27 januari 2009

♥Lilltrollet♥

Ja lilltrollet mår super bra!! Så skönt... jag blev rådd att inte alls ge honom ersättning men kunde inte låta bli. Han var ju inte nöjd och mådde bra! Så jag provade och en liten flaska med lite ersättning gjorde honom nöjd. Mätt och belåten sover han nu längre stunder är en halvtimme. Jag känner att det var nog det bästa jag kunde gjort för honom. Han spyr inte alls lika mycket och han är som sagt lugn. Åhh vilken lättnad.
Idag har jag bara slappat med barnen.. kikat på teve och bara tagit det lugnt. Skönt med en sådan dag faktiskt. Nu sover trollen (allihopa) och jag fick tid här, känns lite lyxigt!
Ska ta mitt elva fika sen och efter det är det dags att sova! Är ju en dag i morgon också!

Kram på er alla som läser!!

♥Kram på er♥

Tankar kring att vara Fadder...

Ja för jag kan ju onekligen hoppa över detta med tankarna på Fadder... och det kan man ju vara på många olika sätt... man kan ha ett fadderbarn i utlandet, man kan vara fadder åt sin brorsdotter eller någon annan i släkten. Eller kanske åt sina bästa vänners barn. Då kanske det även kan kallas Gudmor/Gudfar eller så men oftast använder man nog ordet Fadder. Just nu är det ju i huvudet för att dopet planeras för fullt. Då det snart är dax. Men vad gör en Fadder då? Eller vad ska den göra?? Ja det är här det skiljer sig mycket. Ett fadderbarn i utlandet skickar man ju pengar till, kanske ett brev eller så. Fadder till din systerson eller dina bästa vänners barn kan du ju göra det på ditt sätt. Är man troende finns det också tankar kring en Fadders uppgift. Alla har det ju på sitt sätt och jag säger inte att det ena är mer rätt än det andra eller ens att det finns något som är fel. Men om jag fick uttrycka hur jag skulle vara som fadder (om jag någon gång skulle få vara det)... så skulle jag stapla upp det såhär... jag skulle som fadder:
*Ställa upp som barnvakt för just det barnet om föräldrarna behövde
*Ta med barnet på en utflykt när jag kände att jag hade tid (alltså eget påhitt, inte barnvakt)
*Ge födelsedagspresent och julklapp
*Ett sparande?... (fadderbarn i utlandet ger man ju typ 100:- så varför inte?) Detta var bara en tanke inte ett beslut...eller heller något man måste göra som fadder. Så snälla ta inte åt er ni som är faddrar eller ska bli faddrar! Finns många där ute det vet jag!!
*Stödja och stötta, vara en förebild helt enkelt!

Detta är som sagt mina tankar och ideér! Hur ni är eller gör är helt upp till er. Nu har vi redan bestämt våra faddrar till lilltrollet och jag är helt klart nöjd med detta valet och med de övriga faddrar vi har! Ni är Toppen! Ni vet vilka ni är!!

♥Kram kram♥

25 januari 2009

Trollungen i Norr - I Miss U♥

♥SAKNAR DIG ALEXSANDER!!!!♥
Du min goa son där uppe i norr
här kommer lite av en mammas knorr
Du finns här hos mig i mitt hjärta
att du ej finns i mitt hem det smärta
Jag vill dig alla dagar krama om
du är ju min son liksom
Jag saknar dig så otroligt
hoppas ditt vinterland är soligt
Jag vill dig bara ta i min famn
vi varje dag säger ditt namn
jag vill visa dig min kärlek så stor
även om det ej är här du bor
jag tänker på dig varje dag ska du veta
du behöver inte efter mig leta
jag finns för dig här
jag håller dig så kär
jag hoppas du till mig vill komma
dina syskon saknar dig även domma
Mitt hjärta skriker efter dig som ett såll
DU precis som de andra är mitt lilla hjärte troll
Min Trollunge!
Vi älskar dig så högt!
♥Mamma älskar dig och saknar dig Alexsander!!!♥
♥Mamma♥

Shopping = Igår, Sjukhus = I morgon!!

Kan man bli så sjuk av att shoppa!! Hahha ja det kan man säkert! Men nu är ju inte fallet så att varken jag eller någon annan har blivit sjuk av shoppingen jag gjorde igår. Shoppade lite på IKEA och det blev mest småsaker.. som lampor, ramar och lampskärmar. Nu ska det bli fint hemma.

Fick även idag den briljanta iden att, åhh varma mackor ska vi ha ikväll.... dhööö jag har ju ingen ugn inkopplad...(fortfarande)... vad tänker jag med liksom!!!?????????
Nåja jag har ju en smörgåsgrill så det fick bli den...men man kan ju fråga sig vad jag tänkte med...vart har jag lagt min hjärna liksom???

I morgon är det dags för sjukhuset igen. Samma sak igen... in på avdelningen, ul-ljud och sedan får vi se vad läkaren säger! Får hoppas att de med hjälp av ul-ljudet ser det dom ska se. I helgen har mitt lilltroll vart super ledsen, haft ont och inget fungerar.... men han är ändå det underbaraste lilla ♥:e Troll! (Precis som de andra!!)

Pratas mycket skit gör det... och jag blir ledsen, arg och besviken...men mest arg! Jag tycker inte att ens närmaste säger sådanna saker, tycker inte man beter sig så, tycker inte man agerar så heller!!! Och allt gäller bara EN endaste person som skulle och borde stå oss nära. Som borde stöttat och ställt upp. Men nej nu är det slut på det. Nu är det färdigt! Nu tänker jag inte bara köpa allt. Nu tänker även jag säga ifrån!!

Men från det ena till det andra är jag sååå glad att jag har er!:
♥Min "lilla" Trollfamilj♥
♥Min Mamma & Micke♥
♥Mina goa vänner♥
Ni är guld värda som finns här för mig och stöttar, hjälper, lyssnar, kramar och bara är här!!!!
♥TACK TILL ER♥
♥KRAM ♥

23 januari 2009

Jag har en plan.....

Lysande...Sickan..Hihi.....
Nej inte direkt.... det började med att jag var så duktig i förrgår att jag bestämde vad vi skulle ha för lunch dagen efter (alltså igår). Hade liksom planerat allt tyckte jag... köpte med de grejjer jag behövde vilket inte var så mycket mer än pommes. Kommer hem och ordnar med mat och nattning och sedan är det strax dags för mig själv att lägga mig. Nästa dag vid frukost lägger jag liksom upp dagen... skulle ju till BVC osv.. så redan under frukost tänker jag på lunchen... och kommer på hur smart jag verkligen var som bestämde just den maten. Med ett kök som står i renovering och för tillfället ingen ugn fungerar...var det inte direkt smart av mig att planera pommes...utan ugn liksom. Så lite hastigt och lustigt fick jag smida om planen. Och det ordnade jag ju! Fick bli gröt till lunch i stället! Och barnen var inte missnöjda direkt! Hihi.... Med alla barnen lunchade och satta i bilen åkte vi sedan till BVC allihopa!! Gahhh känns det lite som.. men allt löste sig bra... väl nere på BVC upptäcker vi att lilltrollet bara har gått upp 40g på en vecka och jag berättar ju hur han mått osv... alla dessa spyor han gjort och orkeslösheten. Vi får utan att bokat tid träffa läkaren som för övrigt är kanon..... han skickar oss till sjukhuset direkt....så det var bara att packa in alla barn, ringa till C och be honom möta upp oss det är ju ändå ett akut läge!! Han säger att det får väll gå. Väl inne på sjukhuset möts vi och jag kan gå in med lilltrollet utan att känna press och stress över de andra barnen!! Skönt!! Till slut får vi träffa en läkare (som jag inte alls tyckte om ..) Hon berättade inget.... han fick inhalera och dom gav han laxerande medel i rumpan för att han skulle kunna bajsa lättare. Då han har svårt för det. Hon vill ha oss kvar för observation redan på kvällen men personalen på avdelningen var för liten så vi fick återkomma i morgon (alltså idag). Vi åker hem trötta och jag får ge barnen mat och natta. Tar mig en liten stunds vila innan det är dags för mig att sova också!
Idag då... ja för det första fick farmor rycka ut och vara barnvakt... detta är ju ändå ett läge då det kan vara bra att vara båda två med lilltrollet på sjukhuset. Vi kommer in och väl där tar dom emot oss så hjärtligt på avdelningen. Sirpa och Linda tar emot oss och är bara sååå underbara!!! Hela dagen tar dom hand om oss. Det tas blodprov, urinprov och vi skickas ner till röntgen för att göra ul-ljud på magmunnen. Men de hittar ingen magmun då det var för mycket gas ivägen. Doktorn vi får träffa heter Pekka och är kanon!!! Han säger att han tycker vi får göra ett nytt ul-ljud nästa vecka och han tror att det kan vara en allergi mot komjölksprotein. Vi får i allafall åka hem och återkomma för att träffa samma läkare nästa vecka! Då får vi även veta vad plodprovet säger! Så nu äntligen har jag vart hemma en stund, ätit och fått barnen i säng... nu sitter jag här för att blogga men också för att få min lilla egentid!
Många funderingar har ju kretsat nu så man känner sig helt slut....blir bara att lägga sig på soffan och softa! Blev hastigt och lustigt sugen på krossadchoklad glass åh... suck för det har jag ju inte hemma.....ja ja... en cola och sen är kvällen räddad ändå!

Sov nu så gott alla mina ♥♥Vänner och Troll♥♥!!
Tack för att ni läst!
♥Kram♥ på er alla!!!

21 januari 2009

♥ S T O L T ♥

Ja för jag är verkligen STOLT mamma!! Har idag städat tjejjernas rum med barnen! Alla har hjälpts åt och vart så duktiga! Nu är det fint där inne... pojkarnas rum var städat i kväll när jag kom hem, super duktigt gjort! För jag har ju vart iväg med lilltjejjan (6 år är hon men kommer alltid att vara lilltjejjan eftersom hon är minste tjejjen) hos tandläkaren idag. Allt var super fint och gick kanonbra! Lilltrollet var med också och fick premiäråka sin vagn! Emmaljunga duo edge i beige camo färg. Mormor till trollen var med också! Vi gick efter att vi var färdiga till fiket. Satte oss och lilltjejjan är ju bara för söt! Jag är verkligen stolt över mina barn. Blev "påhoppad" av en mamma om min fina vagn...hon tyckte den var såå fin och även lilltrollet som låg i.... hihi... gör ju verkligen inte mig mindre
S T O L T! Hehe...
Gott fika var det och trevligt att få komma ut lite med mamma! ♥ Är nöjd med denna dag helt enkelt! Trots att jag börjar känna mig väldigt trött av min förkylning... feberont i kroppen och så... men jag ska ta en dusch och hoppa ner i min mysiga pyjamas så ska det säkert gå över! Sätter mig sedan bara i soffan och myser!


♥Älskar Mina Trollungar!!!♥


Kram på er alla som läser och TACK ♥ för att ni läser!!


♥Kramiz♥

Talking to me?

♥ Det fungerade!!! hihi Bra om man fattar rätt liksom ♥♥♥ hihi....

Något mycket positivt med att prata me sig själv är att man nog får de svar man vill ha! Haha...

♥Kram♥

20 januari 2009

Funderingar

Ja för det finns ju en hel del att fundera på... hur gör man när man INGEN har som kan vara snäll att sitta barnvakt? Hur ordnar man då dessa läkartider, BVC och annat man faktiskt har inbokat. Jag menar det är inte lätt att släpa med alla barnen till tiden hos kuratorn. Den vill man ju gärna åka utan barnen. Men hur gör jag när jag inte har någon som kan ta barnen?? Just nu var det denna fundering... men det finns fler... som att jobba JÄMT... dygnet runt... ja det gör ju jag hehe... har ju barnen som mitt jobb. Men som att jobba jämt...alltså ett arbete på dagtid och ett på kvällstid. Hur ska man då få hjälpen eller hur ska man då hinna med andra?? Mycket finns det att fundera på. Som att hur gör man med en son som inte sover... jag nattar men efter 20 minuter ibland mindre ibland mer kommer han upp och kan inte sova för att jag inte ligger hos honom.... VAD ska jag göra?? Blir ju helt galen när man tror att man ska få lite egentid, ensamt och tyst från barnljud... men nej då ska han krångla och tjuta. Hur ska jag få honom att känna ro och trygghet?! *Suck* Hjärnan går som på högvarv med alla funderingar jag har just nu.

Idag annars har det vart en toppen dag... har fått alla rutiner att funka och barnen har lekt som dom ska. Nu sover alla utom en... suck... Trodde ju jag skulle kunna få lite tyst och lugnt men men.... Dagen kan helt enkelt sumeras som helt bra!

Kram på er som läser!

Diktering av gårdagen.....

Jag hade tänkt mig hunnit skriva igår men med hela huset fullt av trollungar, vänner och farmor till barnen så fanns det ingen tid till detta! Men nu är jag här och kan förmedla vad som jag känner för att skriva. Farmor för det första var frisk nu och tyckte givetvis att lilltrollet bara var sååå söt! Nu fick hon ju äntligen hålla i honom! Hon såg väldigt stolt ut!
Dagen igår flöt på bra... inte nog med att jag hann dammsuga och skura... jag hann också med mellan alla matningar att hänga tvätt, städa och plocka lite... byta sängkläder och dessutom vara iväg och handla. Det var därför farmor var här...hon skulle vara barnvakt. Hon är verkligen en klippa som kan ställa upp att vara här en stund så jag kommer iväg och handla! Kan ibland vara och handla med alla barnen men oftast är det ju mycket skönare att komma iväg själv. Lillminsta trollet var med igår, men han springer ju inte omkring ännu som tur är....
Fira gjorde vi igår också.... Så roligt att se barnen njuta av god mat och tårta!! Igår blev det kinamat och chokladmoussetårta så underbart gott!!!!!

Jaha så har jag då fått nerskrivit gårdagen!!!

Nej nu är det dags att mata lilltroll och även ge mellanmål till de andra trollen!
Kram på er som läser!!!!

Kram kram

18 januari 2009

Så nöjd...

Ja för det är jag med det mesta just nu.... hehe.. Bloggen här blev ju kanonfin jue ;-)
Sen flyter det mesta på just nu... tycker jag i allafall. Nu hinner jag inte skriva så mycket då jag har trollungar som är en aning i bråk så det skriks och gråter här just nu! Dessutom ska jag fixa lite mat!
Ha det gott alla mina läsare!
Hörs snart igen.....

Kram på er alla!!

17 januari 2009

Trollmorsan.....

Jaha så sitter då själva Trollmorsan här med en av de 7 trollungarna i famnen. Han är bara 3 veckor idag...en alldeles perfekt trollunge....hihi... För övrigt är det full lek som gäller på de andra trollen...i lekrummet! Det hörs mest skratt från allihop där inne.... så underbart! Att de för en gång skull kan vara sams! Själv tänkte jag gjort inbjudningarna men fick ju som sagt en liten trollunge i famnen i stället. Känner mig mycket S T O L T och lyckligt lottad! Mina trollungar är mitt allt!!!! Så fick jag ju också ett kanon samtal igår som hjälper mig detta året ut...skönt! Jaha vad ska jag mer säga.....
Första inlägget gjort.... mer kommer! Så för dig som läser håll utkik!!! Hihi....

Kram på er!