon själv känner att hon måste och sen tycker hon ju att skolan och skolarbetet är toppen. Men usch är det verkligen rimligt?? Får alla sjuka barn såhär mycket att göra hemma??? Eftersom vi inte känner så många här kan jag ju inte veta detta. Nyinflyttade som vi är och ska jag vara ärlig känns det som att man redan på förhand har blivit dömd. Trots att dom inte känner oss. Men många barn, bor i ett renoveringsobjekt osv osv... det klart att det säkerligen finns mycket fördomar. Tråkigt bara! Bättre är det ju att fråga, lära känna och inte tro, ana och gissa! På något vis ska jag ta tag i detta med skolan. Prata med dom, skriva ett brev eller helt enkelt stämma av i ett möte. Kanske har jag bara missförstått allt, eller så behöver vi bara veta vart vi har varann! :)
Har varit och tagit prover, träffat Bm och givetvis träffat mina underbara vänner!! Renate med familj bjöd på toppen fika igår och en toppen förmiddag med sällskap te och snack. Therese bjöd på god lunch igår och toppen lunch idag! Underbara vänner jag har! TACK till er båda!!! Ni är verkligen GULD värda!!!
I övrigt har jag ju då åkt på samma förkylning som barnen så jag bara slappar i soffan, fösöker sova så mycket jag kan och njuter av livet!

Kram på er alla mina vänner! & NI som har det lite tungt nu.... Jag tänker på er!! KRAM
Photobucket

2 mars 2010

Vinterbilder från min tomt.

Fotona är tagna med min mobil :)
Photobucket