31 december 2009

Energibomb.

Idag har jag haft energin på topp! Orkat massor trots att jag är trött och bara har lust att ligga och slappa. Men idag har det inte blivit så alls. Jag har med barnens hjälp städat hela övervåningen. Alla rum är nu mer städade och det går att sätta in sina fötter. Jag har också kört min tvättdag. 6 maskiner och nu är det på tork. Tyvärr när jag kom ner i morse för att tvätta hitta jag maskinen jag tvättat tidigare, utslängd i korgen, blöt och inte alls upphängd. Luktade en aning illa och jag kände mig lite besviken. Varför var det såhär då... jo jag lånade ut min tvättstuga till svärmor. Hon "trodde" jag hänger väll upp min maskin som jag inte hunnit hänge. Men icke...den var slängd i korgen....gissa om jag var besviken. Skulle jag få låna en tvättstuga och det ligger tvättad blöt tvätt i maskin, för är den blöt är den väll oftast tvättad eller??!! Då hade jag snällt hängt upp det trots att det inte var min egen tvätt. Nåja - besviken och nu släpper vi det.
Jag har också fått diska för hand. MASSOR med disk eftersom hela diskmaskinen var full. Ja den kompisen har ju gått och gått sönder....vet inte vad felet är... men funkar gör den inte... Så nu får det blir riva isär den eller skicka en reparatör på det... suck.... en olycka kommer sällan ensam sägs det också eller?! Undra vad mer jag ska råka ut för innan detta året är slut. Ja... antar att det återstår att se......
Jag har inte alls någon lust att fira in ett nytt år, fast ändå känns det lite som att kanske kommer det nya året ge mycket roliga saker...positiva saker och troligtvis kommer det väll att bli ett bra år... Men som det känns har jag inte alls lust! Men det är nog för att jag behöver sova lite också... efter denna arbetsdag är jag ganska trött faktiskt!!
Gott folk ni får ha det gott... och sova så skönt när ni väl lägger er. Och eftersom mitt nästa inlägg kommer att hamna i det nya året,
så vill jag önska er alla!!! ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!!!!

Välkommen tillbaka att läsa nästa år. Och välkommen också att följa mitt år 2010!!!

Photobucket

28 december 2009

Bad day

Hade tänkt blogga om julen, visa er bilder och så. Men idag har jag verkligen en BAD DAY. Varken orkar, vill eller kan dela med mig av min jul. Jag har större problem som min hjärna lägger sina tankar på. Eller åtminstone tillräckligt stora för att jag ska slås ner och inte ha någon ork kvar. Vad som tynger mig tänker jag inte gå in på. Men det är jobbigt och jag skulle bara vilja bädda ner mig i sängen. Men med alla barnen kan jag ju inte göra detta. Och visst är det bättre att rycka upp sig men det är faktiskt inte alla gånger lätt. Och visst kan man själv vara orsaken till sina problem och alltså får skylla sig själv. Men det vill man inte höra när man känner sig nere. Just nu tycker jag nog bara synd om mig själv men det får jag göra! (enligt mig alltså). Just nu låter jag nog allt bara vara. Kanske ska jag nog också avsluta detta inlägg med...

Nåja ha det gott mina Vänner och alla andra där ute!!


Photobucket

27 december 2009

Veckans Bloggrubrik V.52!


Hissar & Dissar

Detta ämne känner jag är super svårt. Finns så mycket att dissa och även att hissa. Allt detta beroende på vad man pratar om eller hur man mår (tycker jag). Men jag ska försöka ge mig på detta ämne ändå känner jag!

Hissar!
Jag hissar speciellt idag Renate och hennes familj som tog sig tid att komma och fira vår lillkille som fyller 1 år idag!
sen fortsätter jag med att hissa alla ÄRLIGA vänner!! Alla som finns för en, stöttar en och lyssnar på en. Givetvis hissar jag också Mr X som finns för mig! Jag behöver Er ALLA!

Dissar!
Allt elände i världen, alla elaka människor, oärliga och oseriösa! Krig, svält, barn, vuxna och alla som har det jobbigt. Allt elände som våld, lagbrytande och annat. Allt "skit" innefattar här. Men det som är mig närmast som jag dissar är nog människor som sviker, ljuger eller förtalar! Det dissar jag helt!!

Prylar som jag Hissar & Dissar då?

Hissar:
Min dator

Diskmaskinen (tur jag har den!!)
Tvättmaskinen (underbart!!)
Blendern (så jag kan få alla mina goda smoties ♥LOVE♥)
Formen av ett Hjärta!! ♥Me like♥

Dissar:
Kaffebryggaren (blää för kaffe hihi)
Pumpstationen på macken (ni som känner mig förstår hihi)
"Barr-oskar" Julgranen (han sticks ju bara då den är äkta...men iofs så luktar han ju så gottit och jul!! hihi)
Knivar (jag lyckas alltid göra mig illa på dom...suck)
Hårfönen (just för att jag ingen har och skulle behöva en ibland :D)

Ja såhär fick ni läsa min tolkning av veckans bloggrubrik!
Hoppas ni haft trevlig läsning!
Photobucket

Lillkillen 1 År!!


Photobucket

Lillkillen 1 år!!


Photobucket

26 december 2009

Tävling!!!Jag är med och tävlar om en personlig almanacka hos Sjubarnsmamma.
Avslutas 31 December!

Photobucket

25 december 2009

Lilltrollet går nu!!

Pyjamas killen! Lilltrollet går! Han är ju bara så söt!

Photobucket

Julfina!!

Alla barnen på Julafton!
Glad Wihlmer!
Timothy lite sur (nyvaken)
Theodore
Nathalie
Noha
Tomtenissan Mhy
Photobucket

Julpyssel

Klipp och klistra.....
Theodore lekte mest hihi
Noha hjälpte till med ischokladen
Ischoklad
Lussebullar
Photobucket

Vinterträdgård 2009


Photobucket

♥♥♥Tacksamhet!♥♥♥

Ni som bara inte kan låta bli att vara inne på min blogg.. :D till er säger jag...Håll ut! Jag ska bara få lite tid och ork för att lägga över bilderna från kameran in i datorn. Så ska ni få "uppleva" min jul med mina underbara barn!! Så snart kommer det en rejäl uppdatering här, med FLERA inlägg. Så jag måste bara säga till er: Välkomna Åter SNART!!

Sen när jag ändå skriver vill jag passa på att tacka lite....
TACK alla som gett klappar till oss!! TUSEN TACK till alla er som ville umgås med oss över uppesittarkväll och Julafton! Ni gjorde hela julen Toppen!! TACK alla ni som bryr er, tycker om och finns för min familj! TACK alla mina underbara vänner!! Givetvis tackar jag ER ALLA! (alla ni som vill kalla er för Min Vän!) Jag ge er alla en God Fortsättnings KRAM och säger till er ALLA: Jag bryr mig om Er., Jag tycker om Er, Jag finns här för Er! Och till ER som har det tufft och jobbigt med diverse saker säger jag: Jag önska jag kunde hjälpa er. Ta bort det jobbiga! Men glöm inte att jag framförallt finns här för er! Tveka inte att höra av Er! Hur ni vill, mail, sms, telefon, via bloggen, Fb eller Fl. Eller kanske rent av snigelpost!
I´ll Be here for You!!!!

MÅNGA JULIGA KRAMAR FRÅN ER OMTÄNKSAMME VÄN "Trollmorsan", Anna
Photobucket

21 december 2009

Ta det för vad det är....

Jag är trött på att anpassa mig efter andra. Eller göra saker bara för att det ska passa andra. Om nu min städning, kliniskt rena hus eller färdig renoverade hus är så viktigt, så behöver man inte komma förrän det är färdigt. Och för er som undrar så blir det INTE färdigt innan jul! (konstigt det är bara 3 dagar kvar). Men duger det inte som det är så låt bli att komma då! Om nu omgivningen eller huset är så viktigt och inte VI som personer. Så kanske det är bättre att du stannar hemma!! Varför skriver jag såhär då?? För att jag vill bara visa att just nu bryr jag mig inte om vad andra tycker. Och om det inte är mer viktigt att träffa OSS som vi har det och som vi är. Utan att det ska kännas jobbigt bara för att huset inte är klart...då tycker jag att man hellre kan stanna hemma! Är jag arg eller sur nu?? Ånej jag vill bara klargöra hur jag känner och att jag inte bryr mig! Allt blir mycket roligare om man bara accepterar läget. Oavsett hur läget är!!

Idag har jag inte orkat göra någonting. Har dock tagit hand om tvätten. Och nu ikväll har jag duschat och ser nu på teve och håller mig vid datorn. I morgon blir det sjukhuset! Och mycket annat skoj!!! Ska slå in, köpa och byta julklappar! Göra godis, baka och mycket annat skoj står på schemat!!

Alla mina vänner GOD JUL!!
Och jag är glad att jag har er som tar mig som jag är! Som tycker om mig som jag är och har det!! Som kommer till mig för att träffa mig inte för att döma min städning eller renoveringen av mitt hus. Som finns för mig oavsett vad! Ni är GULD värda och jag behöver er! Stor kram och många julkramar till er!!!!

Photobucket

20 december 2009

Veckans Bloggrubrik V.51!


Min man/pojkvän

Min kärlek! Mr X! Är en underbar person. Min trygghet mitt lugn och min borg! Han finns alltid där för mig när jag har det jobbigt eller tufft!! Han är min klippa min borg och min trygghet! Styrkan när jag är svag. Glädjen när jag är ledsen. Lyckan när jag är glad! Han är min sol i mörkret, min värme i kylan. Ja han är mitt ALLT! Som person är han väldigt rak och ärlig. Han är självsäker och trygg i sig själv. Han älskar att laga mat, arbeta fysiskt som att renovera, snickra eller åtminstone arbeta med händerna! Han älskar barn och det syns verkligen! Tillsammans kompletterar vi varann perfekt. Vi har också gått igenom en hel del saker som gjort vår kärlek starkare men som också har gett mycket slitningar på vårt samarbete och vårt förhållande. Men inget ont är det som för något gott med sig! Nu är vi starkare än någonsin! Även om det än finns en hel del saker att kämpa på, eller stormar att rida ut!

Han är mitt allt!! Mr X!
Photobucket

18 december 2009

Pyssel, Shopping och Vänner......

Igår var jag och pyssla med mina väninnor. Så super roligt. Jag gjorde klart en julklapp. Och jag luncha även med Mamma. Gott som vanligt!! Jag TACKAR er alla för en toppen dag!! Som verkligen blev kanon!!!
Idag var det shopping som gällde. Gekås i Ullared. Åkte med vännerna och det var super!!! Shoppade en del julklappar och kläder! Åt super god mat och hade det trevligt. Är jätte nöjd med detta slut på veckan!! Nu är det helg som gäller!! Gött!!

Kram på er alla mina vänner!
Photobucket

16 december 2009

Idag har dagen bara flutit på...jag har gjort det jag tyckt behövdes göra. Men ändå inte gjort något jag inte alls känt för. Så idag har tvätten vikts och åkt in i garderoberna. Mer har jag inte alls gjort. Dock hjälp barnen en del. Man inser verkligen när alla barnens leksaker ligger på hela lekrumsgolvet att FY vad barnen har leksaker. Och vad har jag köpt i julklapp??!! Hmm.... Nåja jag har fått hjälpa barnen idag och städa upp i rummet. Då alla backar med leksaker var uthällda. Men vad gör det när barnen haft roligt!! Huvudsaken (tycker jag då) är ju att barnen har haft roligt!! Och då får jag gilla läget med att jag får hjälpa dom att städa! Dessutom är ju barnen så duktiga på att hjälpa till :). Är så stolt över mina trollungar!

Just nu har jag sett färdigt på Pernillas Jul...och åh vad man blir mer julsugen!! Får ju den där julmys känslan!! Idag gjorde hon kalkon och julgodis och lite pyssel. Mmmmmm. Julgodiset tänker jag testa i helgen då vi ska ha vår årliga "göra godis" dag. Ska bli så roligt. Barnen längtar massor, pratar om det varje dag. Och faktiskt ser jag också fram emot helgen!!
I morgon ska jag till min väninna och det ska pysslas lite! Ska bli roligt! Får se hur mycket vi hinner mellan sjuka barn och tjejsnack hihi. Ska också ev. träffa mamma en sväng.
Nåja nu ska jag mysa med en kopp glögg, hallongrotta som barnen bakat i skolan idag :) och sedan blir det nog popcorn till filmen Dödligt vapen 4 haha.

Ha det gott alla mina vänner. Många hjärtliga kramar till er ALLA!
Photobucket

14 december 2009

Energi på topp!

Idag har jag haft energi. Har både tvättat, bakat bröd, lagat mat, städat och givetvis tagit hand om barnen :)
Har fått gjort så mycket att jag är super nöjd. Och det är så skönt med energi. När orken inte säger nej utan att man bara orkar och gör. Lite bra är det ju också att viljan finns. Och idag ville jag!!
Men nu i stundens skrivande är det skönt att bara sitta ner, med tystnaden runt mig, bara teve ljudet som hörs.
I veckan händer det mycket roligt. Torsdag är det dags för pyssel med mina väninnor!! Fredag blir det Ullared med ett par vänner, ska bli så roligt!! Fixa de sista julklapparna och bara ha det bra!!
Nu är det dags för kvällsfika!
Ha det gott mina vänner!!


Photobucket

I min tur......

I min tur är det med en stor Ära som jag tilldelar priset till följande mammor:
♥Min Mamma♥, Emma, Helgona, Madde, Maria, Emelie, Ninni, och givetvis sååå många fler!!!! Finns ju såå många underbara mammor där ute!!!Man brukar säga att bakom varje framgångsrik man, finns där en kvinna. Vilket är sant, utan tvekan! Men ännu sannare är att bakom varje trygg liten Guldklimp (barn) finns en mamma! En mamma som lägger ner hela sin själ i att fostra, trygga och skapa kärleksfulla förutsättningar för sina barn.
En mamma som så ofta får dubbeljobba med att få vardagen att gå ihop. Som först efter en lång dag på jobbet, kommer hem, lagar middag, läser läxor, tvättar, stryker, städar, handlar och inte minst ger sina barn kvalitetstid! När väl kvällen och natten närmar sig, stupar hon i säng av ren utmattning, för att få ork att ta sig igenom ännu en ny dag. En dag som hon möter med ett leende på läpparna!

Vi alla Mammor som lyckas med den här bedriften är unika! Utan tvekan är vi värda ett Nobelpris inom ämnet Mammakunskap!

Det är med en stor ära jag tilldelar Dig det här Nobelpriset! Jag beundrar Dig för Din styrka, för Din glöd och för Ditt engagemang! Var stolt över Dig själv!Photobucket

Nobelpriset 2009


Och priset fick JAG av gulliga Agnes!! (tryck på bilden för att se) TACK super gulliga du!!

Photobucket

13 december 2009

Huset, smärtan,julpyssel......

Här kommer bilder jag lovat! Mer bilder kommer sen när jag hunnit packa upp pysselgrejerna vi gjorde igår. Så det kommer senare!!
Pepparkakshuset som nu mer står upp då......
Men mitt finger mår inte så bra... idag ser det ut såhär efter brännskadan av det smälta sockret.Aj aj säger jag bara :)

Här blev det inget luciatåg idag, det var ingen som varken hann eller kände för det. Annars brukar vi ju ha ett eget luciatåg. Barnen tycker det är roligt. Men idag var vi trötta och har gjort massor av annat.
Nu blir det mys i soffan för att sen sova...sista veckan i skolan och alltså tidiga mornar! YES! Ska bli så underbart med jullov!!!

Ha det gott nu alla mina vänner och ni andra som jag känner, men även ni okända där ute!!
Photobucket

Veckans Bloggrubrik V.50!Mina Jultraditioner

Detta med jultraditioner är lite roligt. Givetvis har man ju alla de där grejjerna som många andra har. Som Kalle Ankas jul på julafton. Sätta in granen ett par dagar innan, klä den tillsammans hela familjen. Men vi har även skapat egna traditioner för vår familj. Som "göra godis kväll" detta gör vi varje år och började med detta för länge sen. Det är en eftermiddag/kväll som vi är hemma hos oss och gör julgodis och annat småmysigt pyssel. I början var det mina syskon, mamma och hennes man. Det har slutat med att det bara är våran familj. Lite synd. I år ska vi göra som alla andra år knäck, ischoklad och lite andra nya godisar! Ska bli mysigt!! En annan tradition är ju uppesittarkvällen. Här med lite mys, teve och slå in det sista julklapparna!! I år blir det tillsammans med mamma och hennes man. Just självaste julafton är det nog bara Kalle och julbordet som går år efter år. Vi har också som tradition i december att ha en pysseldag med barnen. Denna hade vi igår tillsammans med mina underbara vänner och deras barn!! Super roligt. Det blev både pepparkakor, tomtar, ljuslyktor och en lucia gjord! Absolut super! Allt kring jul, nyår, december, vitt och snö på året gör mig glad! Att få samlas med vänner, familj och de man tycker om det gör mig verkligen så glad i mitt hjärta! Att få visa att man tycker om, ge bort för att man vill och få tillbaka ger mig energi för det nya året!! Att någon visar att de bryr sig om mig eller tycker om mig det värmer min kropp massor! Och på något vis är det ju runt jul vi ger, får och tycker massor!!! Jag älskar verkligen julen! Oavsett traditioner eller inte!!

God Jul på er alla! NI är underbara alla mina vänner "live" som "nät"vänner!!! TACK för att ni finns och för att ni läser hos mig!! Kom gääärna tillbaka!
MÅNGA VARMA DECEMBER KRAMAR TILL ER ALLA
Photobucket

11 december 2009

Aldrig mer bygga hus!!!!

Pepparkakshus...bygge....hmmm... om man säger att börja från början med att göra en egen pepparkaksdeg, rita sitt eget designade hus, kavla, rita, skära och grädda, smälta socker, bygga ihop och för att sedan garnera...då har man gjort ett grymt jobb och man kanske kan förstå om det blivit lite misslyckanden....eller??? Men igår skulle jag bygga ihop huset. EN BYGGSATS alltså redan färdig bakad och färdig designad!! Bara smälta socker och bygga ihop för att sen garnera. OCH jag gör det ALDRIG igen. Efter att först ha öppnat kartongen som för övrigt har legat ett bra tag, barn som skakat den osv. Här var ju givetvis delar TRASIGA....duktig som jag är med tre grabbar runt mig, smälter jag socker och börjar limma ihop/bygga ihop huset. Läser innan på kartongen att "Tänk på att sockret bli jätte hett". När sista bitarna = skorstenen ska limmas... bränner jag mig på det smälta GLÖDHETA sockret... trots min super försiktighet...Ghhhaaaa det gjorde ONT!!! Spola kallt vatten på det, fick en super blåsa på pekfingret. Flyttar huset från bänken till matbordet så barnen kan vara med och garnera....och jodå det gick bra förutom att Toktrollet var duktig och rasa tak och skorsten... suck... fick ihop det igen och garneringen är klar. Ett hus står nu mer färdigt efter alla om och men. MEN det blir inget nytt hus nästa år!!!! Bild på huset kommer sen... (när jag hittat kabeln som ska gå mellan datorn och kameran...just nu är den borta i all röra). Gårdagen bjöd dock på mer lyckad mat, som jag gjorde. En wook panna med strimlad lövbit, broccoli, röd paprika, gul paprika, morötter, lök och kryddor som vitlök, curry och peppar. Detta serverades med ris!! Mumma... (dock inte lika uppskattat av barnen...).

Idag har det varit världens slöaste dag. Skicka tjejjerna till skolan och sedan gick vi och la oss igen. Mycket mysigt att bara njuta av en lång sovmorgon. Med mina mysiga killar.
Inget direkt har blivit gjort idag....jo tvätten då för den har jag ju gjort :)
Nu är det slappa i soffan som gäller!!!

Kram på er alla!
Och mina vänner som har det jobbigt...jag kan inte sluta tänka på er. Om jag ändå kunde hjälpa er med något!! Om jag ändå kunde göra något!! Ni vet att jag finns här!! ♥♥♥Hjärtliga♥♥♥ Kramar till er!!!


Photobucket

10 december 2009

Fått i mail.... var lite roligt faktiskt.....

Nya tider kräver nya ordspråk.


Den man ligger med får bädda.

Den som tar, han har.

Det man inte minns, har inte hänt.

Det man inte vet, har man ingen aning om.

Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon.

Förtala är silver, förtiga är guld.

Gammal kärlek kostar alltid.

Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.

Man ska inte kasta spjut i radhus.

Liten stuga kallas ofta stort dass.

Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin.

Som man raggar får man ligga.

Övning ger träning.

Det man inte har i huvvet, får man ha i besnintanken
Photobucket

Anna dagen....

Hur var det skulle man lägga lutfisken i blöt nu då, eller hur var det?? Hmm nåja för mig är det bara min namnsdag :) denna dag blev en hel del möblerande, skänka möbler till de som behövde och jag blev av med saker som jag inte vill ha eller får plats med! Super jue!!
Att jag fick grattis på min dag det var ju givet! Mamma var först ut! Sedan T och efter det var Renate snabb! sen kom det från vänner höger och vänster!! Nikita försökte till och med ringa! gullig du är!! Och alla ni som grattat är såå gulliga!! TACK ni underbara!!!!för alla grattis jag fick igår!!Kvällen bjöd på soft datatid i soffan. Jag med min, C med sin iPhone och E med den andra datorn hehe vad trevliga vi är va?! Nåja det var kul och vi samtalade ju över datorerna och sedan bjöds det på popcorn, stjärnor och hjärtan! COCA COLA också :) mycket trevligt och gott! En mysig kväll med en trevlig vän! Kul!

Idag har jag gått igenom mina egen gjorda julkort! Och nu är det bara adresser som fattas. En del kommer jag få söka andra kommer jag få fråga och några kommer jag ge direkt i handen! När man ändå är ute och åker hit och dit kan man ju lika gärna lämna dom!! Jag är nöjd med mina julkort! Och nästa gång jag tar mig tid att scrappa är det juletiketter till paketen jag ska göra!:) Roligt!!!
Så vill du vara på den säkra sidan...lämna din adress så dyker det säkerligen upp ett kort!!:D
Idag ska jag och barnen bygga vårat pepparkakshus! Som barnen har väntat på detta!
I övrigt blir det väll lite mer möblerande, eftersom jag inte hinner eller orkar göra allt på en dag så drar det ut på tiden lite, men vad gör det. Då blir det ju ett bra resultat!(förhoppningsvis) :)
ja så ska jag komma på någon bra lunch också... suck... det ständiga problemet hehe...
Nudlar (som en vän åt idag) hade ju vart jätte gott men det har jag ju GIVETVIS inte hemma.... nåja det löser sig nog.

Julen är lite uppdaterad också!! Vi får besök av min bästa vän från Tibro och F. Det ska bli så roligt!! Vilken jul vi ska ha, med massor av mys, godis, FRUKT (me like), mat och lite klappar!!:) ska bli sååå roligt! NU ser jag verkligen fram emot jul igen! Tack Jessica!! Du är den räddande Ängeln! ♥Love you♥

Nu får ni ha det toppen alla mina läsare! Och jag hoppas ni kommer tillbaka!
LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR NÄR DU ÄNDÅ ÄR HÄR!!! Det skulle glädja mig MYCKET!!!
Photobucket
VÄLKOMMEN ÅTER!