29 maj 2009

Första natten hos "familjen" idag, Återkommer efter helgen om hur det gått!!

Kram kram

En massa svammel...tankar eller vad som..

Ja så ska då barnen iväg i helgen... Det fyra stora... ska bli roligt att få en stund för sig själv. Barnen kommer att få en rolig helg det lovar jag. Här är det full rulle innan det är dags att åka... det ska packas, ätas och se om man fått med sig allt! För övrigt är det städning och plockning som gäller innan det är dags att ge sig iväg. Ska umgås med ett par kompisar i kväll också.

För er som fått för er att jag inte trivs i mitt hus säger jag bara! Att jag trivs här OTROLIGT mycket, att jag ändrar mig, förnyar mig och möblerar om en massa är för att jag totalt ÄLSKAR att möblera om, förnya mig, ändra mig och grejja!! Alla är ju olika!! MEN detta har i all fall inget med min trivsel att göra!
JAG STORTRIVS!!
Men skulle ju givetvis vilja köpa mig ett eget en vacker dag! Helst skulle jag köpt det jag bor i men han vill inte sälja så då får man gilla läget som det så fint heter!

Än håller jag humöret och hoppet uppe.
Jag älskar detta väder, sol och varmt...på baksidan kan man verkligen sitta och bara njuta...too bad.... att jag inte hinner det idag bara... men men det kommer fler dagar!! Och jag är inte ledsen är glad att det händer mycket i mitt liv just nu!!

Hmm undra vilket ben jag ska stå på... hur jag ska göra och vad man kan göra! ??? Lite funderingar kring viktiga, avgörande saker.... ja det kan man säga.....

Jaha ska man få chansen att komma ut i helgen tro då? Ja det är ju jag själv som avgör detta....och jag ska se vad jag hinner, orkar eller vill....

Nej nu är det dags för lite mat innan vi ska iväg!
Kram på er ALLA!

27 maj 2009

♥Föräldrar♥

Behöver komplettera varann på ett bra sätt (tror jag).
Behöver vara ense i uppfostran.
Känna sig trygga i hur den ena respektive den andra beter sig mot barnen.
Hur hårt får man gå på? Säger du nej kan jag säga ja? osv.
Föräldrar ska kunna visa känslor mellan varann men också till barnen och framför barnen.
Dock inte bråk/skrik som går över styr givetvis! (men det förstår ni nog).
Föräldrar ska finnas, stötta, lyssna, bry sig, hjälpa och vara där.
Älskvärda för sitt sätt, sin omtänksamhet, sitt lugn och sin trygghet.
En förälder ska sätta sitt barn i första rum, i fokus, i första prioritet! (Givetvis ska man ha egen tid, rå om sig själv men det är inte så jag tänker i detta fall.)
Barnen är ens allt.
En sådan förälder ska jag bli! Och vet att jag är på god väg!

Lite tankar från mitt huvud... när jag nattade mina pojkar den 24/5-09 (nedskrivet på ett block, nu här i bloggen!)

♥Pappa♥ - ♥Mamma♥

♥Pappa♥
En hård, kreativ, mjuk och go pappa måste ju vara en optimal Pappa!
Hård för att sätta gränser och visa vem som bestämmer men också mjuk för att visa känslan och älskvärd ro.
Han är busig och barnslig för att kliva ner på barnens nivå. Men mogen ock klok i samma person.
Kreativ för att hitta på det mest tokiga, roliga, spännande och urflippade ideér, som barnen bara älskar att vara med på.
En sådan Pappa borde nog vara bra!
En sådan Pappa har mina barn!

♥Mamma♥
En mjuk, snäll och storhjärtad Mamma.
En Mamma med oro, omtänksamhet och lugn.
Men ändå bestämd, envis och ibland hård Mamma.
En Mamma med tålamod som klår det mesta.
Där pärlplattor, måleri och pyssel kan ta evigheter för att hon njuter av sin egen och barnens kreativitet.
En hönsmamma som gärna håller många bollar i luften.
Visst låter det som en Mamma att ha!
En sådan mamma känner jag mig som!

[Funderingar jag skrivit ner under nattning av mina älskade pojkar 24/5-09! Trött så då får ni ursäkta om det blivit knas!]

Kram på er alla!

26 maj 2009

Åhhh

Vad jag hoppas att en lösning ska finnas.... att en HJÄLPande hand ska kunna hittas....
Må detta gå vägen.....

Undrar ni vad får ni fortsätta att undra.....


Kram

Mhy....

Lilltjejjan hade haft det kanon på sin övernattning!! Hon hade charmat sin killkompis så hon både fått ett par solglasögon och en ring!! Gulligt va?!
Ja så hon ville absolut komma tillbaka och sova där!!

TUSEN TACK till er som tog med henne hem! STOR KRAM till er mina vänner!

Kram

Hjälp!

Ja för det kan man behöva ibland. När det hopar sig och blir för mycket eller man måste iväg och ha hjälp med att se till barnen. Eller ekonomin har rasat och man behöver hjälp. Kanske med gräsmattan, trädgården, måla huset, städa, tvätta, handla, laga bilen, fixa datorn eller vad som helst, man kan behöva HJÄLP ibland. Har man då de snälla som kan ställa upp runt sig?! Har man någon man kan vända sig till?! Finns den där vänliga själen som ställer upp?!
Svaret får ni stå för själva... kanske kan man svara JA! rakt ut, kanske blir det Nja... eller rent av ett blankt NEJ! Vad vet jag....
Jag vet i alla fall att alla behöver vi hjälp någon gång. Om det så är mega stora, stora, små eller pytte små saker det handlar om, så behöver vi alla hjälp någon gång. En del fattar inte att dom ska ta hjälp utan kör på själva tills det går i kras helt och hållet....en del frågar om hjälp direkt utan att ens pröva lösa sakerna själv. Men för mig är det alltid tillåtet och jag tycker det är bra att man frågar om HJÄLP!

Hjälp!

Kram på er alla!

23 maj 2009

Lilltjejjans premiär.....

Lilltjejjan sover borta själv för första gången i natt! Hennes faddrar var här idag och grilla med oss, vi hade super trevligt! Dom ville ha med henne hem och hon var överlycklig!!
Ska bli spännande att se hur detta gick! Hon kommer hem i morgon igen!!

Kram på dig min lilla sessa och sov så gott nu!!!

Skrivkramp & Vänner!

Hej alla läsare!! Vänner, snokare, ovänner (tror inte jag har några dock men men ifall ifall...), bekanta eller okända!
Välkomna hit!!!Välkomna att läsa här igen!!
Ja för nu var det dags att skriva av sig igen, få ur sig den där skrivkrampen man bara kan få sådär ibland!! Nu är ett sådant läge och jag känner att skrivarglöden finns...dock vet jag inte riktigt vad jag ska skriva Hehe....Nåja helgen har börjat bra med tacokväll med mor och hennes man. Gott och mycket trevligt! Till efterätt hade vi jordgubbspremiär, vi årets första inköp av jordgubbar... och det var super gott.Idag har vi städat trädgården, fyllt en släpkärra med skräp och fått undan alla leksaker. Trädgården blev super fin nu jue.... Idag har vi också haft vänner på besök vi grilla och hade det trevligt. De tog med sig lilltjejjan hem så hon fick sova över...spännande, ska bli roligt att se hur det gått sen (eftersom hon har sin diabtes och aldrig sovit borta förut!) Lite olustigt känns det för mig ju. Men det löser sig garanterat!
Litar på ER!
Ja så är det då kväll och alla barnen sover...nu blir det nog en liten stund i soffan och sedan sängen. är ju trött efter en hel dag ute i solen. Jobb och allt annat runt omkring idag.

Natti natti mina vänner!
Stora kramar till er alla!! Behöver er!

19 maj 2009

Full rulle och lite till...

Här är det fullt upp... liv och rörelse hela tiden. Bokade tider hit och dit och full rulle och lite till. Aktiva är minst sagt vad man kan säga om oss. Hela tiden fars det hit eller dit, tiderna hopar sig och sedan glesar det ut sig lite...men inte en lugn vecka här inte. Roligt kan man minst sagt säga att det är eftersom då är ju livet i full gång!! Aktivt och inte stillasittandes! Några dagar eller helger blir visserligen det också... men då förtjänar man ju att få bara lata sig eller bara ligga i soffan med en film. För då har ju aktiviteterna varit i full gång veckan som varit.
Denna vecka bjuder på tandl. besök, klippning, visning, träff, grillkväll och annat. Nästa vecka är minst lika bokad! :-D Vinden har vänt! Det är min tur nu! :-D

Kram på er alla!!

Klart!

Namnet på företaget är klart... hemsidans skiss år påbörjad! Nu är det i gång!!! Så himla roligt!
Hoppas nu att vi ska ses på min hemsida när den lanseras!!
Nu är det bara en starta eget kurs och sedan är vi igång!
Det kommer att bli lite allt i allo för att man då kan vända sig till flera kundkretsar! Det är allt jag avslöjar!!

Håll ut för någon gång i juni eller juli är det lansering!!

Kram på er alla!

18 maj 2009

Företagets namn?

Hmmm lite funderingar kring företagets namn. Ja jag ska starta ett eget företag men inte nischa mig på en enda grej. Utan jag vill kunna jobba med allt möjligt, så som: pasta, smink, hudvård, massage, hårvård, barnkläder, städservice, egenhändigt gjorda tårtor, ljus, heminredning, biltvätt, ja nästan vad som helst.
Och ni som känner mig vet ju att jag alltid har blivit kallad Trollunge, har egna trollungar och älskar formen av ett hjärta!!
Så vad ska mitt företag heta och vad ska loggon bli???
Snälla Hjälp mig!

Vill du inte skriva i bloggen går det jätte bra att maila!!
Kram VD:n :-D

"Familjen"

Ja så har vi då vart och hälsat på familjen. Vilket var toppen. Barnen fann sig kanon och alla kom överens. Theo som annars vill åka hem kom inte en enda gång och tjata om detta. Blir nog kanon när dom ska dit och sova över. Känns så himla bra att det blivit en familj där vi alla kan känna oss avslappnade. Så första helgen blir redan nu den sista i maj. Vi håller tummarna för att det ska bli bra!

Kram på er

Ändå en lyckad dag....

Här tror man att man ska kunna komma iväg och handla, fixa och dona men nej..då är det uppbokat en service av min KIRBY.... Kanon....not...kändes det som först... men efter att han nu vart här i ett par timmar och plockat isär den här maskinen in i minsta detalj, rengjort och sedan monterat ihop den igen kan jag säga att det var GULD värt! Vår ena maskin var ju så slutkörd att vi tänkt mer eller mindre slänga den....men efter denna service så är den LAGAD! Toppen alltså...
Detta gör mig glad! Maskinerna som dessutom är sådär en 8 år gamla ser nu ut att vara näst intill nya! En lyckad service alltså.
För övrigt är det full rulle denna vecka... lång helg betyder ju inte ledig för våran del direkt...utan snarare en hel del att pyssla med. Grillkväll med vänner, visning, tacokväll, crusing och annat gör att helgen kommer att springa iväg. Men än är det ju bara måndag så ingen brådska än...
I helgen som var hälsade vi på familjen. Nyfiken på detta?? Läs bloggen om mina elva små troll.
Jobbigt att läsa det jag skriver eller de olika bloggarna?? SKIT i att läsa då!!! :-D
Jaha nu är det dags att skriva inköpslistan och åka iväg och handla!!

Kram på er alla läsare, snokare, vänner, släkt, bekanta eller okända!
Välkomna åter!!!

15 maj 2009

Friska som nötkärnor...

Ja nu var vi alla friska igen! Efter ca 5-6 veckor med vattenkopper och lite förkulningar så är vi nu friska! Skönt! Oja.. det kan jag lugnt säga. Nu är det som vanligt, full fart på alla...(inkl. Mig Haha). Nu är det mycket att stå i och mycket nervositet. I helgen ska vi träffa familjen... det ska bli spännande att se vad barnen säger...hur det kommer att gå...hur alla ska reagera! Jag är nervös...barnen vet eller förstår inte så mycket så om de är nervösa vet jag inte, tror inte de i alla fall. Det ska bli roligt hur som!
Ja så är då lilltjejjan inne på sjukhuset idag för en kontroll av diabetespumpen. Hoppas att de kan få någon ordning på enheterna så det blir bättre värden för henne. Har gått lite upp och ner ett tag nu. Jobbigt...
Timothy som slått ut framtänder har varit hos tandläkaren (igår). Det ser bra ut, ser inte ut att vara några skador som gått djupare än att tanden är halv. Tur att det inte ställt till tandkött eller gom!! Skulle ta något medel på så att det inte blev infekterat eftersom jag nu inte får borsta tänderna på honom eftersom det gör ont...Idag ser allt bättre ut i munnen så jag kan väll slappna av lite nu!
Lilltrollet som inte ökar i vikt speciellt mycket...ska vi ner och väga om en vecka igen ca. Får hoppas att han lagt på sig lite då. Behöver han ju den lille godingen.

Tacofredag idag till barnens förtjusan!! Dom älskar TACO!

Ja ja nog om the kidz!
Kram på er som orkar följa mitt liv. Ni är Bäst!

Välgörenhet

Har du någon gång gjort något och förlorat på det? Sålt en möbel, barnvagn, bil what ever... och sedan förlorat på det? Eller har du alltid vunnit på det du gör?? Jag tror att vi alla har gjort något som vi sedan har förlorat på. Men om man skulle kunna se det i stället som att man har gjort en välgörenhet...och tänka om jag ger i denna änden får jag säkerligen tillbaka det i en annan! Skulle inte detta då bli lite glädjande både för dig och för den som får! NU menar jag inte att du ska ge bort en massa bara för att få tillbaka något i en annan ände...jag menar bara att om vi kan tänka lite så kanske det skulle bli en lite positivare anda istället för att vara arg, sur eller bitter för att man förlorade! Tänk positivt...Du vinner tillbaka någon annanstans!

Välgörenhet?!

Bara lite svamlande tankar såhär på förmiddagen!

Kram

Ekonomiskt oberoende

JA! Säger det flesta till detta! Men vad är ekonomiskt oberoende då? Är det de du ska bli med hjälp av ett jobb? Eller ska pengarna trilla in utan att du behöver jobba? Självklart finns det de som vill jobba eftersom det beror helt på vad man jobbar med. Kanske trivs man på sitt arbete.
Vad är ekonomiskt oberoende då? Tja detta är nog väldigt individuellt från person till person... endel vill ha pengar i överflöd...endel vill ha pengar extra för att ha råd att göra det där roliga och så finns det de som säkerligen är nöjda som dom har det också.... Men rent ärligt visst skulle det vara skönt att pengarna trillade in obegränsat och du kunde istället för att jobba, spela golf, shoppa, resa och ligga på playan.... eller kanske bara det du brinner för! Det du tycker är roligt! Men blir man lycklig av pengar då? Nej...men man blir lycklig av det man kan GÖRA för pengarna!!
Jag vill kunna vara ekonomiskt oberoende men också "slippa" jobba.... och då menar jag inte för att jag är lat eller så utan för att jag vill göra så mycket som man inte hinner om man jobbar 40h/v i 40 år! Jag vill vara fri och ändå veta att mitt konto har en obegränsad möjlighet! Jag vill göra det jag drömmer om det jag tycker är roligt!! Jag tänker inte nöja mig med en medial lön! Jag vill ha pengar pengar pengar!!! Men vem vill inte det hehe???!!!
Dessa möjligheter att tjäna pengar med en royalty finns faktiskt! ;-)

Nåja! Pengar är bra roligt och man behöver dom alltid men för mig är ändå det största KÄRLEK!
Men tyvärr kan jag inte betala maten på ICA med kärlek, jag kan heller inte sätta kärlek som blöja på mina barn. Tanka kärlek i tanken på bilen eller skura huset med kärlek. Jag måste ha pengar! För att köpa mat, blöjor, tanka bilen eller köpa skurmedel till mitt golv!!
Ja ni förstår säkert vad jag menar!!

PENGAR!!!!

Kram på er som orkar läsa mitt dravvel!

12 maj 2009

Smak av Hawaii


Lunchen... Hawaii burgare med friterade potatisskivor, bearnesås och grönsaker!! Mumma....

Hawaii burgare är annanas, kassler ost och tomat! Gott!!!

Sol=Underbart!!

Kvällen var fantastiskt rolig igår!! TACK alla mina vänner som kom!!!! Ni är BÄST!!!
Mer behöver jag inte säga känns det som!
Idag är det en underbart solig dag... ska försöka hinna med lite lek ute, tvätten och städningen och däremellan laga lite mat! Ja alltså det helt vardagliga! Hehe... Men så ser det ju liksom ut!!

Ibland kan jag förundras av människor sätt att vara eller deras beteende... hur dom säger och vad dom gör liksom. Varför man måste prata skit om den man lever med, eller varför man måste gnälla när man gör samma sak själv... eller som i trafiken... gnälla på den som kör si eller så... men kör du så mycket bättre själv då?? JA det gör jag minsann för jag är ju duktigast!! Hahhaha nej men allvarligt.... Låt alla få vara som dom är...och om du nu har problem med din man/sambo/vän eller något annat kanske ska du välja vad det är du säger! Måla inte upp honom/henne som en skit för det blir inte bättre för de (enligt mig). Även om man kan må bra för stunden! Jag har lärt mig att har jag problem med min man eller någon annan nära...behåller jag vissa saker för mig själv eller så spyr jag ut det öven EN person inte en hel grupp av människor!! Men det är ju hur jag hanterar det! Hur du gör är helt upp till dig!!!:-D

Ja så ska jag då fortsätta min dag med lite lunch.....

Man blir underbart glad när solen är framme!!:-D

Hör av mig igen säkerligen......

Kram på er mina vänner! Eller ja... KRAM PÅ ER ALLA!!!!

11 maj 2009

Ord funderingar..... funderingar och ord!

Vad heter det? Hur säger man? Ja för hur ska det vara?? Säger man kaaviar, kavviar eller kaviarr? Heter det egentligen eller igentligen? Hur säger man? Hur SKA det vara? Finns det egentligen något rätt eller fel när man fortfarande fattar vad det betyder?? Det finns nog många många fler ord än de jag tog upp här men....just kaviar hade vi en diskussion om i helgen. Hehe.....MIn vän som tyckte att barnen utryckte det fel.... men vad är rätt och fel? Och vem bestämmer hur orden ska utryckas??

Helgen har varit underbar! Lite starkare drycker och "skit"prat har gjort lördagkvällen värd att minnas!! Mycket skratt och mycket trevligt. God mat tidigare på dagen var toppen. Och att jag slapp laga den själv var ju ännu bättre!! Så kort och gott kan man säga att det var en TOPPEN FÖDELSEDAG!

Ja ni gott folk...idag är det dax för sminkkväll och det ska bli så roligt!! Själv ska jag bli makead av en tjej som är duktig på det. Sen är det ju givetvis alla gäster som ska bli makeade (om dom vill). Jag ser fram emot kvällen! Och vi som ses, till er säger jag bara: Välkomna! Ni har gjort ett bra val att komma!!

Ja nu är det dags för lite ordningställande inför mötet idag. Barnvakten kommer om en liten stund och jag behöver göra mig i ordning! Så gott folk! Jag får sluta här för stunden! Men återkommer ju givetvis!!!!!

Kram på er alla som springer här och läser..gottar sig i allt jag skriver eller risar allt jag skriver.... hehe..oavsett vad ni gör så behöver jag er!!!

Kram på er ALLA!

9 maj 2009

Kidzen...

Jaha så har då de två minsta också fått vattkopper, dock är det snart påväg att försvinna. Och tur är ju att de fått de nu så det är gjort! Idag fyller jag år och barnen har varit underbara och myst med mig i sängen så det blev en sen frukost idag. Men det är ju bara underbart när det kommer sådanna dagar! Det gör det ju inte för ofta liksom!!
Här är det full rulle med barnen och annat idag! Men snart kommer det ut lite bilder!!Och annat från våra prickisar Hehe...

Ha det gott alla!
Kram

Min egen födelsedag idag!!

Jaha så blir man då ett år äldre idag!! Känns ju dock inte... tycker varje gång det är någon som fyller år så frågar man Hur känns det nu då? Vad då känns det...ett år äldre...tja hur känns det? Jag är lika stel i kroppen som förra året haha... jag är lika smal som förra året....jag är mig lik.. eller vad är det man vill höra? Själv anser jag mig ganska lik som förra året... kanske att jag fått mer erfarenhet av vissa saker, hittat mig själv något mer, och utvecklat mig personligen.... Jag har blivit gladare, positivare och något mer entusiastisk!! Vilket alltså har gjort mig till ett år äldre som MIG SJÄLV!! Haha.... känns ju underbart. Är alltså bara siffran som ändrat sig på min ålder. Och att siffran ändrar sig i kalendern har ju ingen som helst påverkan på MIG!! Så underbart att fylla år alltså!! Idag ska det bli god mat och bara njuta av att det faktiskt är en Lördag då jag fyller. Lite gott att dricka och vitlöks chips med en bra film....ja det blir nog inte bättre än så!! Bästa presenten jag fått idag är nog att tant röd...den jävla kärringen flyttade ut!!! Hahaha KANON! Kan man säga.... Sen har jag ju fått fler presenter så klart.... firades ju av mamma igår med en lunch och fick ett par ur sköna byxor!! Lillsyrran var med också och av henne fick jag en tunika!! Tusen tack till er båda för en kanon bra dag igår!!
Jaha så ska jag då ta hand om allt annat man måste göra för att få hemmet, barnen och mig själv i ordning.
Ha det nu underbart alla läsare!Vänner!!
Jag ska ha en toppen födelsedag, hoppas er dag blir toppen också!
Kram på er alla!!!

3 maj 2009

Befriad från min deppighet??....

Wiiiieeee vilken helg! Har haft det toppen!! Och just nu känns livet bara på topp!! Så underbart efter alla vinterdepp.... och alla motgångar, kämpanden och annat! Nu börjar det närma sig med stormsteg till min födelsedag! Roligt att fylla år även om det inte måste firas med buller och bång. Helgen (fyller år på lördag) är redan bokad... med vänner, lunch med mamma och givetvis en frukost på sängen från barnen kan jag tänka. Ska bli så underbart roligt denna vecka... eftersom det är mycket fokus på hemmet... måste ju bara få njuta av min renovering som lider mot strax färdiga projekt! Underbart säger jag bara!! Har rensat ut lite saker som jag inte vill ha kvar och det var skönt... har kört mycket skräp och annat. En riktig ordentlig VÅR städ helt enkelt. Såå skönt!
Nehe nu måste jag kila då jag ska ta tag i mat och annat!!

Är jag befriad från min deppighet nu tro??

Kram på er alla!!!!!!